Σαν σήμερα το 1962 βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της η Μέριλιν Μονρόε (φώτο-βίντεο)

Σαν σήμερα το 1962 βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της η Μέριλιν Μονρόε (φώτο-βίντεο)

Σαν σήμερα Τετάρτη 5 Αυγούστου πριν από 58 χρόνια και συγκεκριμένα το 1962, μια από τις μεγαλύτερες μορφές του Χόλιγουντ, η Μέριλιν Μονρόε, βρέθηκε νεκρή στα 36 μόλις της χρόνια.

Η ζωή της… πολυτάραχη με χρήματα, δόξα, έρωτες, απογοητεύσεις, εξαρτήσεις και σκάνδαλα. Η Μέριλιν είναι μέχρι σήμερα πρότυπο ομορφιάς, δυναμισμού και πάνω απ’ όλα, τόλμης.

Γεννήθηκε το 1926. Η μητέρα της στο ληξιαρχείο την δήλωσε με το όνομα Νόρμα Τζιν Μόρτενσον, το επίθετο ενός περιστασιακού εραστή της που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η μητέρα της λεγόταν Γκλάντυς Περλ Μπέικερ, ένα επίθετο που πήρε αργότερα η μικρή Νόρμα Τζιν. Τα παιδικά της χρόνια δεν θα τα ζήλευε κανείς.

​Η μητέρα της μπαινόβγαινε σε ψυχιατρικά ιδρύματα. Ήταν αγνώστου πατρός, πράγμα που μπορεί να τραυματίσει ψυχικά ένα κορίτσι. Μπήκε για ένα χρόνο στο ορφανοτροφείο και πέρασε την εφηβεία της σε ανάδοχες οικογένειες. Έντεκα τον αριθμό. Το ότι άλλαζε συνεχώς σπίτια, επίσης δεν μπορεί να είναι και ότι καλύτερο για ένα παιδί.

Φαίνεται πως με τις ανάδοχες οικογένειες δεν περνούσε και πολύ καλά. Αυτό εξηγείται από το γεγονός πως βιάστηκε να παντρευτεί. Παντρεύτηκε (πρώτος γάμος)στα 16 της χρόνια, τον 21χρονο τεχνίτη αεροσκαφών Τζειμς Ντόχερτι. Παράτησε το σχολείο και έγινε σύζυγος. Λέγεται πως το τραγούδι «My heart belongs to Daddy» το τραγουδούσε για τον πρώτο της άντρα.

Στα 21 της χρόνια, ήταν ήδη παντρεμένη με ένα διαζύγιο. Ξεκίνησε το μόντελινγκ, με το όνομα Τζιν Νόρμαν ή Μόνα Μονρόε. Την πρόσεξαν (δεν γινόταν αλλιώς) και αρχικά πρωταγωνίστησε σε ταινίες ως κομπάρσος. Όμως η λάμψη της δεν πέρασε απαρατήρητη. Η πρώτη της μεγάλη εμφάνιση έγινε στην ταινία «Όλα για την Εύα» το 1950, στο πλευρό της Μπέτι Ντέιβις. Όλα από εκεί και πέρα πήραν τον δρόμο τους.

Οι χαρακτηριστικότερες ταινίες της είναι, «Μερικοί το προτιμούν καuτό», «Επτά χρόνια φαγούρα», «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές», «Πως να παντρευτείτε έναν εκατομμυριούχο», «Ο πρίγκηπας και η χορεύτρια» κ.α. Βραβεύτηκε με 3 Χρυσές Σφαίρες.

Είχε μετατραπεί σε είδωλο. Σε αυτό βοήθησε και η φωτογραφία της στο εξώφυλλο του πρώτου Playboy. Η Μέριλιν Μονρόε είχε πάρει ως αμοιβή 50 δολάρια για αυτή την φωτογραφία. Ο Χιου Χέφνερ την αγόρασε το 1953, για 500 δολάρια.

