ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το φαγητό της καραντίνας – Αυτό το τρόφιμο καταναλώθηκε περισσότερο εν μέσω lockdown

Το φαγητό της καραντίνας – Αυτό το τρόφιμο καταναλώθηκε περισσότερο εν μέσω lockdown

O πάροχος υπηρεσιών τροφοδοσίας Apetito γνωστοποίησε ότι κατά το 2020, την χρονιά του κορωνοϊού, το λουκάνικο με κάρι (currywurst) έχασε την αδιαμφισβήτητη πρωτοκαθεδρία του, με το κλασικό σπαγγέτι μπολονέζ να κερδίζει την πρωτιά.

Το λουκάνικο με κάρυ ήταν το νούμερο ένα στην κατάταξη για 28 ολόκληρα χρόνια.

Η πανδημία του κορονοϊού δεν έγινε όμως αισθητή για την εταιρεία Apetito μόνο λόγω των θετικών γι΄αυτήν αλλαγών στις προτιμήσεις των καταναλωτών στις καντίνες, οι οποίες είχαν κλείσει προσωρινά λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Συνολικά, οι πωλήσεις του ομίλου εταιρειών, στον οποίο ανήκει επίσης και η εταιρεία κατεψυγμένων τροφίμων Costa Meeresspezialitäten, ήταν στο επίπεδο του προηγούμενου έτους και ανέρχονταν περίπου στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ το 2020. Αλλά το μερίδιο των μεμονωμένων τομέων στις πωλήσεις άλλαξε σημαντικά σε καντίνες παιδικών σταθμών, σχολείων και επιχειρήσεων και ο όμιλος είχε σημαντικές απώλειες πωλήσεων λόγω του lockdown και της έκρηξης της τηλεργασίας.

Ωστόσο, η άμεση επαφή με τους καταναλωτές πήγε πολύ καλύτερα. Συγκεκριμένα, ο τομέας της τροφοδοσίας ηλικιωμένων με γεύματα στο σπίτι αυξήθηκε θεαματικά στη Γερμανία (κατά 23%). Η θυγατρική εταιρεία κατεψυγμένων τροφίμων Costa σημείωσε επίσης σημαντική αύξηση των πωλήσεων.

«Οι διαδικτυακές παραγγελίες αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας», είπε ο εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Apetito Γκίντο Χίλντεμπραντ. «Τα διαδικτυακά καταστήματά μας, η διαδικτυακή πύλη πελατών μας και οι εφαρμογές μας καταγράφουν υψηλότερες πωλήσεις και αριθμούς χρηστών από ποτέ άλλοτε. Με τα διαδικτυακά καταστήματά μας για τροφοδοσία ηλικιωμένων στο σπίτι, διπλασιάσαμε τις πωλήσεις μας το 2020». Για το τρέχον οικονομικό έτος, η Apetito στοχεύει σε μια θετική επιχειρηματική ανάπτυξη παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.