ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πώς να ξεφορτωθείτε τον λεκέ από λάσπη στα ρούχα

Πώς να ξεφορτωθείτε τον λεκέ από λάσπη στα ρούχα

Ο λεκές από λάσπη στα ρούχα είναι ένας πολύ ενοχλητικός λεκές. Αντίθετα με τους περισσότερους λεκέδες που πρέπει να αντιμετωπισθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αφήσετε τον λεκέ να στεγνώσει εντελώς.

Αν προσπαθήσατε να τον απομακρύνετε πριν στεγνώσει πιθανόν να έχει μονιμοποιηθεί αλλά και πάλι ακολουθώντας τη σωστή διαδικασία θα μπορέσετε να τον καθαρίσετε.

1Αφήστε τον λεκέ από λάσπη να στεγνώσει εντελώς. Αν είναι δυνατόν, τοποθετείστε το ρούχο σε μια επίπεδη επιφάνεια και αφήστε το για ώρες ίσως και για όλη τη νύχτα.

Συμβουλή
Μην προσπαθήσετε να απομακρύνετε τον λεκέ όσο είναι νωπός. Αυτό που θα πετύχετε είναι να εισχωρήσει στις ίνες του υφάσματος και να μονιμοποιηθεί.

2Βουρτσίστε τον λεκέ για να απομαρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερη αποξηραμένη λάσπη. Μπορείτε αντί για βούρτσα να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνό πανί ή ακόμα και τα χέρια σας.

3Αν το πάχος της λάσπης είναι μεγάλο, πάρτε ένα μαχαίρι του βουτύρου και ξύστε ελαφρά τη λεκιασμένη περιοχή.

4Απλώστε στον λεκέ με τα δάχτυλα σας ή με ένα καθαρό πανί υγρό απορρυπαντικό ρούχων και αφήστε το να παραμείνει για 15 λεπτά. Το απορρυπαντικό ρούχων βοηθά στη διάσπαση της λάσπης.

Συμβουλή
Αν δεν έχετε υγρό απορρυπαντικό αλλά απορρυπαντικό σε σκόνη μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Αναμείξτε το με λίγο νερό και δημιουργείστε μια αλοιφή. Στη συνέχεια, καλύψτε τον λεκέ με την αλοιφή.

5Αν λεκές από λάσπη στα ρούχα είναι επίμονος βρέξτε ένα πανί με καθαρό νερό και ρίξτε λίγες σταγόνες λευκό ξύδι. Ταμπονάρετε τη λεκιασμένη περιοχή μερικές φορές και ελέγχετε αν απομακρύνετε ο λεκές.

Συμβουλή
Αν τα ρούχα είναι πολύ λασπωμένα, βάλτε τα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μερικές μερικές σταγόνες απορρυπαντικού ρούχων. Αφήστε τα ρούχα να μουλιάσουν για 30 λεπτά ή και περισσότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

6Αφού ο λεκές από λάσπη στα ρούχα έχει απομακρυνθεί, πλύνετε τα στο χέρι ή στο πλυντήριο με ζεστό νερό όσο επιτρέπει το ύφασμα (συμβουλευτείτε την ετικέτα φροντίδας του ρούχου).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.