ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Μικρά μυστικά για το τέλειο ψήσιμο κοτόπουλου στην ψησταριά

Μικρά μυστικά για το τέλειο ψήσιμο κοτόπουλου στην ψησταριά

Όταν μιλάμε μια μπάρμπεκιου, την τιμητική του έχει το κόκκινο κρέας, ωστόσο όμως και τα παραγνωρισμένα πουλερικά δεν πάνε καθόλου πίσω σε όρους γεύσης.

Κι εδώ όμως ο σωστός χειρισμός του κρέατος είναι αποφασιστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα.

Οδηγός μας στα μυστικά του ψητού κοτόπουλου θα είναι οι John Shelton Reed και Dale Volberg Reed, συγγραφείς του μπεστ σέλερ «Holy Smoke: The Big Book of North Carolina Barbecue».

Αν σκοπεύουμε να το ψήσουμε με την πέτσα λοιπόν, μας συμβουλεύουν να αλείψουμε το εξωτερικό με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και να το καρυκεύσουμε ελαφρώς. Αυτό θα δώσει στο κοτόπουλο μια τραγανή και νόστιμη πέτσα.

Αν σκοπεύουμε να αφαιρέσουμε την πέτσα, τότε το καρύκευμα πρέπει να αποφευχθεί, καθώς δεν μπορεί μας λένε να διεισδύσει στη σάρκα.

Όσο για τον ιδανικό χρόνο ψησίματος, χρειάζεται 15-20 λεπτά για στήθος και φτερούγες, 30 λεπτά για τα μπούτια, 40-45 λεπτά όταν βάζουμε στη φωτιά μισό κοτόπουλο και 75-90 λεπτά για ολόκληρο κοτόπουλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ιδανικά και για το κατιτίς παραπάνω, το συνοδεύουμε με ψητά λαχανικά, όπως πατάτες και καλαμπόκι. Αυτά τα καλύπτουμε με μια πλούσια επίστρωση από βούτυρο, τα αλατοπιπερώνουμε, τα τυλίγουμε καλά σε αλουμινόχαρτο και τα πετάμε στη σχάρα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.