ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Αυτά θα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε ένα τατουάζ

Πρώτα θα πρέπει να επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας

Αυτά θα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε ένα τατουάζ

Παρότι πολύ δημοφιλή, τα τατουάζ κρύβουν κινδύνους για την υγεία, είτε από ένα εξάνθημα, μέχρι και νευροεκφυλιστικές ασθένειες ή καρκίνο. Υπάρχουν δε και εκείνοι που δεν πρέπει καν να σκεφτούν να κάνουν τατουάζ.

Αναλυτικά η ενημέρωση από την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρία:

Πριν επιλέξετε το σχέδιο και τον ειδικό που θα σας το κάνει, θα πρέπει να επισκεφτείτε το δερματολόγο για να ενημερωθείτε για τις τοπικές και συστηματικές αντιδράσεις που προκαλούν τα τατουάζ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δε γνωρίζουν τις συνέπειες και τους κινδύνους που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη μορφή τέχνης στην υγεία τους.

Τα νανοσωματίδια που εμπεριέχονται σε πολλά μελάνια που χρησιμοποιούνται για τατουάζ μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές παθήσεις, όπως νευροεκφυλιστικές ασθένειες μέχρι και καρκίνο. Αλλεργικές αντιδράσεις, εξανθήματα, και μολύνσεις του δέρματος είναι δυνατό να εμφανιστούν μετά από ένα «χτύπημα» τατουάζ.

Εάν έχετε Λεύκη αποφύγετε να κάνετε τατουάζ, καθώς μπορεί στη συνέχεια να εμφανιστεί και σε εκείνο το σημείο αποχρωματισμός του δέρματος.

Η νέα μελέτη SYNCHROTRON που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports από Γάλλους και Γερμανούς επιστήμονες, δείχνει ότι διενεργείται σταδιακή και διαρκής διάχυση τοξικών ουσιών από τα μελάνια των τατουάζ στην αιματική κυκλοφορία και στη συνέχεια εναπόθεσή τους στους λεμφαδένες, όπου παραμένουν σε μόνιμη βάση, δημιουργώντας σοβαρές συνέπειες στην υγεία.

Το μελάνι που εγχύεται βαθιά κάτω από την επιδερμίδα, προκαλεί την προστατευτική αντίδραση του Δέρματος, συμπυκνώνοντας την χρωστική ουσία ως ξένη μάζα σε πυκνό ινώδη ιστό, ενώ τα υπολείμματα του μελανιού που ξεφεύγουν μέσα στο δέρμα μεταφέρονται με το αίμα στους γειτονικούς λεμφαδένες και σε άλλα όργανα του σώματος.

Επιπλέον, η διαδικασία αφαίρεσης με λέιζερ, η οποία καταστρέφει τη χρωστική ουσία με καυτή θερμότητα, ενεργοποιεί χημικές αντιδράσεις που δημιουργούν καρκινογόνα με την μετάλλαξη των προϊόντων της διάσπασης του μελανιού, τα οποία στη συνέχεια απορροφά το σώμα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων είναι ο αρμόδιος φορέας για την έγκριση και τον έλεγχο των μελανιών και το υγειονομικό των νομαρχιών και του υπουργείου Υγείας αρμόδια για τους υγειονομικούς ελέγχους στα καταστήματα που κάνουν τατουάζ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν πάρετε την τελική απόφασή σας, συμβουλευτείτε το δερματολόγο, το μόνο ειδικό για την προστασία του δέρματός σας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.