ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης των μαγειρεμένων φαγητών στην κατάψυξη

Είναι πολύ σημαντικό να συσκευάζετε σωστά τα μαγειρεμένα φαγητά πριν τα βάλετε στην κατάψυξη

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης των μαγειρεμένων φαγητών στην κατάψυξη

Ο τρόπος με τον οποίο θα αποθηκεύσετε το φαγητό στην κατάψυξη μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο την ποιότητα αλλά και τη διάρκεια ζωής του.

Επομένως είναι πολύ σημαντικό να συσκευάζετε σωστά τα μαγειρεμένα φαγητά πριν τα βάλετε στην κατάψυξη.

Κατάλληλα δοχεία

Μοιράστε το μαγειρεμένο φαγητό – αν είναι ζεστό αφήστε στο να κρυώσει – σε πλαστικά δοχεία που κλείνουν καλά και είναι κατάλληλα για κατάψυξη.

Μην γεμίζετε τελείως το δοχείο και μην ξεχνάτε να κολλήσετε σε ετικέτα το είδος του φαγητού και την ημερομηνία.

Κατάλληλες σακούλες

Τοποθετήστε το φαγητό στις σακούλες ( κυρίως μπιφτέκια, λαχανικά, κρέας) και πιέστε για να αφαιρέσετε τον υπερβολικό αέρα πριν την κλείσετε. Αναγράψτε στην ετικέτα την ημερομηνία και το περιεχόμενο. Πιέστε με το χέρι σας απαλά τη σακούλα για να γίνει επίπεδη έτσι ώστε να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο ψυγείο.

Αντικολλητικό χαρτί

Για να μη κολλήσουν κάποια φαγητά μεταξύ τους χρησιμοποιείστε αντικολλητικό χαρτί. Ενδείκνυται για τα μπιφτέκια, ψωμάκια, κουλουράκια.

Ξεχωριστές μερίδες

Αν χωρίσετε το μαγειρεμένο φαγητό σε μερίδες μπορείτε να ξεπαγώνετε μια μερίδα τη φορά ή να κάνετε συνδυασμό δύο φαγητών που έχετε στην κατάψυξη.

Είναι ασφαλές να βάζετε στην κατάψυξη το μαγειρεμένο φαγητό;

Ναι, η κατάψυξη είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους αποθήκευσης τροφίμων και, όταν γίνει σωστά, το φαγητό δεν χάνει τη θρεπτική του αξία.

Πόσο σύντομα μπορείτε να καταψύξετε τα τρόφιμα μετά το μαγείρεμα

Για να διασφαλίσετε ότι τα τρόφιμα παραμένουν ασφαλή, μόλις κρυώσει το μαγειρεμένο φαγητό, βάλτε σε κατάλληλες συσκευασίες και καταψύξτε το.

Πόσο καιρό μπορείτε να έχετε το μαγειρεμένο φαγητό στην κατάψυξη

Ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με το είδος του φαγητού. Για παράδειγμα:

Κάρυ με λαχανικά: 6 μήνες

Κοτόπουλο, μοσχάρι και αρνί: 2 έως 6 μηνών

Χοιρινή κατσαρόλα: 1 μήνας

Θαλασσινά: 2 μήνες

Ζυμαρικά: 3 μήνες

Σούπες: 4 μήνες

Μαγειρεμένα κρέατα που περίσσεψαν: 2 μήνες

Μπορείτε να μαγειρέψετε κοτόπουλο και να το καταψύξετε;

Ναι, το μαγειρεμένο απλό κοτόπουλο μπορεί να καταψυχθεί έως και 4 μήνες. Τα πιάτα με βάση το κοτόπουλο θα διαρκέσουν έως και 2-6 μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.