ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τζίτζι Χαντίντ: Δεν θα βρίσκεται μεταξύ των ενόρκων στη δίκη Γουάινστιν

Τζίτζι Χαντίντ: Δεν θα βρίσκεται μεταξύ των ενόρκων στη δίκη Γουάινστιν

Το τοπ μόντελ Τζίτζι Χαντίντ δεν θα βρεθεί μεταξύ των ενόρκων στη δίκη για σεξουαλικές επιθέσεις του πρώην παραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, καθώς εξαιρέθηκε σήμερα, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Έπειτα από την τυχαία επιλογή του ονόματός της από τους καταλόγους των πολιτών, το 24χρονο μοντέλο έφθασε στο δικαστήριο του Μανχάταν λίγο πριν από τις 9 το πρωί τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας), όπου την περίμενε πλήθος φωτογράφων και δημοσιογράφων με τις κάμερες ανά χείρας.

Όμως, έφυγε χωρίς να γίνει αντιληπτή καμιά δεκαριά λεπτά αργότερα, σύμφωνα με αστυνομικούς, ενώ οι φωτορεπόρτερ ήταν απασχολημένοι αναμένοντας την άφιξη του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η υπεράσπιση και η κατηγορούσα αρχή συμφώνησαν να μην κρατήσουν την καλλονή στο σώμα των ενόρκων της εμβληματικής για το κίνημα #MeToo δίκης.

Τη Δευτέρα, κατά τη φάση της προεπιλογής των ενόρκων, η Τζίτζι Χαντίντ διαβεβαίωσε τον δικαστή ότι θα μπορούσε να κρατήσει αμερόληπτη στάση στην υπόθεση. Παραδέχθηκε ότι είχε συναντηθεί με τον παραγωγό και γνώριζε και άλλα πρόσωπα που πιθανόν αναφέρονταν τα ονόματά τους κατά τη διάρκεια της δίκης, όπως τη Σάλμα Χάγιεκ, που κατηγορεί τον Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της βιομηχανίας του θεάματος κατηγορείται για παρενόχληση και σεξουαλικές επιθέσεις από 80 και πλέον γυναίκες, μεταξύ αυτών διασημότητες όπως η Άσλεϊ Τζουντ, η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Λεά Σεϊντού.

Ωστόσο, στη Νέα Υόρκη θα δικαστεί για δύο κατηγορίες, έναν βιασμό και μια σεξουαλική επίθεση, έπειτα από την παραγραφή προηγούμενων αδικημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μεγάλο ενδιαφέρον της υπόθεσης καθιστά δύσκολη την επιλογή των ενόρκων: περίπου 750 πιθανοί ένορκοι κλήθηκαν στη φάση της προεπιλογής και σχεδόν 200 περιμένουν μήπως τελικά επιλεγούν στο τελικό σώμα των ενόρκων, που θα αποτελείται από 12 ενόρκους και έξι αναπληρωματικούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.