Αυτές είναι οι έξι «άγνωστες» χρήσεις που έχουν τα πανάκια καθαρισμού

Τα πανάκια καθαρισμού με μικροϊνες, μπορούν να καθαρίσουν οτιδήποτε προσελκύει σωματίδια σκόνης

Αυτές είναι οι έξι «άγνωστες» χρήσεις που έχουν τα πανάκια καθαρισμού

Όλοι γνωρίζουμε πώς να καθαρίζουμε τα δάπεδα από ξύλο, πώς να καθαρίζουμε ένα μπάνιο και πώς να καθαρίζουμε μια κουζίνα χρησιμοποιώντας τα πανάκια καθαρισμού.

Αλλά αποδεικνύεται ότι για να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες τους, θα πρέπει να προχωρήσετε πέρα ​​από τα δάπεδα.

Οι απροσδόκητες χρήσεις τους περιλαμβάνουν την προετοιμασία τοίχων για βαφή, τον καθαρισμό του επάνω μέρους του ψυγείου σας και ακόμη και το σκούπισμα των φυτών σας.

Τα πανάκια καθαρισμού με μικροϊνες, μπορούν να καθαρίσουν οτιδήποτε προσελκύει σωματίδια σκόνης, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδανικά για να απαλλαγείτε από τη σκόνη από το σπίτι.

Και ανάλογα με την επιλογή σας για στεγνά ή βρεγμένα πανιά, μπορούν ακόμη και να αφαιρέσουν το λίπος και τη βρωμιά.

Έχουν σχεδιαστεί για να παγιδεύουν τη σκόνη και τα αλλεργιογόνα, λέει ειδικός προϊόντων.

«Τα στεγνά πανιά χρησιμοποιούν ηλεκτροστατικές ίνες που προσελκύουν και συγκρατούν τη σκόνη, τη βρωμιά και το χνούδι, ενώ τα βρεγμένα πανιά περιέχουν καθαριστικά που διασπούν και διαλύουν τη βρωμιά, αφήνοντας τις επιφάνειες καθαρές και λαμπερές».

Γιατί είναι τόσο καλά για καθάρισμα;

Συνδυασμός σκούπας και σφουγγαρίστρας, που συνοδεύεται από στεγνά πανάκια καθαρισμού μιας χρήσης για την παγίδευση σκόνης, τρίχας, βρωμιάς, καθώς και για να μαζεύουν λίπος.

Σύμφωνα με τον ειδικό, τα πανιά με υγρό ύφασμα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ευαίσθητες ή πορώδεις επιφάνειες, όπως μάρμαρο, ημιτελές ξύλο, χαλιά ή ταπετσαρίες, ούτε σε ηλεκτρονικά ή οτιδήποτε μπορεί να καταστραφεί από την υγρασία.

Σκόνη από δυσπρόσιτα σημεία

Η σκόνη και τα αλλεργιογόνα θα συγκεντρωθούν σε δυσπρόσιτα μέρη, όπως το πάνω μέρος του ψυγείου, τα ράφια, τα φωτιστικά και άλλα, τα οποία είναι όλα τέλεια σημεία για να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνό πανί, λέει ειδικός, δημιουργός εσωτερικού σχεδιασμού στο Room Crush.

Για να καθαρίσετε το επάνω μέρος του ψυγείου σας, ξεκινήστε προετοιμάζοντας και στερεώνοντας μια σκάλα. Κρατήστε το πανάκι παράλληλα με το ψυγείο και καθαρίστε. Επαναλάβετε και αντικαταστήστε το πανί όπως χρειάζεται.

Αφαιρέστε τους ιστούς αράχνης από τις γωνίες των τοίχων

«Χρησιμοποιήστε το στεγνό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν επιφανειακή σκόνη ή ιστούς αράχνης [στον τοίχο]», λέει ο ειδικός. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για ιστούς αράχνης και σε δυσπρόσιτα στόρια.

«Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το βρεγμένο πανί για να καθαρίσετε τυχόν σημάδια από γρατσουνιές, λίπη και βρωμιά». Και ενώ δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν καθαρισμού που είναι πολύ σκληρό, καθώς μπορεί να καταστρέψει το χρώμα στους τοίχους σας, γενικά το υγρό πανί είναι ασφαλές. «Ελέγχετε πάντα ότι οτιδήποτε χρησιμοποιείτε είναι κατάλληλο για βαμμένες επιφάνειες», συμβουλεύει ο ειδικός.

Συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα

Υπάρχουν πολλοί εγκεκριμένοι από τους ειδικούς τρόποι, για να καθαρίσετε συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα. Και παραδόξως, το πανάκι είναι ιδανικό για χώρους από ανοξείδωτο χάλυβα μεγάλης επιφάνειας, όπως φούρνους ή ψυγεία. Πάρτε ένα υγρό πανί από μικροΐνες και σκουπίστε απαλά εκεί που βλέπετε τα δακτυλικά αποτυπώματα, λέει ο ειδικός.

