Ιωάννης Αθανασόπουλος: Η επιτυχία του στην σειρά και οι απόψεις του για τις σχέσεις (βίντεο)

Ιωάννης Αθανασόπουλος: Η επιτυχία του στην σειρά και οι απόψεις του για τις σχέσεις (βίντεο)

Ο Γιάννος Σεβαστός μπήκε στη ζωή μας μέσα από τις «Άγριες Μέλισσες», το διαμάντι του ΑΝΤ1 και αγαπήθηκε μέσα σε μια νύχτα όσο λίγοι ήρωες στην ελληνική τηλεόραση!

Ο εύθραστος Γιάννος με την ευγενική ψυχή και το σαλεμένο μυαλό κέρδισε την αγάπη των τηλεθεατών και έκανε διάσημο μέσα σε μια νύχτα τον ηθοποιό Ιωάννη Αθανασόπουλο. Ο Ιωάννης συγκλόνισε με την ερμηνεία του ως Γιάννος και μάλιστα στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση!

Όταν ο ψυχικά άρρωστος Γιάννος θυσιάζεται για χάρη των αδελφών Σταμίρη και πεθαίνει οι τηλεθεατές «θρηνούν» μέσω twitter και ζητούν την επιστροφή του Γιάννου στη σειρά!

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος με μεγάλη θητεία στο θέατρο αποκαλύπτεται σήμερα στο ΤLIFE και μιλάει για τη ζωή του, την υποκριτική και φυσικά τις «Άγριες Μέλισσες»! Ο Ιωάννης αποκαλύπτει στο TLIFE πως άλλαξε η ζωή του μέσα σε μια και μόνο νύχτα μετά την προβολή της σειράς, δηλώνει πως είναι προληπτικός και δεν περνάει κάτω από πινακίδες, ότι έχει συγχωρήσει απιστία συντρόφου του, αλλά μιλάει και για το bullying που δέχθηκε όταν στα 18 του ήταν 100 κιλά! Μας περιγράφει όμως πως πονάει ακόμα από το… αληθινό χαστούκι που του έδωσε ο Γιώργος Γάλλος, ο τηλεοπτικός πατέρας του στις Μέλισσες, Μιλτιάδης

Πως αισθάνθηκες που έγινες διάσημος μέσα σε μια νύχτα;

Δεν ξέρω πώς να στο περιγράφω. Είναι τρομερό συναίσθημα. Μια αγαλίαση, μια χαρά και μια ευεξία. Με συγκινεί πολύ που με σταματάνε στον δρόμο και μου μιλάνε. Με συγκινεί που έχω μπει στο μυαλό τους, στη σκέψη τους και που μοιράζομαι την χαρά τους.

Άλλαξε η ζωή μου και στο… instagram! Επειδή εγώ δεν ήμουν πολύ των social media στην αρχή είχα λίγους followers (800), πλέον… έχω φτάσει τους 13.000.Η δύναμη της τηλεόρασης είναι τόσο μεγάλη τελικά που όλοι οι ηθοποιοί την έχουμε ανάγκη για να μάθει ο κόσμος ποιοι είμαστε.

Το περίμενες ότι ο ρόλος του Γιάννου θα ξεχωρίσει και θα αγαπηθεί τόσο πολύ;
Πίστευα ότι θα τον αγαπήσουν λόγο της ιδιαιτερότητας και του αδύναμου του χαρακτήρα, αλλά τόσο πολύ όχι. Μου λένε όλοι ότι είχαν χρόνια να ταυτιστούν τόσο πολύ με έναν χαρακτήρα από την ελληνική τηλεόραση.

Θα ξαναδούμε τον Γιάννο στις Άγριες Μέλισσες;
Θα ξαναγυρίσω σε φλας μπακ και με χαροποιεί που περιμένει ο κόσμος να εμφανιστεί ο Γιάννος ξανά στην σειρά.

