Δεν ξέρουν να αγαπούν τον εαυτό τους: Αυτά είναι τα τρία ζώδια με τη χαμηλότερη αυτοεκτίμηση

Χρειάζονται την επιβεβαίωση των άλλων

Δεν ξέρουν να αγαπούν τον εαυτό τους: Αυτά είναι τα τρία ζώδια με τη χαμηλότερη αυτοεκτίμηση

Δυστυχώς, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα χαμηλής αυτοεκτίμηση και δεν ξέρουν να αγαπούν τον εαυτό τους σωστά.

Πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να μπούμε σε μια διαδικασία ενδοσκόπησης, να αναλογιστούμε και να διακρίνουμε τι είναι αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς και να μάθουμε να εκτιμούμε τον εαυτό τους. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί ακόμη να δυσκολεύονται να εμπιστευτούν τους άλλους ή τον εαυτό τους και μερικές φορές τείνουν να αισθάνονται ότι δεν αξίζουν την αγάπη.

Η αυτοεκτίμηση και η αυτοαγάπη ωστόσο είναι από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή, καθώς μας παρακινούν να φερόμαστε στο εαυτό μας με σεβασμό, καλοσύνη και συμπόνια. Πέραν αυτού, η αυτοεκτίμηση λειτουργεί και ως ωφέλιμος αμυντικός μηχανισμός καθώς μας αποτρέπει από πιθανές καταστροφικές μας τάσεις, μας καθιστά ικανούς να θέτουμε πιο υγιή όρια και μας παρακινεί να μη συμβιβαζόμαστε με το μέτριο αλλά να κυνηγάμε αυτό που μας αξίζει.

Δυστυχώς, αρκετοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι αξίζουν και αυτό επηρεάζει σαφώς τη σχέση τους με τον εαυτό τους αλλά και τους γύρω τους. Παρακάτω είναι τα 3 ζώδια που τείνουν να έχουν τη χαμηλότερη αυτοεκτίμηση.

1. Ταύρος

Η πολύ ανασφαλής φύση του Ταύρου έχει συχνά ως αποτέλεσμα την έλλειψη αυτοαγάπης. Ανησυχούν υπερβολικά για το πώς νιώθει ο σύντροφός τους γι’ αυτούς και εξαρτώνται συνεχώς από εκείνους για την ευτυχία τους. Αυτό τους κάνει συχνά να αφιερώνουν όλη τους την ενέργεια στο να ικανοποιούν τον σύντροφό τους, συχνά εις βάρος των δικών συναισθηματικών τους αναγκών.

Αφού οι Ταύροι μάθουν να όμως αγαπούν τον εαυτό τους, τότε αρχίζουν σιγά σιγά να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και θα είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν. Ανεξάρτητα από το αν θα πετύχουν εν τέλει τον στόχο τους, θα είναι σίγουροι για την ικανότητά τους να διαχειριστούν την κατάσταση και να βγουν κερδισμένοι.

2. Καρκίνος

Οι Καρκίνοι έχουν την τάση να εμπιστεύονται τους άλλους, καθώς είναι πολύ ευαίσθητοι και έχουν συνεχώς την ανάγκη να νιώθουν την αίσθηση του ανήκειν και της ασφάλειας.

Το υπερβολικό συναίσθημα της προσκόλλησης και της μοναξιάς του Καρκίνου στέκεται εμπόδιο όμως στην αυτοαγάπη τους. Η ευτυχία τους εξαρτάται συχνά από τους ανθρώπους στη ζωή τους, γεγονός που τους κάνει να ξεχνούν συνήθως ότι αξίζουν κι οι ίδιοι την αγάπη και περιποίηση που δίνουν στους άλλους.

Έχουν επίσης την τάση να αφιερώνουν υπερβολικά το χρόνο τους για να βοηθήσουν τους άλλους, εξαντλώντας την ενέργεια τους με έναν τρόπο που αναδεικνύεται μη βιώσιμος στο βάθος του χρόνου.

3. Ζυγός

Η σαγηνευτική προσωπικότητα του Ζυγού είναι ένα χαρακτηριστικό που συμβάλλει ιδιαιτέρως στη γοητεία του, γεγονός που τους κάνει συχνά να βασίζονται στην έγκριση και την επικύρωση από τους γύρω τους για να αντιληφθούν τι αξίζουν.

Επίσης καθώς είναι πολύ φιλειρηνικοί, μπορεί περιστασιακά να επιλέξουν να παραμείνουν σιωπηλοί κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας απλώς για να αποφύγουν τον τσακωμό, με αποτέλεσμα να μη δίνουν τη δέουσα αξία στην άποψή τους ή προτεραιότητα στις δικές τους ανάγκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, οι Ζυγοί μαθαίνουν γρήγορα και σύντομα αντιλαμβάνονται πως μπορεί κανείς μπορείτε να αναγνωρίσει τα προτερήματά του και τις πιθανές ευκαιρίες ανάπτυξης όταν αγαπά τον εαυτό του. Έτσι, εξασκούν την αυτο-αγάπη για να αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.