Αυτός είναι ο Λαρισαίος που τιμήθηκε με Όσκαρ και δεν το ξέρουμε

Στο βιογραφικό του υπάρχουν συνεργασίες σε ταινίες όπως το μιούζικαλ «Εννιά», «300: Η άνοδος της Αυτοκρατορίας»

Αυτός είναι ο Λαρισαίος που τιμήθηκε με Όσκαρ και δεν το ξέρουμε

Ο Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας είναι ένας δημιουργός που δεν συντάσσεται με τις νόρμες και την κανονικότητα, κατάγεται από την Λάρισα και τιμήθηκε με Όσκαρ στην φετινή απονομή.

Συστάθηκε στο ελληνικό κοινό με την ταινία του «Χειμώνας». Η δημιουργία του ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και κυκλοφόρησε και σε DVD στην αμερικανική αγορά. Ακολουθεί το μεταφυσικό θρίλερ «The Fear of Looking Up» το 2019, γυρισμένη στο Wisconsin των ΗΠΑ με σημαντική πορεία στα φεστιβάλ τρόμου.

Με την ιδιότητα του διευθυντή φωτογραφίας αλλά και του παραγωγού βρίσκεται στην ταινία της συζύγου του Elizabeth E. Schuch.

Την επόμενη χρονιά συσκηνοθετούν το μεγάλου προϋπολογισμού ντοκιμαντέρ «God’s Soldiers – Siege of Malta», για να φτάσουν μαζί στην Ελλάδα την επόμενη χρονιά και να κάνουν το κοινό τους όνειρο πραγματικότητα: να παράξουν μια ταινία επιστημονικής φαντασίας γυρισμένη σε ελληνικό έδαφος με τρισδιάστατα οπτικά εφέ, τέρατα, ειδικές κατασκευές και άλλα στοιχεία που θα ζήλευαν ταινίες του εξωτερικού.

Αυτά προς τη σκηνοθεσία… γιατί παράλληλα με αυτά τα μεγαλεπίβολα σχέδια, ο Κωνσταντίνος εργάζεται στον τομέα οπτικών εφέ μεγάλων παραγωγών, μεταξύ αυτών και του «1917», ταινίας που τιμήθηκε με Όσκαρ σε αυτή την κατηγορία.

Στο βιογραφικό του υπάρχουν συνεργασίες σε ταινίες όπως το μιούζικαλ «Εννιά», «Sex & Drugs & Rock & Roll», «300: Η άνοδος της Αυτοκρατορίας», «Οι Φύλακες του γαλαξία», «X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας», «Ντουλίτλ», «Αρτέμης Φάουλ», «Η Παλιά Φρουρά», «West Side Story, του Στίβεν Σπίλμπεργκ», «Το Μονοπάτι των χαμένων Ψυχών» αλλά και η δημοφιλής σειρά του Netflix «Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities». Στο θέατρο είχε παράξει τα βίντεο της παράστασης «Ηρακλής» με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά.

Η σύζυγός του, που τον ακολούθησε για περίπου 3 χρόνια στην Ελλάδα, έχει συνεργαστεί σε ταινίες όπως «Η Βασίλισσα της Ερήμου» με τη Νικόλ Κίντμαν, «Wonder Woman» της DC, «Pacific Rim: Εξέγερση» κλπ.

Μέχρι πριν λίγο καιρό βρίσκονταν οικογενειακώς στην Ελλάδα ολοκληρώνοντας το μοντάζ της ταινίας «Μινόρε», μιας δημιουργίας φόρου τιμής στις μελό ταινίες του ’60, τις κωμωδίες του ’80 αλλά και τη ρεμπέτικη μουσική και κουλτούρα. Η ταινία εμπνέεται από ιστορίες του πατέρα του που έφυγε από τη ζωή και είναι αφιερωμένη σε ένα συνεργάτη της ταινίας που έφυγε από τη ζωή πριν τη δει ολοκληρωμένη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εδώ και λίγο καιρό επέστρεψε στο Τορόντο και εργάζεται σε εταιρία βραβευμένου με Όσκαρ γνωστού σκηνοθέτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.