Η προσωπική της ζωή ήταν σχεδόν τοσο άστατη, όσο ήταν και τα παιδικά της χρόνια. Αφού χώρισε από τον πρώτο σύζυγό της, ενας άλλος μεγάλος της έρωτας, πριν από τον δεύτερο της γάμο, ήταν ο συνθέτης Φρέντ Κράγκερ. Λέγεται από πολλούς πως αυτός ήταν ο έρωτας που σημάδεψε την ζωή της.

Έζησαν μια θυελλώδη σχέση, πριν γίνουν γνωστοί, αλλά ο Κράγκερ την χώρισε ένα χρόνο μετά γιατί την έκρινε πολύ φιλόδοξη για να γίνει μητέρα του παιδιού που είχε αποκτήσει από τον πρώτο γάμο. Η Μέριλιν καταρρακώθηκε.

Το 1954, παντρεύτηκε τον αστέρα του Μπέιζμπολ Τζο Ντι Μάτζιο (δεύτερος γάμος). Επίσης μια θυελλώδης σχέση. Η Μέριλιν τον αγαπούσε, αλλά για τον Ντι Μάτζιο, η Μεριλιν, ήταν η γυναίκα της ζωής του. Την ζήλευε υπερβολικά και κάποιες φορές την χτυπούσε. Η Μέριλιν όμως δεν είπε ποτέ κακιά κουβέντα γι΄ αυτόν. Χώρισαν ύστερα από 274 μέρες γάμου. Με τον Ντι Μάτζιο να μην την ξεχνά ποτέ.

Η Fox διέκοψε το συμβόλαιό της για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Αργούσε στα γυρίσματα και έβρισκε φτηνές δικαιολογίες. Ήταν τα πρώτα σημάδια που έδειξαν την εξάρτηση της από το αλκοόλ. Το 1956 παντρεύτηκε τον παγκοσμίου φήμης συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ (τρίτος γάμος).

​Ο Μίλερ όμως ποτέ δεν την αγάπησε. Την θεώρησε τρόπαιο. Και αυτό αποδείχτηκε μόλις την πρώτη εβδομάδα του γάμου, όταν η Μέριλιν άνοιξε το ημερολόγιό του και διάβασε πως είχε μετανιώσει και πως ήταν απογοητευμένος που την παντρεύτηκε. Τα όνειρα της Μονρόε για άλλη μια φορά καταποντίστηκαν.

Ξαναγύρισε στον Ντι Μάτζιο. Την περίμενε συχνά κάτω από το σπίτι της και φήμες λένε ότι ακόμα και μετά τον θάνατο της, της πήγαινε λουλούδια στον τάφο επί 20 χρόνια. Όμως η Μέριλιν είχε αρχίσει να είναι πιο χαμένη μέσα στις σκέψεις της απ’ ότι πριν. Το αλκοόλ και τα χάπια, περιστασιακά, την είχαν καταλάβει.

Ύστερα από την επιστροφή της στο σινεμά, η Μονρόε συνέχισε να είναι ασυνεπής.

Στις 5 Αυγούστου του 1962, η υπηρέτριά της, την βρήκε να κείτεται νεκρή στο πάτωμα. Το πρώτο συμπέρασμα ήταν η αυτοκτονία.

​Όμως η σχέση που είχε με τον πρόεδρο, Τζον Κένεντι (αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά «Happy Birthday Mr. President»), έβαλε πολλούς σε σκέψεις, πως μπορεί να πρόκειται για δολοφονία. Το σκάνδαλο άλλωστε είχε αρχίσει να παίρνει διαστάσεις. Αργότερα, η δολοφονία, όχι βέβαια άμεση, αποδόθηκε στον Μπόμπι Κένεντι, αδερφό του Τζον, που σκοτώθηκε λίγο πριν βγει πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ζωή της Μέριλιν ήταν βασισμένη στο γνωστό «Live Fast, Die Young», έζησε τα πάντα στο έπακρο σε μόλις 36 χρόνια. Η υστεροφημία της είναι ίσως η μεγαλύτερη όλων εποχών για την συγκεκριμένη βιομηχανία, μαζί με του Elvis Presley. Και όπως είπε μια βιογράφος της, η Μέριλιν ήξερε πως δεν θα γεράσει. Και τα κατάφερε…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.