ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ζώδια και Απόκριες: Πώς διασκεδάζει το καθένα;

Θα περάσει καλά με τους μασκαράδες ή θα ψάχνει παράθυρο για διαφυγή;

Ζώδια και Απόκριες: Πώς διασκεδάζει το καθένα;

Πώς διασκεδάζει το κάθε ζώδιο της Απόκριες;

Ας δούμε πως αντιδρά το καθένα στις προκλήσεις για μεταμφίεση ή για αποκάλυψη.

ΚΡΙΟΣ

Δυσκολεύεται ο Κριός της Απόκριες, δεν είναι από τα ζώδια που τρελαίνονται για μασκαριλίκι, θα την νιώσει τη δυσανασχέτηση και δεν θα ξέρουμε ποια θα είναι η αντίδραση του. Την έχει τη ζωτικότητα, είναι ένα ζώδιο ζωηρό και ατίθασο, θέλει την τρέλα, θέλει τη διασκέδαση, αγαπάει τους ξέφρενους ρυθμούς, όμως όχι μέσα σε πλαίσια και κυρίως αυτά της σερπαντίνας και των κομφετί. Κατά πάσα πιθανότητα θα εκνευριστεί από το γεγονός πως όλοι είναι μασκαρεμένοι, όλοι χορεύουν, όλοι προσπαθούν να διασκεδάσουν με τον ίδιο τρόπο. Ο Κριός θέλει το ιδιαίτερο, το πρωτότυπο, το ξεχωριστό, ναι μεν θα εμφανιστεί με τη στολή που θα κυριαρχεί, ωστόσο κάπου μέσα του θα νιώθει ότι πλαισιώνεται και ακολουθεί το πλήθος, γεγονός που θα τον κάνει να βαρεθεί και να ψάχνει διαφυγή.

ΤΑΥΡΟΣ

Βαρύς και ασήκωτος είναι ο Ταύρος στο θέμα των αποκριών, δεν αντέχει τον πολύ θόρυβο. Η φασαρία και ο έντονος ήχος ταράζουν τον εσωτερικό του κόσμο, τον εκνευρίζει η βαβούρα και η αναστάτωση. Συνήθως δεν περνάει καλά τις Απόκριες, σε ένα αρχικό στάδιο θα αρνηθεί την πρόκληση, όμως όλα θα παιχτούν στο κατά πόσο θα υπάρχει η δυνατότητα για φαΐ και γευστική διασκέδαση. Αν ένας Ταύρος μυριστεί στρωμένο τραπέζι και καλό φαγητό θα κάνει το βήμα να μπλεχτεί με τους μασκαράδες, θα βρει τρόπο να περάσει ευχάριστα, μέχρι και σερπαντίνες θα πετάξει. Δελεάστε τον καλοφαγά Ταύρο με νοστιμιές, και θα πατήσετε το μαγικό κουμπί που θα τον κάνει να βάλει τη στολή, που σίγουρα θα την επιμεληθεί στην κάθε του λεπτομέρεια.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Δίδυμος, το στοιχείο του οι Απόκριες. Χαρά, πανηγύρι, χιούμορ, διασκέδαση, πρώτο τραπέζι πίστα, θα αρπάξει την ευκαιρία χωρίς δεύτερη σκέψη. Πρόσφορο έδαφος για να εκδηλωθεί, να βγάλει τον επικοινωνιακό του χαρακτήρα, να συναναστραφεί, να κάνει τις τρέλες του, να αποκαλύψει την απελευθερωμένη πλευρά της προσωπικότητάς του. Φυσικά και θα περάσει ευχάριστα και διασκεδαστικά ένας Δίδυμος τις Απόκριες. Θα λέγαμε πως τις περιμένει πώς και πώς, είναι η ευκαιρία για να βάλει τη χιουμοριστική στολή, να μασκαρευτεί και να αφεθεί στην τρέλα του χωρίς όρια και χωρίς περιορισμούς. Στα αποκριάτικα πάρτη για έναν Δίδυμο όλα επιτρέπονται, όλα είναι αποδεχτά, και όλα συγχωρούνται.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Είναι λίγο τραβάτε με και ας κλαίω, και θέλω και δεν θέλω, και ακόμα δεν έχω αποφασίσει. Και όμως βαθιά μέσα του τις θέλει τις Απόκριες ο Καρκίνος, απλά δεν το έχει συνειδητοποιήσει. Με τη σωστή παρέα και την ενθαρρυντική καθοδήγηση θα την αρπάξει την πρόκληση, θα βρει την ευκαιρία να απελευθερωθεί και να βγάλει το μικρό παιδάκι που κρύβει μέσα του. Ευχάριστα θα περάσει με τις σερπαντίνες, τις ντουντούκες και τους βραζιλιάνικους ρυθμούς, θα ξεδώσει, θα χορέψει, θα απεγκλωβιστεί. Ένα ελαφρύ σκούντημα θέλει ο Καρκίνος και θα σύρει πρώτος τον χορό.

