ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εσύ ανήκεις στα ενεργητικά ή στα δεκτικά ζώδια; – Ιδού η απάντηση

Εσύ ανήκεις στα ενεργητικά ή στα δεκτικά ζώδια; – Ιδού η απάντηση

Κάθε ζώδιο πιστεύεται ότι έχει «θετικό» ή «αρνητικό» φορτίο στην ενέργειά του, κάτι το οποίο περιγράφεται επίσης ως ενεργητικά έναντι δεκτικών ζωδίων.

Αυτές οι συσχετίσεις μοιάζουν κάπως με την ταοϊστική έννοια του γιν και του γιανγκ. Τα ενεργητικά ζώδια τείνουν να επικεντρώνονται περισσότερο στις ενέργειες και τις σκέψεις, ενώ τα δεκτικά ζώδια εστιάζονται περισσότερο στον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων και των αισθητήριων εμπειριών τους.

Ποια είναι τα ενεργητικά ζώδια του ζωδιακού κύκλου

Τα «ενεργητικά» ζώδια αποτελούνται από τα παθιασμένα ζώδια της φωτιάς και τα επικοινωνιακά ζώδια του αέρα: Κριοί, Δίδυμοι, Λέοντες, Ζυγοί, Τοξότες και Υδροχόοι. Αυτά περιγράφονται επίσης ως θετικά ζώδια.

Τα έξι ζώδια της φωτιάς και του αέρα που ανήκουν στην ενεργητική δυαδικότητα τείνουν να είναι πιο κοινωνικά, προσανατολισμένα στη δράση και επικεντρώνονται σε εξωτερικά διαδραστικό χώρο σκέψεων και κίνησης. Σχετίζονται με τον κόσμο με δυναμικό και μη παθητικό τρόπο και παίρνουν πρωτοβουλίες πιο εύκολα. Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από ένα από τα ενεργητικά ζώδια είναι συνήθως πιο διεκδικητικοί, γρήγοροι και εξωστρεφείς σε σχέση με τα ζώδια της δεκτικότητας. Κατευθύνουν την ενέργειά τους στον έξω κόσμο με χειροπιαστούς τρόπους.

Ποια είναι τα δεκτικά ζώδια του ζωδιακού κύκλου

Τα «δεκτικά» ζώδια του ζωδιακού κύκλου αποτελούνται από τα ρεαλιστικά ζώδια της γης και τα συναισθηματικά ζώδια του νερού: Ταύροι, Καρκίνοι, Παρθένοι, Σκορπιοί, Αιγόκεροι και Ιχθείς. Αυτά περιγράφονται επίσης ως αρνητικά ζώδια. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το «αρνητικό» δεν είναι κακό εδώ – απλά σημαίνει ότι η ενέργεια αυτών των ζωδίων είναι περισσότερο εστιασμένη στο εσωτερικό τους.

Τα έξι ζώδια της γης και του νερού που ανήκουν στη δεκτική δυαδικότητα τείνουν να είναι πιο εσωστρεφή, παθητικά και εστιασμένα στην εσωτερική σφαίρα των συναισθημάτων και των αισθήσεών τους. Σχετίζονται με τον κόσμο με πιο ήπιο και αργό ρυθμό και είναι πιο πιθανό να αντιδράσουν παρά να πάρουν πρωτοβουλίες. Οι άνθρωποι που ανήκουν σε ένα από τα δεκτικά ζώδια είναι συνήθως πιο εσωστρεφείς από τα ενεργητικά ζώδια και προτιμούν να έρχονται σε επαφή με τις συναισθηματικές τους εμπειρίες πριν λάβουν αποφάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.