ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

A.Σαλαγκούδη για την κατάψυξη ωαρίων: «Ένιωσα ότι πήρα την κατάσταση στα χέρια μου»

«Το είχα στο μυαλό μου πολλά χρόνια και δυστυχώς, κατέληξα να το κάνω πριν ενάμιση

A.Σαλαγκούδη για την κατάψυξη ωαρίων: «Ένιωσα ότι πήρα την κατάσταση στα χέρια μου»

Η Ανθή Σαλαγκούδη έδωσε συνέντευξη και μοιράστηκε την εμπειρία της για την κατάψυξη ωαρίων.

Η δημοσιογράφος και πρώην παίκτρια του Survivor βρέθηκε καλεσμένη στο «Ζήσε Αλλιώς». Όπως είπε, μεγάλο ρόλο στην απόφασή της έπαιξε η μητέρα της.

«Πριν ενάμιση χρόνο, έκανα κατάψυξη ωαρίων. Το είχα στο μυαλό μου πολλά χρόνια και δυστυχώς, κατέληξα να το κάνω πριν ενάμιση. Αν γνώριζα τη διαδικασία πολύ πιο πριν, θα το έκανα νωρίτερα. Η αναπαραγωγική μας ηλικία δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τη βιολογική. Το ωάρια και οι ωοθήκες μας γερνάνε. Καλό είναι όταν φτάσεις σε ένα κρίσιμο ηλικιακό σημείο, να μη νιώθεις ότι σε απειλεί η ηλικία», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, περιέγραψε τη διαδικασία, η οποία όπως είπε κάθε άλλο παρά απώδυνη είναι. «Δεν είναι επώδυνη διαδικασία, το δυσάρεστο είναι ότι πρέπει να πάρεις ορμόνες. Η ορμόνη ΑΜΗ ήταν χαμηλά και χρειάστηκε να πάρω διπλή δόση, να κάνω περισσότερες ενέσεις. Πρέπει να κάνεις όλες τις γυναικολογικές εξετάσεις για να ξέρεις σε τι κατάσταση είναι ο οργανισμός μου και μετά, να ακολουθήσεις τη φαρμακευτική αγωγή», εξήγησε.

«Μπορείς να το κάνεις και με φυσικό κύκλο. Να πηγαίνεις κάθε μήνα όταν παράγεις ωάρια και να στα παράγουν με φυσικό τρόπο, αλλά είναι χρονοβόρο και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι γόνιμα τα ωάρια. Σε κάποιο σημείο, είχα καταλήξει να κάνω τέσσερις ενέσεις τη μέρα», συμπλήρωσε.

Το άτομο που την έβαλε σε αυτή τη διαδικασία, όπως είπε, ήταν η μητέρα της. «Ένας από τους ανθρώπους που με έβαλε σε αυτό το mindset ήταν η μητέρα μου. Είμαι τυχερή κι έβλεπε ότι δεν με απασχολεί το θέμα της οικογένειας και μου έλεγε να σκεφτώ να μπω στη διαδικασία. Πήρα την απόφαση να το κάνω, επειδή το έκανε πριν από εμένα μια καλή μου φίλη. Υπήρχαν πολλές φίλες μου δυστυχώς, που δεν γνώριζαν κι έφτασαν σε ένα σημείο που είναι μη αναστρέψιμο. Όταν έψαχνα, γιατί έχω και το σύνδρομο της καλής μαθήτριας και θέλω να ξέρω τα πάντα, έψαξα πολύ και υπήρχε κενό στην ενημέρωση», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, συμπλήρωσε: «Πολλά ταμπού και κουτάκια που είχα στο κεφάλι μου έσπασαν, όταν μπήκα σε αυτή τη διαδικασία. Ένιωσα ότι πήρα την κατάσταση στα χέρια μου, ότι έχω τον έλεγχο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.