Πως κατάφερες να πάρεις τον ρόλο του Γιάννου;
Διαβάζοντας τον ρόλο άρχισα να σκέφτομαι πως μπορεί να είναι πως μπορώ να τον κάνω. Γενικά, μου αρέσει να παρατηρώ τους ανθρώπους και να κλέβω εκφράσεις, κινήσεις και στήσιμο σώματος. Έβρισκα, λοιπόν, πράγματα που μου άρεσαν και τα έστελνα στην Μελίνα Τσαμπάνη και έτσι φτιάξαμε το πορτρέτο αυτού του ανθρώπου. Είναι στο όριο να είναι καρικατούρα αυτός ο άνθρωπος οπότε ήταν λίγο δύσκολο. Παρ όλο που είναι ο τρελός του χωριού δεν παύει να είναι ένας κανονικός άνθρωπος…

Είναι αλήθεια ότι το χαστούκι του Γιώργου Γάλλου όταν του είπε ότι θέλει να παντρευτεί τη Δρόσω ήταν αληθινό;
Το κάναμε πρόβα σιγά-σιγά για να δούμε την ένταση και ήταν όλα καλά. Κάναμε το πρώτο γύρισμα και ήταν νορμάλ. Αλλά κάποια άτομα στο πλατό παραπονέθηκαν ότι το χαστούκι δεν φαινόταν πολύ δυνατό. Με αποτέλεσμα να μου δώσει ένα πολύ δυνατό χαστούκι και να δω αστράκια. Ακόμα πονάω… (γέλια)

Είσαι άνθρωπος του θεάτρου… Τώρα που είδες τη «γλύκα» τι προτιμάς; Θέατρο ή τηλεόραση;

Το θέατρο είναι μεγάλη αγάπη όπως και ο κινηματογράφος που δεν έχω κάνει και θέλω να κάνω. Στο θέατρο μιλάς ζωντανά σε 150 ανθρώπους μέσα σε μιάμιση ώρα και είναι μαγικό. Την τηλεόραση την αγάπησα τώρα μέσα από τις Άγριες Μέλισσες. Εύχομαι μέσα από τον Γιάννο να βρεθούν αντίστοιχοι ρόλοι για εμένα.

Στις 25 Νοεμβρίου ξεκινάς θέατρο με τον Κώστα Σπυρόπουλο στο θέατρο ΉΒΗ! Τοκ τοκ!

Έξι άνθρωποι με ψυχαναγκαστικές διαταραχές. Εγώ υποδύομαι έναν άντρα ο οποίος δεν μπορεί να πατήσει σε γραμμές και γενικά τα πάντα στην ζωή του πρέπει να διέπονται από μια συμμετρία.
Και σκέφτομαι ότι, ενώ έλεγα στον κύριο Σπυρόπουλο ότι εγώ δεν έχω κάποιον ψυχαναγκασμό, τελικά έχω. Όταν ήμουν μικρός και έπινα νερό ή κάποιο αναψυκτικό, έπινα πάντα μονές γουλιές (1,3,5,7, κ.τ.λ.) Επίσης είμαι πολύ προληπτικός, δεν περνάω κάτω από πινακίδες και όταν περνάω έξω από γραφείο τελετών κάνω τον σταυρό μου και φτύνω τον κόρφο μου.

Άρα πιστεύεις στον Θεό;
Στον δικό μου Θεό. Από τότε που είχα ένα ατύχημα μικρός άρχισα να πιστεύω ότι είχα έναν φύλακα άγγελο δίπλα μου που με προστάτευε, οπότε από την πρώτη δημοτικού μέχρι και τώρα κάνω τον σταυρό μου και μια μικρή προσευχή πριν κοιμηθώ και πριν φύγω από το σπίτι μου.

