ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...

Αυτές είναι οι τροφές που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στη χύτρα ταχύτητας

Δεν λείπει σχεδόν από καμιά κουζίνα

Αυτές είναι οι τροφές που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στη χύτρα ταχύτητας

Όλοι μας γνωρίζουμε πως η χύτρα ταχύτητας μειώνει σημαντικά το χρόνο που χρειάζεστε για να μαγειρέψετε ένα φαγητό.

Γι΄αυτό και δεν λείπει σχεδόν από καμιά κουζίνα.

Ωστόσο, όλες οι τροφές δεν είναι κατάλληλες για τη χύτρα ταχύτητας καθώς μπορεί να λιώσουν ή να χάσουν τη θερμιδική τους αξία.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές

Ζυμαρικά και ρύζι

Μα ζυμαρικά σε χύτρα ταχύτητας, θα αναρωτηθείτε. Κι όμως, πιθανόν να αποτελεί λύση για πολλούς ειδικά αν το ρύζι είναι καστανό και θέλει περισσότερο χρόνο για να βράσει.

Όμως, γενικά καλό είναι να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τη χύτρα ταχύτητας για τροφές που περιέχουν άμυλο.

Κρέας με πατάτες (ή δύο τροφές ταυτόχρονα)

Το να μαγειρέψετε ένα ψητό με πατάτες και καρότα είναι μια παραδοσιακή συνταγή, σωστά; Όχι όμως στη χύτρα ταχύτητας αλλά στο φούρνο. Μπορεί να είναι μια γρήγορη λύση αλλά το αποτέλεσμα δεν θα σας δικαιώσει καθώς το κρέας χρειάζεται διαφορετικό χρόνο για να μαγειρευτεί σε σχέση με αυτόν για τις πατάτες.

Φρούτα ή λαχανικά για μαρμελάδες ή κομπόστες

Αν σας αρέσουν οι σπιτικές μαρμελάδες ή οι κομπόστες επιλέξτε την κλασική κατσαρόλα για να τις φτιάξετε κι όχι τη χύτρα ταχύτητας. Κι αυτό γιατί δεν μπορείτε να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία που βράζουν τα φρούτα ή τα λαχανικά με αποτέλεσμα είτε να γίνουν «αλοιφή» είτε να κολλήσουν.

Μπριζόλες

Η χύτρα ταχύτητας δεν είναι μπάρμπεκιου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βράσετε συγκεκριμένα κρέατα όπως μοσχάρι, κομμάτια χοιρινού, κατσίκι όχι όμως μπριζόλες ή στήθος κοτόπουλου γιατί σκληραίνουν.

Φακές

Αν συνηθίζετε να βράζετε τα φασόλια στη χύτρα, αποφύγετε να κάνετε το ίδιο και με τις φακές. Θα γίνουν χυλός και θα διαλυθούν. Επίσης θα χάσουν τις θρεπτικές τους ουσίες.

Θαλασσινά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γενικά, τα θαλασσινά όπως τα ψάρια, τα στρείδια, οι γαρίδες, τα μύδια είναι πολύ ευαίσθητα στο μαγείρεμα και τις υψηλές θερμοκρασίες. Επομένως η χύτρα ταχύτητας δεν ενδείκνυται για τα θαλασσινά ( ίσως για το χταπόδι όταν είναι μεγάλο και σκληρό).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.