ΛΕΩΝ

Ε βέβαια! Λέων, βούτυρο στο ψωμί του. Ευκαιρία για θεατρινισμό, αυτοπροβολή και εντυπωσιασμό. Την καλύτερη στολή θα βρει και θα βάλει, αυτοκρατορική, μέσα στη χλιδή, τον πλούτο και την κυριαρχία. Με σπαθιά και κορώνα στο κεφάλι θα βγει στους δρόμους, Βασιλιάς θα ντυθεί. Για ένα γνήσιο Λιοντάρι, θηλυκό ή αρσενικό, η αποκριάτικη στιγμή είναι η ευκαιρία για να ξεδιπλώσει τις υποκριτικές του ικανότητες, να βγάλει τον θεατρινισμό που κρύβει μέσα του, να αποκαλύψει το απίστευτο ταλέντο που έχει στο να υποδύεται ρόλους και προσωπικότητες. Κατάθλιψη θα πάθει ο Λέων αν συνειδητοποιήσει πως έγινε πάρτι και δεν ήταν εκεί. Είναι η μεγάλη του χαρά, θα διασκεδάσει, θα περάσει ευχάριστα, θα βρει την ευκαιρία να απεγκλωβιστεί από τα δεσμά που πνίγουν την προσωπικότητά του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Συντηρητικός, μερικές φορές βουβός, και πάντα διστακτικός είναι ένας Παρθένος, θηλυκός ή αρσενικός. Την πρόκληση για να βρεθεί σε αποκριάτικους ρυθμούς στην αρχή θα την απορρίψει, α πα πα.. δεν είναι αυτά για μένα. Στην πορεία θα το αναλύσει, ίσως να αρχίσει σιγά-σιγά να προετοιμάζει την ψυχολογία του, θα χρειαστεί 2 με 3 μέρες για να αποδεχτεί πως ναι υπάρχουν και αποκριάτικες μέρες. Οι Παρθένοι αν νιώσει την ασφάλεια πώς είναι με τους σωστούς φίλους που δεν θα τους παρεξηγήσουν και δεν θα τους κριτικάρουν αρνητικά, τότε ίσως να πάρουν την απόφαση να αφεθούν στο αποκριάτικο κλίμα. Σε γενικές γραμμές δεν τις θέλουν τις Απόκριες, θα δυσκολευτούν να περάσουν ευχάριστα, γι αυτούς καλύτερα να μη υπάρχουν τέτοια πράγματα.