Τι ατύχημα είχες μικρός;
Έβλεπα τους μονομάχους όταν ήμουν μικρός και πίστεψα και εγώ ότι ήμουν πολύ δυνατός και ότι μπορούσα να ισορροπήσω πάνω σε λεπτές επιφάνειες. Οπότε όταν πήγαμε στο χωρίο εγώ αποφάσισα να ισορροπήσω πάνω σε ένα πεζούλι με έναν γκρεμό από κάτω. Έπεσα και έμεινα δυο με τρεις εβδομάδες σε κόμμα στο νοσοκομείο της Πάτρας με εσωτερικό αιμάτωμα. Οι γιατροί είπαν στους γονείς μας, ότι είτε θα έμενα φυτό είτε θα πέθαινα. Εγώ όμως ξύπνησα τον Δεκαπενταύγουστο και γυρνάω στην μαμά μου και την ρωτάω: ‘’Τι κάνω εγώ εδώ;’’, δεν θυμόμουν τίποτα από το περιστατικό.

Η μητέρα σου πως διαχειρίζεται αυτή σου την επιτυχία;
Την μητέρα μου την παίρνουν καθημερινά πολλοί συγγενείς και έμαθα ότι έχω χαιρετίσματα από συγγενείς που δεν έχω γνωρίσει ποτέ μου. Η μητέρα μου, μου λέει ότι δεν είναι σίγουρη πότε ήταν πιο ευτυχισμένη: τώρα ή όταν μας γέννησε και τους τρεις.

Πως μπήκες στον χώρο της υποκριτικής;
Από μικρός είχα το μικρόβιο, στο χωριό πήγαινα και έκανα δικές μου παραστάσεις. Στο πανεπιστήμιο ήμουν στην ερασιτεχνική ομάδα, αλλά ο μπαμπάς μου μου είπε ότι πρέπει να τελειώσω πρώτα το πανεπιστήμιο και μετά να κάνω ό,τι θέλω. Οπότε τέλειωσα το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στην ΑΣΟΕ και μετά πήγα στην δραματική σχολή. Ταυτόχρονα όμως για να πληρώνω την σχολή μου έκανα πολλές δουλειές: σε τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτηση πελατών και σε αρκετά μπαράκια και κλαμπ.

Είσαι ερωτευμένος;
Με την δουλεία μου πολύ. Δεν έχω χρόνο για κάτι άλλο, αλλά θα το ήθελα πολύ.

Αγαπημένο φαγητό;
Σπανακόπιτα της μαμάς. (αλλά είμαι γλυκατζής)

Αγαπημένο γλυκό;
Τσιζκέικ.

Χειρότερο φαγητό;
Δεν τρώω με τίποτα το συκώτι.

Αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός;
Γιώργος Γάλλος επειδή τον έχω ζήσει.

Έχεις ψάξει κινητό συντρόφου σου;
Ναι, και να ξέρεις ότι όποιος ψάχνει, πάντα βρίσκει.

Είσαι ζηλιάρης;
Παλιότερα ήμουν πιο ζηλιάρης, τώρα όμως το έχω φιλοσοφήσει το ζήτημα της ζήλιας. Την απιστία την συγχωρώ μέσα σε μια σχέση αρκεί να μην είναι συνεχόμενη.

Σε ποιο αντικείμενο έχεις ξοδέψει τα περισσότερα λεφτά;
Στα παπούτσια και στα παλτό. Πήρα καινούργια ντουλάπα γιατί δεν χωράνε τα ρούχα μου και δεν θέλω να τα πετάξω. Έχω κρατήσει ακόμα και το παντελόνι που είχα όταν ήμουν 18 χρονών και ήμουν 100 κιλά. Όταν έδινα πανελλήνιες είχα πολύ άγχος. Κάποιοι με κορόιδευαν για τα κιλά μου, αλλά δεν έδινα σημασία γιατί είχα ως στόχο να περάσω… Αλλά ήταν άσχημο να σε λένε… μπούλη … χοντρούλη!

Ποιο είναι το όνειρο σου;
Να έχω την υγεία μου και να μπορώ να ερμηνεύω ρόλους που θα με εξελίσσουν. Βραχυπρόθεσμα πάντως θα ήθελα πολύ να κάνω μια ταινία εποχής στον κινηματογράφο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.