Τι αγχώνει το κάθε ζώδιο και πως το ξεπερνάει;

Πώς το αντιμετωπίζουν;

Τι αγχώνει το κάθε ζώδιο και πως το ξεπερνάει;

Κάθε ζώδιο είναι ξεχωριστό, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και στοιχεία.

Τι τους προκαλεί όμως άγχος και πώς το διαχειρίζεται κάθε ζώδιο;

«Κάθε στοιχείο είναι εξοπλισμένο να λειτουργεί καλά σε ένα συγκεκριμένο τομέα της ζωής. Κανένας μας δεν είναι μόνο ένα στοιχείο, αλλά κάποιο υπερισχύει λαμβάνοντας υπόψη μας τους εφτά παραδοσιακούς πλανήτες από τον Ήλιο μέχρι και τον Κρόνο. Κάθε στοιχείο τα καταφέρνει καλύτερα στον τομέα του επειδή διαθέτει τις δεξιότητες και τα ταλέντα για αυτόν. Εάν ένα στοιχείο, ή μιλώντας ψυχολογικά, εάν η προσαρμοστικότητά που μας επιτρέπει να εντασσόμαστε στην πραγματικότητα διατηρώντας την οντότητα και την ταυτότητά μας δεν αφορά τον τομέα που είμαστε εφοδιασμένοι να τα καταφέρουμε τότε δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Αυτή η αδυναμία αντιμετώπισης γεννάει άγχος που κινητοποιεί τους μηχανισμούς άμυνας που διαθέτουμε.

Η φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης) δεν τα πάει καλά με τις λεπτομέρειες και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Αυτοί που έχουνε έντονη γη (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) και τους λείπει φωτιά δεν μπορούν να καταλάβουν την ένταση αυτού του φόβου και ίσως κατηγορούν την φωτιά για τεμπελιά και εγωκεντρισμό. Όμως ο αμυντικός μηχανισμός της φωτιάς που περιέχει αυτοεπιβεβαίωση, αυταρέσκεια και αυτοπροβολή δεν δημιουργείται από εγωπάθεια ή τεμπελιά αλλά από το φόβο ότι έχει παγιδευτεί στον υλικό κόσμο και δεν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ενώ η γη βρίσκεται στο σπίτι της στον υλικό κόσμο.

Με τον ίδιο τρόπο η γη δεν μπορεί να καταλάβει τον κόσμο της φωτιάς. Τα γήινα ζώδια φτάνουν στα όρια του πανικού όταν αντιμετωπίζουν διαρκή αλλαγή, ρευστότητα ή τη χαοτική αόρατη πραγματικότητα της φωτιάς. Η γη δεν μπορεί να σχετιστεί με αυτή οπότε και αρνείται να δει ό,τι δεν είναι χειροπιαστό και απτό: «Για ποιο πράγμα μιλάς;», «Τι σημαίνει εσωτερικός εαυτός;», «Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει συμπαντικό σχέδιο. Ποιο είναι;», «Πώς με βοηθάει στην οικονομική μου πραγματικότητα;». Η φωτιά δεν κατανοεί αυτή την άρνηση και κατηγορεί τη γη ότι είναι αργόστροφη και έχει έλλειψη φαντασίας. Φυσικά και δεν ισχύει τίποτα από τα δύο: υπάρχουν α-νόητοι που αντιλαμβάνονται διαισθητικά τις αλήθειες της ζωής και πανέξυπνοι και δημιουργικοί άνθρωποι που προτιμούν να πλησιάζουν προσεκτικά και λογικά τον τομέα της διαίσθησης και του μύθου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νερό (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες), όπως ξέρουμε, δεν μπορεί να αντέξει τη συναισθηματική απόσταση. Δεν αντέχει την μοναξιά και να είναι χώρια. Ο αέρας (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) δεν καταλαβαίνει πόσο ανυπόφορη μπορεί να γίνει η μοναξιά για τα υδάτινα ζώδια και ίσως κατηγορήσει το νερό για χειριστικότητα και αυταρχικότητα. Όμως, αν και η χειραγώγηση μπορεί να είναι μία από τις άμυνες του νερού ο στόχος του δεν είναι η κυριαρχία, αλλά η συναισθηματική εγγύτητα. Ο αέρας από την άλλη δεν μπορεί να αντέξει το συναισθηματικό πόνο που δεν έχει λογική εξήγηση με αποτέλεσμα να αποστασιοποιείται ως άμυνα, ή να φαίνεται ψυχρός και απόμακρος. Αυτό δεν σημαίνει έλλειψη αισθήματος αλλά αντίθετα φόβο ότι μπορεί να κατακλυστεί από αίσθημα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.