ΖΥΓΟΣ

Ναι, θα περάσει ευχάριστα τις Απόκριες ο Ζυγός και ας μην το παραδέχεται. Θα βρει την ευκαιρία για να συναναστραφεί, να επικοινωνήσει, να εκφραστεί με αυθορμητισμό και με άνεση. Τις θέλει τις Απόκριες ο Ζυγός κι ας το κρύβει, θα βάλει την εντυπωσιακή στολή που θα αναδεικνύει την ομορφιά και την εκλεπτυσμένη του αισθητική, που είναι και τα βασικά χαρακτηριστικά του άλλωστε. Θα περάσει ευχάριστα, θα διασκεδάσει, θα χορέψει, και κυρίως θα κάνει καινούργιες γνωριμίες που τόσο πολύ αγαπάει ένας Ζυγός. Ανάγκη του είναι να βρεθεί με φιλικά άτομα, να συζητήσει ανέμελα, να κινηθεί απελευθερωμένα. Οι αποκριάτικες μέρες είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να αφήσει πίσω του την πραγματικότητα και να ξεδώσει χωρίς άγχος και ‘’πρέπει’’.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Δύσκολες είναι οι αποκριάτικες μέρες για έναν Σκορπιό, θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι το βάσανο του. Δεν τις θέλει τις Απόκριες, δεν βρίσκει κανένα ρεαλιστικό στοιχείο γύρω του, το μασκαριλίκι το θεωρεί ανούσιο ίσως και κάπως κουραστικό. Το μόνο στοιχείο που θα μπορούσε να ιντριγκάρει έναν Σκορπιό είναι να μεταμφιεστεί με τέτοιον τρόπο που να μην μπορεί να ανακαλύψει κανείς την ταυτότητά του. Θα μπορούσε λοιπόν να βρει ενδιαφέρον στο να εντυπωσιάσει με την μυστική και πολύ καλά καμουφλαρισμένη του παρουσία. Φημίζεται για τις ντετέκτιβικές του ικανότητες, ίσως λοιπόν να περάσει κάπως ευχάριστα αν εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να ντυθεί Πουαρό.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ένα δραστήριο παιδάκι κρύβει μέσα του ο Τοξότης και τι καλύτερο από τις Απόκριες, επιτέλους θα μπορέσει να παίξει. Πολύ ωραία θα περάσει, θα το ευχαριστηθεί, θα έχει την ευκαιρία να μεταμφιεστεί επιτέλους στους ήρωες που αγαπάει και θαυμάζει. Είναι ώρα για συναναστροφές, περιπέτειες, νέες γνωριμίες. Ο Τοξότης θηλυκός ή αρσενικός θέλει να μπλέκεται μέσα στον κόσμο, να κινείται απελευθερωμένα και αυθόρμητα, να συναναστρέφεται χωρίς περιορισμούς και δεσμευτικά ‘πρέπει’. Θα κινήσει τα νήματα για τρέλες και ξεφάντωμα, θα είναι η χαρά της παρέας, θα ξεδώσει και θα κοινωνικοποιηθεί.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αιγόκεροι και Απόκριες μεγάλοι εχθροί, δεν θα τα βρούνε ποτέ μεταξύ τους. Δεν ταιριάζουν, δεν έχουν τη χημεία που απαιτείται για να μπορέσουν να περάσουν ευχάριστα. Ο Αιγόκερως, θηλυκός ή αρσενικός, κουράζεται με τις σερπαντίνες, τα κομφετί, όλες αυτές τις τσιρίδες που βγάζουν οι ντουντούκες. Οι στολές έχουν πολλά χρώματα κουράζουν τα μάτια και την αισθητική, δεν βρίσκει για ποιον λόγο θα πρέπει να μεταμφιεστεί κάποιος και να παρουσιάσει μία προσωπικότητα που δεν έχει καμία σχέση με την καθημερινή του ταυτότητα. Συνήθως απέχει από τις αποκριάτικες δραστηριότητες, δεν θέλει να έχει καμία σχέση, περιμένει στωικά να περάσουν αυτές οι δύσκολες μέρες. Υπομονή!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Για τον Υδροχόο οι Απόκριες είναι η μεγάλη ευκαιρία για να παρουσιάσει την καταπληκτική και πρωτότυπη στολή, που εννοείται πως θα φτιάξει με τα χεράκια του, συνδυάζοντας την υψηλή τεχνολογία και την απεριόριστη επιστημονική του φαντασία. Θα περάσει πολύ ωραία στις Απόκριες, θα το χαρεί, θα διασκεδάσει, θα δείξει σε όλους τις ικανότητες που έχει για πρωτοπορία, καινοτομία και μεταρρύθμιση. Για έναν Υδροχόο, θηλυκό ή αρσενικό, οι αποκριάτικες δραστηριότητες είναι η μεγάλη του χαρά, γιατί έχει να κάνει με συλλογική δράση, με κοινωνικοποίηση, με ομαδική διασκέδαση, με όλα αυτά δηλαδή που ικανοποιούν τη ζωτική πλευρά της προσωπικότητά του.

ΙΧΘΕΙΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φαντασία, ρομαντισμός, έμπνευση, δημιουργικό πνεύμα, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι Ιχθείς, γι αυτό και οι Απόκριες είναι η ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους, να ξεπροβάλλουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο. Φυσικά και θα είναι καλλιτεχνικής φύσης οι στολές που θα επιλέξουν, σίγουρα θα κρατούν από μία αισθητική του παρελθόντος, και βεβαίως η εμφάνιση θα συνοδεύεται από το απαιτούμενο σοφιστικέ ή ρομαντικό ύφος. Θα συμμετέχουν στις αποκριάτικες δραστηριότητες με χαρά και έμπνευση, θα περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά. Μεγάλη ευκαιρία για τις γυναίκες να φορέσουν επιτέλους το ρομαντικό μακρύ φόρεμα εποχής που τόσο πολύ αγαπούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.