
«Μου πήραν 14 εκατομμύρια ευρώ και ακόμα χρωστάω», δήλωσε ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος, περιγράφοντας τις οικονομικές περιπέτειες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.
Ο γνωστός επιχειρηματίας αναφέρθηκε στην απώλεια δύο ακινήτων, στο Κολωνάκι και στη Γλυφάδα, αλλά και του επαγγελματικού του χώρου, εκφράζοντας παράλληλα την αγανάκτησή του για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, όπως υποστήριξε, πολλοί οφειλέτες.
«Μου πήραν 14 εκατομμύρια ευρώ κι ακόμα χρωστάω. Μου πήραν δύο ακίνητα: ένα στο Κολωνάκι και ένα στη Γλυφάδα. Όμως έχω ακόμα μία μικρή περιουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, περιέγραψε μια δύσκολη προσωπική υπόθεση που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα, καθώς οικείο του πρόσωπο βρίσκεται στο εξωτερικό για χειρουργική επέμβαση.
«Μου έτυχε αυτό το διάστημα μία περίπτωση που οικείο μου πρόσωπο βρίσκεται στο εξωτερικό για χειρουργείο και, αν δεν υπήρχε ένας δικός μου άνθρωπος να με βοηθήσει, θα ξεφτιλιζόμουν», είπε.
Η απώλεια των ακινήτων και η αναφορά στα funds
Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος περιέγραψε όσα, σύμφωνα με τον ίδιο, συνέβησαν με τα δύο ακίνητά του, αναφέροντας ότι για το ένα υπήρξε πώληση από την τράπεζα, ενώ για το δεύτερο ενημερώθηκε ότι είχε μεταβιβαστεί σε funds.
«Το πρώτο ακίνητο υπέγραψα και μου το πούλησε η τράπεζα και το δεύτερο μου ήρθε ένα χαρτί ότι το έδωσαν στα funds. Εγώ δεν είχα κάνει τέτοια συμφωνία. Θέλουν μετρητά. Πού να τα βρω ο μαύρος να τα δώσω τα μετρητά;», ανέφερε.
Παράλληλα, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το πρόβλημα των οφειλών στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι μεγάλος αριθμός πολιτών βρίσκεται αντιμέτωπος με αντίστοιχες δυσκολίες.
«Πέντε εκατομμύρια Έλληνες πώς καταφέραν και μας έβαλαν σε αυτό το τριπάκι να χρωστάμε όλοι;», διερωτήθηκε.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε μια συζήτηση που είχε πρόσφατα με έναν άνθρωπο από την περιοχή καταγωγής του, ο οποίος, όπως είπε, φοβάται ότι η μητέρα του μπορεί να βιώσει έξωση από το σπίτι της.
«Προχθές μου έλεγε ένας κοντοχωριανός ότι παρακαλάει να πεθάνει η μάνα του για να μην προλάβει να ζήσει να της κάνουν έξωση από το σπίτι. Συγκινήθηκα», δήλωσε.
«Δεν έκανα την ανακοπή και μου πήραν το μαγαζί»
Ο επιχειρηματίας μίλησε επίσης για την κατάσχεση του καταστήματός του, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στο γεγονός ότι δεν κατάφερε να καλύψει τα χρήματα που απαιτούνταν για να προχωρήσει σε ανακοπή.
Όπως εξήγησε, είχε συνεργασία με τον ίδιο δικηγόρο επί τέσσερις δεκαετίες, όταν έλαβε το σχετικό έγγραφο για την κατάσχεση.
«Είχα δικηγόρο 40 χρόνια μαζί μου και μου ήρθε χαρτί για κατάσχεση και έπρεπε να κάνω μια ανακοπή. Μου ζήτησε κάποια λεφτά, του λέω “δεν έχω να σου τα δώσω”. Αυτά είναι ντροπή που τα λέω αλλά θα τα πω για να φύγουν από μέσα μου! Δεν έκανα την ανακοπή και μου πήραν το μαγαζί», εξομολογήθηκε.
Στη συνέχεια, περιέγραψε την αντίθεση ανάμεσα στην επαγγελματική και οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν παλαιότερα και σε όσα βιώνει σήμερα.
«Να πάω για επαιτεία; Είμαι ένας άνθρωπος που είχα λεφτά, ήμουν επιχειρηματίας και είχα προσωπικό και τώρα 15 χρόνια δεν μπορώ να σταθώ πουθενά;», ανέφερε.
«Σαν κυνηγημένο βόδι με έχουν. Αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα, δεν βγαίνει τίποτα», πρόσθεσε, εκφράζοντας την απόγνωσή του για την κατάσταση που περιγράφει.
Κλείνοντας, απηύθυνε έκκληση προς όσους διαχειρίζονται τις οφειλές του, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να αξιοποιηθεί η περιουσία που του έχει απομείνει, ώστε να μπορέσει να απαλλαγεί από το βάρος των χρεών και να συνεχίσει τη ζωή του.
«Τους παρακαλάω “πάρτε, βρε παιδιά, αυτά που έχω, ελευθερώστε με να δω τι θα κάνω”», είπε.
Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος ολοκλήρωσε την περιγραφή της κατάστασής του αναφερόμενος και στα χωράφια που διαθέτει στον τόπο καταγωγής του, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί ούτε να έχει πρόσβαση σε αυτά.
«Ούτε στα χωράφια μου στο χωριό δεν μπορώ να μπω μέσα», κατέληξε.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.