ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτοί είναι οι διάσημοι που εγκατέλειψαν τα social media για να διαφυλάξουν την ψυχική τους υγεία

Η υπερβολική χρήση των social media μπορεί να αυξήσει τα συναισθήματα αρνητικότητας

Αυτοί είναι οι διάσημοι που εγκατέλειψαν τα social media για να διαφυλάξουν την ψυχική τους υγεία

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν σήμερα βασικό «εργαλείο» κοινωνικής διάδρασης και διασκέδασης, με την επίδρασή τους στην ψυχική υγεία ενός ατόμου είναι έντονη.

Με τη σύνδεση στο διαδίκτυο να έχει πάρει τη μορφή «εξάρτησης», ένα διάλειμμα από τα social media μπορεί πολλές φορές να αποδειχτεί αναζωογονητικό.

Άλλωστε, όπως εξηγούν οι ειδικοί της MIND, φιλανθρωπικής οργάνωσης για την ψυχική υγεία, η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αυξήσει τα συναισθήματα αρνητικότητας, κατάθλιψης και «αυτοπαρωδίας».

Μάλιστα, σε έρευνα που διεξήχθη από τη Βασιλική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας, το 91% των ερωτηθέντων αναγνώρισε ότι η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τους προκαλεί άγχος και ταραχή.

Φυσικά, από αυτόν τον κανόνα, δεν ξεφεύγουν οι διασημότητες του Χόλιγουντ, με πολλούς από αυτούς να απέχουν ή να κάνουν συχνά «διαλείμματα» από τα social media, με στόχο να διαφυλάξουν την ψυχική τους υγεία.

Τομ Χόλαντ Τομ Χόλλαντ – «Δε θέλω να αποχαιρετήσω τον Spider-Man»

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Spider-Man της «μεγάλης οθόνης», Τομ Χόλαντ, παραδέχτηκε ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες είχαν γίνει επιζήμιες για την ευημερία του, επειδή έπεφτε σε «κατάθλιψη» όταν διάβαζε πράγματα για τον εαυτό του στο διαδίκτυο και, αφού δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram για να αποχαιρετήσει τους 67 εκατομμύρια followers του, διέγραψε τους λογαριασμούς του στο Instagram και το Twitter από όλες τις συσκευές του.

Σελένα Γκόμεζ selena-gomez-arthro

Το 2017, η Σελένα Γκόμεζ διέγραψε τον λογαριασμό της στο Instagram μετά από χακάρισμα. Έκτοτε, αν και ο λογαριασμός της στο Instagram είναι ξανά ενεργός, η ίδια δεν έχει «πατήσει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς όπως φαίνεται άλλοι διαχειρίζονται τον προσωπικό της λογαριασμό.

Εντ Σίραν Εντ Σίραν: Κέρδισε την δίκη για τη λογοκλοπή του «Shape of you»

Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Βρετανός τραγουδιστής, Εντ Σίραν, ανακοίνωσε στους ακολούθους του στο Instagram ότι θα αποχωρήσει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόλις τελειώσει επίσημα η περιοδεία του που διήρκεσε δυόμισι χρόνια.

«Αντίο σε όλους. Θα κάνω άλλο ένα διάλειμμα. Πρέπει να βγω έξω και να δω τον κόσμο λίγο περισσότερο(…). Θα μείνω μακριά από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για όσο καιρό χρειαστεί», έγραψε χαρακτηριστικά.

Αντέλ H Αντέλ είναι ερωτευμένη

Αν και έχει ενεργό λογαριασμό, η Βρετανίδα ποπ σταρ, Αντέλ, σπάνια δημοσιεύει ή σχολιάζει οτιδήποτε, παρά το γεγονός ότι έχει περισσότερους από 50 εκατομμύρια followers μόνο στο Instagram.

Κένταλ Τζένερ

Η Κένταλ Τζένερ άφησε άφωνους τους followers της όταν διέγραψε τον λογαριασμό της στο Instagram τον Νοέμβριο του 2016. Ως ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα και reality σταρ στον πλανήτη, η είδηση ήταν «σοκαριστική», αλλά για την ίδια, η απομάκρυνση από το διαδίκτυο ήταν απαραίτητη για την ευεξία και την υγεία της.

Μετά από μια εβδομάδα, το κορυφαίο μοντέλο επέστρεψε στα δίκτυα.

Χάρι Στάιλς  Ο Χάρι Στάιλς δίνει και γκομενικές συμβουλές στους θαυμαστές του

Ο Βρετανός τραγουδιστής, πρώην μέλος του συγκροτήματος One Direction, και πλέον ηθοποιός, Χάρι Στάιλς, κάνει διαλείμματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε πολλές περιπτώσεις, έχει πει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και ότι είναι καλύτερο για την ψυχική μας υγεία να μένουμε μακριά από αυτά, καθώς τροφοδοτούν το μίσος των ανθρώπων.

Τζάστιν Μπίμπερ 22176578

Ένας άλλος διάσημος που δε χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος συχνά μπαινοβγαίνει στο Instagram. Το καλοκαίρι του 2016, ο δημοφιλής τραγουδιστής κυριευμένος από τα σχόλια μίσους για την πρώην του, Σοφία Ρίτσι, διέγραψε τους λογαριασμούς του για να προστατεύσει την ψυχική του υγεία.

Μίλι Μπόμπι Μπράουν millie_bobby_brown_art

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρωταγωνίστρια του Stranger Things, Μίλι Μπόμπι Μπράουν, διέγραψε τον λογαριασμό της στο Twitter το 2018, αφού έγινε στόχος πολλών haters μετά την κυκλοφορία ορισμένων φωτογραφιών της μαζί με ομοφοβικά σχόλια. Το 2022, η Millie εγκατέλειψε επίσης το TikTok.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.