ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αφιώνας: Το χωριό στην Κέρκυρα που θυμίζει κάτι από… Κυκλάδες και θα σου «κλέψει» την καρδιά (φώτο)

Η παραλία όνειρο σε κοντινή απόσταση από το χωριό

Αφιώνας: Το χωριό στην Κέρκυρα που θυμίζει κάτι από… Κυκλάδες και θα σου «κλέψει» την καρδιά (φώτο)

Ο Αφιώνας θα μπορούσε να πει κανείς, ότι είναι το χωριό που δεν περιμένεις να συναντήσεις στην Κέρκυρα.

Με ένα υπέροχο σκηνικό που θυμίζει κάτι από Κυκλάδες, διαφέρει κατά πολύ από τα υπόλοιπα χωριά αλλά και την αισθητική τόσο του νησιού των Φαιάκων όσο και του Ιονίου γενικότερα.

Και ενώ οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει το νησί των Φαιάκων με το παραδοσιακό και φημισμένο του Πάσχα αλλά και τις καλοκαιρινές διακοπές, η Κέρκυρα είναι ένας προορισμός παντός καιρού, στον οποίο κανείς ανακαλύπτει πραγματικά διαμαντάκια. Ανάμεσα στα οποία και ο Αφιώνας.

Ο μυστικός «θησαυρός» του νησιού, συναντάται στο βορειοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας, σε μια υπέροχη τοποθεσία πάνω σε ένα ορεινό ακρωτήρι.

Το πανέμορφο χωριουδάκι αποτελεί έναν από τους παλαιότερους οικισμούς του νησιού και σύμφωνα με την παράδοση οφείλει την ονομασία του στην τοπική ποικιλία σταφυλιών.

Πρόκειται για ένα γραφικό και πολύχρωμο χωριό, με όμορφα σπίτια που ακολουθούν την τοπική αρχιτεκτονική, παλιά αρχοντικά και δαιδαλώδη πέτρινα καλντερίμια που καλούν τους επισκέπτες του χωριού να «χαθούν» στα σωθικά τους.

Εντυπωσιακή είναι η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, χτισμένη το 1636, με το επιβλητικό πανύψηλο καμπαναριό της. Σημείο αναφοράς του Αφιώνα η πανοραμική θέα προς τις παραλίες του Αρίλλα και του Αγίου Γεωργίου των Πάγων, το απέραντο γαλάζιο και τα Διαπόντια νησιά. Η δυτική τοποθεσία του χωριού εξασφαλίζει, επίσης, και ονειρική θέα στο μαγικό ηλιοβασίλεμα.

Η παραλία όνειρο σε κοντινή απόσταση από το χωριό

Ο βράχος όπου είναι χτισμένο το χωριό καταλήγει σε έναν μικρό ισθμό, με παραλίες εκατέρωθεν, γνωστές και ως Πόρτο Τιμόνι. Οι ακρογιαλιές δεν είναι ορατές από το χωριό και προσεγγίζονται μέσω μονοπατιών και μιας διαδρομής που διαρκεί περίπου 30- 40 λεπτά.

Τιρκουάζ πεντακάθαρα νερά, μικρά βότσαλα και πέτρες και βράχοι καλυμμένοι από την καταπράσινη φύση συνθέτουν το υπέροχο φυσικό σκηνικό της.

Στη διαδρομή προς την παραλία συναντώνται μεσαιωνικά ερείπια και σε μια σπηλιά το εξωκλήσι του Άγιου Στυλιανού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
 
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.