ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Το αλάτισμα των κρεάτων – Το μυστικό για το σωστό μπάρμπεκιου

Το αλάτισμα των κρεάτων – Το μυστικό για το σωστό μπάρμπεκιου

Μικροί και μεγάλοι λατρεύουν το ψήσιμο στα κάρβουνα και τα μεγάλα τραπέζια που το ακολουθούν κάθε φορά.

Μόνο που κάποιες φορές κάνουμε κοινά λάθη και το αποτέλεσμα δεν δικαιώνει τις προσπάθειές μας.

Ένα από αυτά είναι το αλάτισμα των κρεάτων, για το οποίο επικρατούν αρκετοί μύθοι αναφορικά με τον σωστό τρόπο και χρόνο της διαδικασίας.

Πότε αλατίζουμε λοιπόν το κρέας; Εδώ υπάρχει μία υποσημείωση, μια χαρακτηριστική διαφορά που μαθαίνει κάθε σεφ από τα πρώτα μαθήματα: η μαρινάδα.

Αν το κρέας μας είναι μαριναρισμένο ή όχι δηλαδή πριν πέσει στη θράκα. Αλάτι στη μαρινάδα προσθέτουμε μόνο αν σκοπεύουμε να την αφήσουμε για λιγότερο από δύο ώρες, μας λέει ο Guardian.

Αν είναι να βάλουμε το μαριναρισμένο κρέας στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ, τότε το αλάτι είναι απαγορευτικό (ενώ το πιπέρι όχι).

Το αλάτισμα του κρέατος γίνεται ακριβώς πριν το ρίξουμε στα κάρβουνα. Και πρέπει να γίνεται καθόλου φειδωλά. Πολύ και καλής ποιότητας χοντρό αλάτι χρειαζόμαστε, σύμφωνα πάντα με τον Guardian, και μάλιστα πολύ περισσότερο απ’ όσο πιστεύουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κανόνας λέει για τον αρχάριο ότι πρέπει να αλατίζει το κρέας (ειδικά τα χοντρά κομμάτια) με ποσότητες διπλάσιες απ’ όσο υπολογίζει με το μάτι ότι είναι το ιδανικό…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.