Αλέξης Γεωργούλης για Τσίπρα: «Εχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για την Ελλάδα»

Αλέξης Γεωργούλης για Τσίπρα: «Εχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για την Ελλάδα»

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατεβαίνει ο Αλέξης Γεωργούλης, γιατί εκεί «βρήκε ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, χωρίς αγκυλώσεις, με βλέμμα καθαρό στραμμένο στον ανοιχτό ορίζοντα», όπως έχει δηλώσει ο ίδιος.

«Συναισθηματική» χαρακτηρίζει την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο ηθοποιός, Αλέξης Γεωργούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα.

«Είναι μια απόφαση αρκετά συναισθηματική. Νιώθω ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες για την Ελλάδα ως προς την απήχηση της διεθνώς» υπογραμμίζει και προσθέτει: «Η χώρα έγινε στα χρόνια της κρίσης συνώνυμο κακών ειδήσεων. Σας λέω όμως και σαν ένας άνθρωπος που εργάστηκα αρκετό διάστημα στο εξωτερικό μέσα στην κρίση, ότι η Ελλάδα δεν έχει χάσει το brand name της. Είναι η κοιτίδα της κριτικής σκέψης, του διαλόγου, του πολιτισμού, δηλαδή στοιχείων που είναι απαραίτητα για την επανεκκίνηση που χρειάζεται η Ευρώπη».

Ο Αλέξης Γεωργούλης, αναφερόμενος τους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση, τονίζει: «Νιώθω ότι μπορώ να συνεισφέρω και εγώ μέσα από τη διαδρομή μου στο χώρο του πολιτισμού, να βάλω δηλαδή ένα λιθαράκι σε μια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα για να δυναμώσει η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Γατί πιστεύω ειλικρινά ότι σήμερα η Ευρώπη έχει περισσότερο ανάγκη την Ελλάδα όσο ποτέ».

Σε ερώτηση αν η υποψηφιότητά του, ο Αλέξης Γεωργούλης υποδηλώνει ότι είναι πολιτικοποιημένος, ο κ. Γεωργούλης επισημαίνει πως δεν τον ενδιαφέρει η υπόθεση του κομματικού ανταγωνισμού με όρους οπαδισμού και συμπληρώνει: «Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι συζητώντας με τους ανθρώπους του για την πιθανότητα να είμαι υποψήφιος αναγνώρισα ότι το πρώτιστο ενδιαφέρον τους είναι να καταφέρουμε να κάνουμε πράγματα για τον τόπο μας, όχι να αντιπαρατεθούμε με γηπεδικούς όρους στους απέναντι, όποιοι κι αν είναι αυτοί».

Εστιάζοντας στον τομέα της κινηματογραφικής βιομηχανίας στη χώρα μας, αναφέρει πως τους τελευταίους μήνες συντελείται μια πραγματική επανάσταση. «Με το ΕΚΟΜΕ, το cash rebate, δηλαδή την επιστροφή στον παραγωγό των δαπανών για τις οπτικοακουστικές παραγωγές που γυρίζονται στην Ελλάδα σε ποσοστό 35%, την ουσιαστική στήριξη σε νέες παραγωγές Ελλήνων και ξένων δημιουργών, το πλάνο για την ενίσχυση της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και την προσέλκυση μεγάλων projects του χώρου στον τόπο μας» εξηγεί.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο Αλέξης Γεωργούλης έκανε λόγο για μια κοσμογονία που θα αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της Ελλάδας στο διεθνές πολιτιστικό στερέωμα και προσέθεσε: «Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν διαχρονικά ξένες εταιρείες παραγωγής που ήθελαν να έρθουν να επενδύσουν στην πραγματικότητα στη χώρα μας αλλά δεν υπήρχε κανένα πλαίσιο και καμία διάθεση συνεννόησης με τους φορείς και τις κυβερνήσεις. Σήμερα, αυτή η κατάσταση έχει αλλάξει και βελτιώνεται διαρκώς προς το καλύτερο».

Ο Αλέξης Γεωργούλης υπογραμμίζει μάλιστα την ανάκη να κατανοήσουν όλοι, ανεξαρτήτως κομμάτων και πολιτικών απόψεων, ότι ο συγκεκριμένος τομέας παράγει ένα τριπλό όφελος: Αναβαθμίζει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, παράγει θέσεις εργασίας για Έλληνες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, τεχνικούς και ούτω καθεξής και φυσικά συνεισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το διακύβευμα των προσεχών ευρωεκλογών, ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρει πως η Ευρώπη αφήνοντας πίσω τα χρόνια δύο μεγάλων κρίσεων, της οικονομικής και της προσφυγικής, σήμερα βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Έγιναν μεγάλα λάθη στη διαχείριση και των δύο κρίσεων, κυρίως διότι έλλειψε η αλληλεγγύη και περίσσεψαν τα στερεότυπα και οι διαχωρισμοί, επισημαίνει και εκφράζει την άποψη πως η Ευρώπη δεν είναι μόνο οι αριθμοί, αλλά είναι πάνω απ’ όλα η κουλτούρα της συνύπαρξης και της αλληλεπίδρασης διαφορετικών καταγωγών, πολιτισμών, παραδόσεων. Αυτός είναι ο πλούτος της και αν θέλετε αυτό εγγυάται και το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης, συμπληρώνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ερωτηθείς ποια είναι η γνώμη του για τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό, ο Αλέξης Γεωργούλης απάντησε πως είναι ένας άνθρωπος που τον εκτιμά, τον χαρακτήρισε ως τον πιο άμεσο και ανθρώπινο πρωθυπουργό που έχει γνωρίσει και τονίζει πως «έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για την Ελλάδα, της έδωσε ξανά υπόσταση και φωνή στην Ευρώπη και μάλιστα σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.