«Αγκάθια» στο δρόμο προς την κορυφή για Μέγκαν και Χάρι: Εμπόδια στην κατοχύρωση του brand τους

«Αγκάθια» στο δρόμο προς την κορυφή για Μέγκαν και Χάρι: Εμπόδια στην κατοχύρωση του brand τους

«Φρένο» μπήκε στα πλάνα των Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπα Χάρι να κατοχυρώσουν το brand Sussex Royal, όταν ένας γιατρός από την Αυστραλία υπέβαλλε καταγγελία.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής τους από τα βασιλικά τους καθήκοντα, ήλπιζαν να χρησιμοποιήσουν το όνομα – το ίδιο που έχουν και στους λογαριασμούς τους στα social media – για να ξεκινήσουν το φιλανθρωπικό τους ίδρυμα, με απώτερο σκοπό να πωλούν τα πάντα με το όνομα αυτό, από στυλό μέχρι ρούχα και καπέλα.

Την ώρα που οι συνομιλίες με την βασίλισσα Ελισάβετ είναι ακόμη σε εξέλιξη σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το όνομα Sussex Royal, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εφόσον έχουν χάσει τους βασιλικούς τους τίτλους, το ζευγάρι βρίσκεται αντιμέτωπο και με επιπλέον καθυστερήσεις αλλά και με μια πιθανή δικαστική μάχη, καθώς ένας γιατρός υπέβαλε νομική αντίθεση στο εμπορικό σήμα. Τα έγγραφα από το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας δείχνουν πως η επίσημη «ειδοποίηση για απειλητική καταγγελία» έγινε την Τρίτη.

Υπάρχει μια περίοδος αντίδρασης μετά την καταχώρηση οποιουδήποτε εμπορικού σήματος, όπου όποιος αντιτίθεται στην χρήση του, επιτρέπεται να υποβάλει καταγγελία, η οποία επεκτείνει το χρονικό διάστημα πριν από την χρήση του εμπορικού σήματος. Η περίοδος αντίδρασης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ έχει παραταθεί πλέον μέχρι τις 20 Μαρτίου τουλάχιστον ενώ αρχικά θα έληγε στις 20 Φεβρουαρίου. Κι αυτό σημαίνει ότι το διάσημο βασιλικό ζευγάρι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει μέχρι τότε το εμπορικό σήμα.

Ο άνθρωπος πίσω από αυτή την καθυστέρηση;
Ο υπαίτιος γι’ αυτό είναι ο Μπέντζαμιν Γουόρτσεστερ από την Βικτόρια της Αυστραλίας, που σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και σύμφωνα με πληροφορίες εργάστηκε ως γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας μεταξύ 2011 και 2014. Πάντως, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο λόγος που κατέθεσε ένσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί πως η εμπορική ονομασία του βασιλικού ονόματος Sussex, θα επέτρεπε στον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ να πουλήσουν αντικείμενα που θα ενίσχυαν τον στόχο τους: να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι. Σύμφωνα με ειδικούς, η χρήση του εμπορικού σήματος μπορεί να τους αποφέρει πολλά χρήματα. Ο Δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, ζουν επί του παρόντος στον Καναδά, σε μια πολυτελή βίλα αξίας 14,1 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά συμφώνησαν να επιστρέψουν τα χρήματα που ξόδεψαν οι φορολογούμενοι για την ανακαίνιση της κατοικίας τους, το Φρόγκμορ Κότατζ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.