Αυτοί είναι οι τίτλοι που χάνουν Μέγκαν Μαρκλ, Χάρι και Άρτσι – Πως θα τους αποκαλούν από και στο εξής

Αυτοί είναι οι τίτλοι που χάνουν Μέγκαν Μαρκλ, Χάρι και Άρτσι – Πως θα τους αποκαλούν από και στο εξής

Όπως έγινε γνωστό, Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι, χάνουν τον HRH τίτλο τους, όπως είχε συμβεί και με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, 24 χρόνια πριν.

Στην ανακοίνωση για το Megxit χθες, αναφέρθηκε ότι η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι έχασαν τους HRH τίτλους τους (σσ ΑΒΥ, «Αυτού Βασιλική Υψηλότητα») και πλέον το ζευγάρι θα είναι γνωστό ως Χάρι, δούκας του Σάσεξ και Μέγκαν, δούκισσα του Σάσεξ.

Οσον αφορά τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ θα χάσουν τους HRH τίτλους τους από την Ανοιξη, όταν και θα τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία για το Megxit.

Χθες, όταν Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι, πόσταραν στο λογαριασμό τους στο Instsagram την ανακοίνωσή τους η οποία έγινε δια μέσου του παλατιού, αποκάλεσαν κανονικά τους εαυτούς τους με τους HRH τίτλους τους.

  • Ποιους τίτλους χάνουν, ποιους κρατάνε Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι μετά το Megxit

Ο Χάρι γεννήθηκε ως πρίγκιπας της Ουαλίας και απέκτησε τίτλο HRH από τη γέννησή του. Πάντως και μετά την αφαίρεση του ΗRH τίτλου του, θα παραμείνει πρίγκιπας.

Θα κρατήσει ακόμη τον τίτλο του δούκα του Σάσεξ που του έδωσε η γιαγιά του το πρωινό του γάμου του με την Μέγκαν Μαρκλ.

Η Μέγκαν Μαρκλ πήρε και εκείνη το ίδιο πρωινό τον τίτλο της δούκισσας του Σάσεξ και με το γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι έγινε μέλος της βασιλικής οικογένεια και απέκτησε αμέσως τον HRH τίτλο. Και μπορεί να χάνει πλέον τον HRH τίτλο της αλλά κρατά αυτόν της δούκισσας του Σάσεξ.

Ο γιος τους Αρτσι δεν έχει βασιλικό τίτλο, δεν είναι HRH, αλλά ούτε και πρίγκιπας, καθώς ήταν πολύ πίσω στη διαδοχή για το βρετανικό θρόνο. Το όνομα του μικρού είναι Αρτσι, Μαουντμπάντεν Γουίνδσορ.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μπορούσαν να δεχθούν, κατά τη γέννησή του, για τον μικρό Αρτσι τον τίτλο Ερλ του Νταπουμπάρτον ή το Λόρδος Αρτσι Μαουντμπάντεν-Γουίνδσορ. Ωστόσο, με το που γεννήθηκε ο Αρτσι πήραν την απόφαση να τον κάνουν Master, πιθανότατα από την επιθυμία που είχε πάντα ο πρίγκιπας Χάρι για τον εαυτό του να είναι ένα κανονικό, απλό παιδί, παρά πρίγκιπας.

Ο Άρτσι, μπορεί ακόμη να πάρει τίτλο HRH όταν ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς, ωστόσο πιστεύεται ότι κάτι τέτοιο θα το απορρίψουν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ.

  • Πώς η Νταϊάνα έχασε τον τίτλο της και οι ομοιότητες με την Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι

Πρόκειται για τον ίδιο μοτίβο που ακολουθήθηκε και με την περίπτωση της μητέρα του πρίγκιπα Χάρι, της Νταϊάνα, όταν το 1995, ένα χρόνο πριν πεθάνει, λόγω του διαζυγίου της με τον πρίγκιπα Κάρολο της αφαιρέθηκε ο τίτλος ΗRH και από εκείνη τη στιγμή και έπειτα αποκαλούνταν Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας. Πολλοί πίστευαν, μετά την «βόμβα» που έσκασαν Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι ανακοινώντας την παραίτησή τους ότι το παλάτι δεν θα ήθελε να δει την ιστορία να επαναλαμβάνεται αλά Νταϊάνα. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, διαψεύδεται.

Μέχρι να γίνει μέλος της βασιλικής οικογένειας, η Νταϊάνα ήταν γωνστή ως Νταϊάνα Σπένσερ. Με το γάμο της απέκτησε τον τίτλο της πριγκίπισσας, έγινε HRH και στη διάρκεια της βασιλικής ζωής της έγινε γνωστή και έμεινω ως Lady D. To 1996 έχασε τον ΗRH τίτλο της λόγω του διαζυγίου της με τον Κάρολο. Το παλάτι τότε είχε υποστηρίξει ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε παραιτηθεί του τίτλου της εθελοντικά.

Μετά το θάνατο της Νταϊάνα το παλάτι του Μπάκιγχαμ ξεκίνησε συζητήσεις για το αν θα μπορούσε να αποκαταστήσει, μετά θάνατον, τον HRH τίτλο της. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι του παλατιού αποφάσισαν να σταματήσουν τη διαδικασία καθώς η οικογένειά της υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με τις επιθυμίες της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αδελφός της Νταϊάνα, Ερλ Σπένσερ, μιλώντας κατά τη διάρκεια της κηδείας της Νταϊάνα τον Σεπτέμβριο του 1997, δήλωσε ότι δεν χρειάζεται κανένας βασιλικός τίτλος για να συνεχίσει να αναπαράγεται η μαγεία της. Η απόδοση ενός ΗRH τίτλου μετά θάνατον δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν, σύμφωνα με τους βασιλικούς ιστορικούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.