ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα δύο συχνότερα λάθη που κάνουμε κατά την διάρκεια του ψησίματος στα κάρβουνα

Τα δύο συχνότερα λάθη που κάνουμε κατά την διάρκεια του ψησίματος στα κάρβουνα

Το ψήσιμο αποτελεί μία ιεροτελεστία, με τους ειδικούς να αναλαμβάνουν κάθε φορά δράση, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι πραγματοποιούν δύο συχνά λάθη.

Μόνο που αποδεικνύεται πως μια σειρά από πράγματα που κάνουμε ενστικτωδώς όταν ψήνουμε το κρέας της αρεσκείας μας είναι λάθος.

Αυτό μας λέει τουλάχιστον ο μύστης του μπάρμπεκιου Scott Roberts, εξηγώντας ποια είναι αυτά τα δύο λάθη.

Κατά πρώτο, μας λέει, η συνήθειά μας να αλατίζουμε το κρέας πριν το ρίξουμε στη σχάρα. «Μη ρίχνετε καθόλου αλάτι μέχρι να ψηθεί το κρέας», συνιστά, «ώστε να μη στεγνώσει και να μη σκληρύνει. Το αλάτι απορροφά όλη την υγρασία του κρέατος».

Όσο για το δεύτερο συχνό λάθος που έχει εντοπίσει η εμπειρία του, αυτό έχει να κάνει με το πιρούνι ή την πιρούνα που τρυπάμε το κρέας για να το γυρίσουμε στη σχάρα. «Οι χυμοί δραπετεύουν», λέει, «κάνοντας το κρέας στεγνό και λιγότερο νόστιμο. Χρησιμοποιήστε σπάτουλα ή λαβίδα για να μετακινήσετε και να γυρίσετε το φαγητό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και, τέλος, προτείνει να μπαίνει το ζεστό κρέας σε μια κατσαρόλα ή άλλο σκεύος με καπάκι αμέσως μετά τη σχάρα, ώστε να διατηρήσει το ψητό τους χυμούς, την υγρασία και τη θερμότητά του μέχρι να μπει στο πιάτο μας…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.