ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τραγωδία στο Χόλυγουντ: Ο Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε θανάσιμα γυναίκα κατά τη διάρκεια γυρίσματος γουέστερν

Τραγωδία στο Χόλυγουντ: Ο Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε θανάσιμα γυναίκα κατά τη διάρκεια γυρίσματος γουέστερν

Σοκαριστικό δυστύχημα συνέβη την Πέμπτη (21/10) κατά τη διάρκεια γυρισμάτων μιας ταινίας γουέστερν με πρωταγωνιστή τον Άλεκ Μπόλντουιν.

Ο Αμερικανός ηθοποιός πυροβόλησε και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη της νέας ταινίας γουέστερν που γύριζαν στην πολιτεία του Νέου Μεξικού.

Η Χαλίνα Χάτσινς και ο Τζόελ Σόουζα «τραυματίστηκαν από σφαίρες όταν ο Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε με το πιστόλι που χρησιμοποιούσε για το γύρισμα» της ταινίας Rust, η οποία παράγεται για λογαριασμό του Netflix, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε σε δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αυτό που έγινε γνωστό, είναι ότι η εκπυρσοκρότηση συνέβη κατά την διάρκεια των γυρισμάτων και μέχρι τώρα δεν είναι γνωστό εάν ο ηθοποιός πάτησε εσκεμμένα την σκανδάλη. Την ίδια στιγμή, εύλογες είναι οι απορίες για το τι συνέβη με το όπλο, το οποίο υποτίθεται έπρεπε να είναι γεμισμένο με άσφαιρα και όχι με σφαίρες.

Η Χαλίνα Χάτσινς, 42 ετών, διακομίστηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Ο Τζόελ Σόουζα, ο σκηνοθέτης της ταινίας, 48 ετών, εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σερίφη που επικαλέστηκε ο εξειδικευμένος ιστότοπος The Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης είναι σε «κρίσιμη κατάσταση». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλέστηκε εκπρόσωπο της παραγωγής, επρόκειτο για «ατύχημα», καθώς αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες.

Αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί σε πρώτη φάση είναι πως ένα άσφαιρο όπλο το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει σφαίρες τελικά έγινε η αιτία να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστεί ένας ακόμη.

Οι υπηρεσίες του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε έχουν αφήσει ανοιχτή την υπόθεση, γεγονός που σημαίνει πως έχουν γίνει οι πρώτες ανακρίσεις και έχουν δοθεί καταθέσεις, ωστόσο ούτε έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, αλλά ούτε έχει γίνει κάποια σύλληψη.

Τι εξετάσουν οι αρχές

Οι αρχές εξετάζουν αν κάποιος έβαλε μέσα πραγματικές σφαίρες ή αν το μπαρούτι που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων εκτόξευσε κάποιου είδους θραύσμα που τραυμάτισε θανάσιμα την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας.

Δηλώσεις στα μέσα έκανε και ο σερίφης που διερευνά την υπόθεση, ονόματι Χουάν Ρίος, ο οποίος ανέφερε πως το περιστατικό έγινε είτε κατά τη διάρκεια πρόβας είτε των γυρισμάτων, ενώ το γραφείο του σερίφη παίρνει καταθέσεις από ανθρώπους της παραγωγής για να καθορίσει πώς πυροβολήθηκαν τα δύο μέλη της από τον ηθοποιό.

«Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τώρα πώς και ποιος τύπος βλήματος χρησιμοποιήθηκε στο πυροβόλο όπλο», είπε. Το περιστατικό συνέβη περίπου στη 1:50 μ.μ. τοπική ώρα, ανέφεραν οι ερευνητές.

Ποια είναι η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας που σκοτώθηκε

Σύμφωνα με την προσωπική της ιστοσελίδα, η διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας, Χαλίνα Χάτσινς κατάγεται από την Ουκρανία και μεγάλωσε σε μια σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο.

Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κίεβο και κινηματογράφο στο Λος Άντζελες, ενώ το 2019 χαρακτηρίστηκε «ανερχόμενο αστέρι» από το αμερικανικό περιοδικό Cinematographer.

Ήταν η διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας δράσης Archenemy του 2020, σε σκηνοθεσία του Adam Egypt Mortimer.

Το έντονο παρελθόν του Άλεκ Μπάλντουιν

Πάντως δεν είναι λίγα τα μίντια που έκαναν μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν του Άλεκ Μπάλντουιν και επικεντρώθηκαν σε όλες τις στιγμές που είχε μπλεξίματα με τον νόμο, παρά το γεγονός βέβαια πως αυτό που συνέβη σήμερα αποδίδεται σε ατύχημα.

Ειδικότερα, το 1995 ο Αμερικάνος ηθοποιός είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, καθώς επιτέθηκε σε φωτογράφο που τραβούσε την τότε σύζυγό του Kim Basinger αλλά και την τρίχρονη κόρη του.

Το 2007, ζήτησε δημόσια συγνώμη όταν ένα ηχητικό μήνυμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας κατά το οποίο χαρακτήριζε την κόρη του «αγενή, και απερίσκεπτο γουρούνι» επειδή δεν είχε απαντήσει στην κλήση του.

Τον Δεκέμβριο του 2011 κατά τη διάρκεια επιβίβασής του σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, αεροσυνοδός του ζήτησε να απενεργοποιήσει το κινητό του. Εκείνος αρνήθηκε και καυγάδισε με την αεροσυνοδό και στο τέλος τού ζητήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο.

Τρία χρόνια μετά, ο Άλεκ Μπάλντουιν «πιάστηκε» να οδηγεί ανάποδα με το ποδήλατό του στην 5η Λεωφόρο. Ο ηθοποιός έχασε τη ψυχραιμία του και έβρισε τους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν τον αναγνώρισαν και συνελήφθη, ενώ δεν είχε ταυτότητα πάνω του.

Τον Νοέμβριο του 2018, ο 63χρονος -σήμερα- ηθοποιός, έπαιξε ξύλο για μία θέση πάρκινγκ και στη συνέχεια συνελήφθη. Ο διάσημος ηθοποιός «επιτέθηκε σε κάποιον για μια θέση στάθμευσης την οποία εποφθαλμιούσαν και οι δύο», είχε δηλώσει τότε η ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, Σοφία Μέισον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.