ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άλεκ Μπάλντουιν: Επέστρεψε στα γυρίσματα του «Rust» με την καραμπίνα ανάποδα

Απαλλάχθηκε από την κατηγορία για τον θάνατο της Χάτσινς

Άλεκ Μπάλντουιν: Επέστρεψε στα γυρίσματα του «Rust» με την καραμπίνα ανάποδα

Περίπου 18 μήνες πέρασαν από τον θανάσιμο πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας, Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα του «Rust», η οποία σκοτώθηκε από σφαίρα του όπλου που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν.

Σε βάρος του 65χρονου ηθοποιού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, καθώς κατηγορείτο ότι επέδειξε «απερίσκεπτη» αδιαφορία για τα μέτρα ασφαλείας στα γυρίσματα.

Ωστόσο, απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες για τον θάνατο της Χάτσινς, την Πέμπτη 20 Απριλίου.

Λίγο μετά την απόφαση για την απαλλαγή του, ο ηθοποιός επέστρεψε στα γυρίσματα του «Rust», με τον φακό των παπαράτσι να τον «εντοπίζει» και τα στιγμιότυπα να γίνονται viral στο Twitter. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός, ότι ο Μπάλντουιν κρατά ανάποδα την καραμπίνα – σκηνικό αντικείμενο (prop), που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για της ανάγκες του φιλμ.

Υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον πέντε αστικές υποθέσεις σε εξέλιξη κατά του Μπάλντουιν και των παραγωγών του Rust, σύμφωνα με το Sky News.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με την απόφαση και ενθαρρύνουμε μια σωστή έρευνα για τα γεγονότα και τις συνθήκες αυτού του τραγικού δυστυχήματος» δήλωσαν οι δικηγόροι του ηθοποιού.

«Ο Μπάλντουιν δεν είχε κανένα λόγο να πιστεύει ότι υπήρχε μια σφαίρα στο όπλο ή οπουδήποτε στο πλατό της ταινίας» είπε ακόμη ένας δικηγόρος του και πρόσθεσε: «Βασίστηκε στους επαγγελματίες με τους οποίους δούλευε, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι το όπλο είχε άσφαιρα». alec_baldwin_rust_art

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες κατά της οπλουργού που γέμισε το όπλο του Μπάλντγουιν. Η υπόθεση εναντίον της αναμένεται να προχωρήσει.

Η έρευνα της αστυνομίας επικεντρώθηκε κυρίως στο πώς βρέθηκαν οι πραγματικές σφαίρες στα γυρίσματα, σε ένα ράντσο του Νέου Μεξικού, αφού κάτι τέτοιο απαγορεύεται, ακριβώς για να αποφεύγονται ατυχήματα. Οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η οπλουργός Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ ήταν εκείνη που έβαλε τη σφαίρα στο όπλο που χρησιμοποίησε στη συνέχεια ο Μπάλντουιν.

Η απόφαση έρχεται καθώς ξεκίνησαν και πάλι τα γυρίσματα της ταινίας «Rust», 18 μήνες μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας, Χαλίνα Χάτσινς στο πλατό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον προηγούμενο μήνα, ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβ Χαλς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή, κατόπιν συμφωνίας με τις εισαγγελικές αρχές. Ήταν η πρώτη καταδίκη για την υπόθεση. Ο Ντέιβ Χαλς παραδέχθηκε πως επέδειξε «αμέλεια» αφού δεν έλεγξε τις σφαίρες του όπλου για να επιβεβαιώσει ότι δεν ήταν αληθινές και έδωσε στον Μπάλντουιν το όπλο, διαβεβαιώνοντάς τον ότι ήταν «κρύο», δηλαδή «ασφαλές» στην αργκό του Χόλιγουντ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.