ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πανσέληνος Μαρτίου 2023: Πότε το φεγγάρι θα φαίνεται ολόγιομο για τρία βράδια στο νυχτερινό ουρανό

Πρόκειται για την πρώτη πανσέληνο της άνοιξης για το έτος 2023

Πανσέληνος Μαρτίου 2023: Πότε το φεγγάρι θα φαίνεται ολόγιομο για τρία βράδια στο νυχτερινό ουρανό

Η πανσέληνος Μαρτίου 2023 πλησιάζει και πρόκειται να φωτίσει το νυχτερινό ουρανό.

Αν ο Παύλος Πολάκης διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδρύσει δικό του κόμμα, θα το ψηφίζατε;

  • Ναι (41%, 6.209 Votes)
  • Όχι (45%, 6.789 Votes)
  • Ίσως (10%, 1.459 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (4%, 651 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.108

Loading ... Loading ...

Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη πανσέληνο της άνοιξης για το έτος 2023.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης, «Met Office», η ημερολογιακή άνοιξη ξεκινάει την πρώτη ημέρα του Μαρτίου και λήγει με το τέλος του Μάϊου.

Από την άλλη, η μετεωρολογική άνοιξη για το 2023 ξεκινάει 20 Μαρτίου, με την εαρινή ισημερία, και ολοκληρώνεται στις 21 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Με αυτή τη λογική, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα αυτή θα είναι η τελευταία πανσέληνος του φετινού χειμώνα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της NASA, η πανσέληνος Μαρτίου 2023 πρόκειται να λάβει χώρα την ερχόμενη Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023.

Με βάση τα στοιχεία της NASA, το φεγγάρι θα φαίνεται πλήρες για τρία συνολικά βράδια: από το βράδυ της Κυριακής έως και το πρωί ή ακόμα και το βράδυ της Τετάρτης (08/03).

Το συγκεκριμένο ολόγιομο φεγγάρι δε θα είναι υπερπανσέληνος, ωστόσο η φωτεινότητά του θα φτάσει το 100%, όπως μεταδίδει το αστρονομικό περιοδικό «Almanac».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνουμε ότι όπως και σε κάθε πανσέληνο, έτσι και αυτή τη φορά, το φεγγάρι θα φαίνεται μεγαλύτερο λίγο μετά τη δύση του ηλίου, η οποία στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 18:30.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.