Αυτά είναι τα πιο καταπιεστικά ζώδια – Πιστεύουν ότι ξέρουν το καλό σου καλύτερα από σένα

Αυτά είναι τα πιο καταπιεστικά ζώδια – Πιστεύουν ότι ξέρουν το καλό σου καλύτερα από σένα

Οι άνθρωποι που είναι κυριαρχικοί και θέλουν να ελέγχουν τις καταστάσεις πιθανόν να βρίσκονται παντού στη ζωή σου. Μπορεί να είναι οι γονείς, τα αφεντικά ή ακόμα κι ο/η σύντροφός σου. Ίσως να μη συνειδητοποιούν καν πόσο εκνευριστικοί ή καταπιεστικοί γίνονται με τη συνεχή τους κριτική, τους χειρισμούς και την παραβίαση της ιδιωτικής σου ζωής.

Πιθανότατα νομίζουν ότι σε βοηθάνε ή ότι ξέρουν καλύτερα από εσένα τι είναι το σωστό σε κάθε περίσταση. Μερικές φορές, το μόνο που θέλεις είναι απλώς να σε αφήσουν ήσυχο/η και να σου δώσουν λίγο χώρο, κι άλλες φορές θέλεις να επαναστατήσεις και να διακόψεις οποιαδήποτε επαφή μαζί τους.

Αν μισείς τους καυγάδες και τις αντιπαραθέσεις ή να χώνεις τη μύτη σου στις δουλειές των άλλων, πιθανότατα δεν είσαι δεσποτικός τύπος. Αλλά αν είσαι πολύ ζηλιάρης ή λατρεύεις τον καυγά, πιθανόν να έχεις μια δεσποτική προσωπικότητα. Η ζήλεια και ο τρόπος που την εκφράζεις μπορεί να είναι μια σημαντική ένδειξη ότι είσαι λίγο… τύραννος στις σχέσεις σου! Ίσως σου είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις κάποιον που είναι τυραννικός ή έχει πρόβλημα στο να σε ακούει, αλλά μια καλή αρχή θα ήταν το να του μιλήσεις με ειλικρίνεια για το πώς σε κάνει να νιώθεις. Το ζώδιό μας έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας και τη συμπεριφορά μας. Οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι κάποια ζώδια είναι πολύ πιο καταπιεστικά από τα άλλα.

Διάβασε πιο κάτω ποια είναι τα πιο δεσποτικά ζώδια, για να έχεις το νου σου όταν αρχίσουν να επεμβαίνουν δραστικά στη ζωή σου:

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι έχουν ένα τεράστιο πείσμα και, αν πιστεύουν κάτι, θα πολεμήσουν γι’ αυτό, ακόμα κι όταν έχει να κάνει περισσότερο με τη δική σου ζωή, παρά με τη δική τους. Μπορούν να είναι δεσποτικοί, σε σημείο να «μουλαρώνουν» και θα συνεχίσουν τη διαφωνία μέχρι να σε κάνουν να παραιτηθείς. Δεν είναι απίθανο για έναν Ταύρο να αγνοήσει εντελώς τις επιθυμίες σου, όταν δεν ταυτίζονται με αυτό που εκείνος/η πιστεύει ότι είναι το καλύτερο. Είναι υπερβολικά δυνατοί και, παρόλο που τις περισσότερες φορές έχουν τις καλύτερες προθέσεις, μπορεί να γίνουν σαρωτικοί και να νιώσεις ότι πνίγεσαι.

ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες μπορούν να γίνουν πολύ ξεροκέφαλοι και αυταρχικοί. Αν πιστεύουν πως ξέρουν τι είναι το καλύτερο για σένα, όχι μόνο θα σου το πουν, αλλά δεν θα σε αφήσουν σε χλωρό κλαρί. Όταν σιγουρευτούν εντελώς για κάτι, γίνονται πολλοί πιεστικοί. Ίσως να μην μπορούν να δουν τα πράγματα με τη δική σου ματιά επειδή έχουν πειστεί ότι ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνεις. Και συνήθως είναι αυτό που θα έκαναν και οι ίδιοι, αν ήταν στη θέση σου. Δεδομένου ότι τα Λιοντάρια είναι χρήσιμα άτομα και γενικά θέλουν το καλύτερο για τους άλλους, δεν είναι καθόλου απίθανο να βρεθείς χρεωμένος/η ή υποχρεωμένος/η απέναντί τους, δίνοντάς τους έτσι την άδεια να χειριστούν με το δικό τους τρόπο τις δικές σου υποθέσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί είναι σίγουρα ζηλιάρηδες μέχρι το μεδούλι και μπορεί να γίνουν πολύ τυραννικοί ώστε να τα βγάλουν πέρα με τη ζήλεια τους. Αν βρίσκονται σε μια σχέση, συνήθως απαιτούν πλήρη διαφάνεια για τις δραστηριότητες του συντρόφου τους. Εάν ένας Σκορπιός ανησυχεί ότι υπάρχει πρόβλημα διαφάνειας στη σχέση, είναι σύνηθες το να παρακολουθεί κάθε βήμα σου ή να σε κατασκοπεύει. Αν και ευαίσθητοι, οι Σκορπιοί μπορούν να γίνουν πολύ δεσποτικοί και να ελέγχουν ακόμα και την ανάσα σου, αν νιώσουν ότι απειλούνται οι ίδιοι ή η σχέση τους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όταν ένας Αιγόκερως γίνεται καταπιεστικός, συνήθως οφείλεται στο γεγονός ότι νιώθει πως δεν τον ακούς ή αγνοείς τις συμβουλές του. Αντί απλώς να το αφήσει να περάσει και να σου επιτρέψει να «βουλιάξεις ή να κολυμπήσεις» από μόνος/η σου, μπορεί να επιμένει στην προσπάθειά του να σε κάνει να καταλάβεις, αυξάνοντας μάλιστα το μέγεθος της κριτικής προς το πρόσωπό σου.

Ίσως οι Αιγόκεροι να μη γνωρίζουν ότι η συνεχής κριτική τους εκλαμβάνεται ως προσωπική και ότι το άλλο πρόσωπο νιώθει ότι το προσβάλλουν ή ότι δέχεται επίθεση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όταν μιλάμε συνήθως για έναν καταπιεστικό γονέα είναι σαν να φωτογραφίζουμε ακριβώς αυτό που ο Καρκίνος εκφράζει με τη συμπεριφορά του. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ενοχές σου ως εργαλείο για να πάρει αυτά που θέλει, ή μπορεί να μη σέβεται καν τις στιγμές που θέλεις να ησυχάσεις λίγο. Αυτό είναι κάτι που εφαρμόζει τόσο στον/στην σύντροφό του όσο και στα παιδιά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επειδή ενδιαφέρεται βαθιά για σένα γίνεται καταπιεστικός και τυραννικός. Αν έχει πειστεί ότι κάνεις κάτι που δεν πρέπει και δεν ακολουθείς τη δική του γραμμή, ο Καρκίνος θα σε πιέσει ακόμα πιο πολύ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.