Τοποθετήστε ένα καθαρό στεγνό πανί και ψεκάστε μια μικρή ποσότητα καθαριστικού από ανοξείδωτο χάλυβα. Μετακινήστε το με σταθερή κίνηση, ξεκινώντας από την κορυφή και κατεβαίνοντας σε στήλες. Μην εφαρμόζετε πολύ καθαριστικό πάνω στο πανάκι, λέει ο ειδικός, καθώς αυτό μπορεί να κάνει το ατσάλι να φαίνεται λιπαρό και να δημιουργήσει ραβδώσεις.

Καθαρίστε τους ανεμιστήρες οροφής

Έχουμε μια συμβουλή ανοιξιάτικου καθαρισμού για εσάς: Τα φωτιστικά στο σπίτι σας μπορούν πραγματικά να ενθαρρύνουν τις αλλεργίες εάν δεν καθαριστούν σωστά και οι ανεμιστήρες οροφής είναι ένας από αυτούς.

Είναι εξαιρετικά στο να διατηρούν τους χώρους δροσερούς, αλλά σκόνη και οικιακά αλλεργιογόνα μπορούν να συσσωρευτούν πάνω από τα πτερύγια του ανεμιστήρα οροφής και μόλις γυρίσετε τον διακόπτη ενεργοποίησης, διανέμονται σε όλο το δωμάτιο.

Ένα στεγνό πανί είναι ότι καλύτερο για τον καθαρισμό του επάνω μέρους των ανεμιστήρων οροφής. Πρώτα, απενεργοποιήστε τον ανεμιστήρα σας. Για τις πλευρές των λεπίδων που βλέπουν στην οροφή, τοποθετήστε το πανάκι, στο κέντρο του ανεμιστήρα και κινηθείτε προς τα έξω μέχρι το άκρο των πτερυγίων του ανεμιστήρα. Χρησιμοποιήστε το βρεγμένο πανί για να καθαρίσετε κάθε λεπίδα ανεμιστήρα που βλέπει στο πάτωμα.

Φωτιστικά

Εδώ είναι μια από αυτές τις απροσδόκητες χρήσεις του καθαριστικού πανιού. Επειδή τα φωτιστικά είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζετε με νερό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνό πανί για αυτήν την εργασία.

Τα στεγνά πανιά έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούν στατική πρόσφυση για να μαζεύουν μικροσκοπικά κομμάτια σκόνης και βρωμιάς, τα οποία δυστυχώς μπορούν να βρουν το δρόμο τους σε φωτιστικά, ειδικά σε εκείνα που βρίσκονται σε σημεία με μεγάλη κίνηση, όπως το σαλόνι. Κατά γενικό κανόνα, μην καθαρίζετε ποτέ κανένα φωτιστικό, εκτός αν είναι απενεργοποιημένο το ρεύμα ή το εξάρτημα είναι αποσυνδεδεμένο. Μόλις το επιβεβαιώσετε, σκουπίστε το αμπαζούρ με το στεγνό πανί.

Σκεφτείτε το υλικό του φωτιστικού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βρεγμένο πανί για ένα γυάλινο φωτιστικό για να αφήσετε μια ωραία λάμψη. Τα υφασμάτινα φωτιστικά χρειάζονται στεγνά πανιά, για να αποφευχθεί η ζημιά.

Αφαιρέστε τη βρωμιά από τα παραθυρόφυλλα

Ενώ υπάρχουν πολύ πιο λεπτομερείς τρόποι για να καθαρίσετε τα παράθυρα, τα πανάκια προσφέρουν μια γρήγορη και εύκολη επιλογή για να τακτοποιήσετε τα παντζούρια εξωτερικών παραθύρων.

Ειδικός καθαρισμού αποκάλυψε πως προτιμά να χρησιμοποιεί στεγνά πανιά μιας χρήσης γιατί «τα βρεγμένα πανιά μπορούν να αφήσουν πίσω τους υπολείμματα» ασύμβατα με τα βαμμένα παντζούρια.

Τοποθετήστε απαλά το άκρο του πανιού μεταξύ κάθε θυρίδας κλείστρου και μετακινήστε το από τη μία πλευρά στην άλλη. Κάνετε αυτό για κάθε πηχάκι μέχρι να τελειώσετε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα παντζούρια εντελώς ανοιχτά, έτσι ώστε το πανί να μην πιαστεί ή ενδεχομένως να σπάσει το κλείστρο», λέει. Και ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό να βουρτσίζετε γρήγορα όλο το κλείστρο, ο ειδικός, λέει να αφιερώσετε χρόνο για να καθαρίσετε κάθε λάστιχο για βέλτιστα αποτελέσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.