ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αυτός είναι ο λόγος που ο Α.Μικρούτσικος δεν έκανε στρατό – Οι μέρες στην απομόνωση

«Στην απομόνωση δεν έτρωγες, παρά μόνο εάν σου έφερναν κάτι οι δικοί σου»

Αυτός είναι ο λόγος που ο Α.Μικρούτσικος δεν έκανε στρατό – Οι μέρες στην απομόνωση

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποκάλυψε από το πλατό της εκπομπής «Super Katerina» ότι είχε προφυλακιστεί και είχε περάσει απομόνωση για αντιστασιακή δράση στη Δικτατορία.

«Εγώ που έχω κάνει προφυλακισμένος για αντιστασιακή δράση στη Δικτατορία, ήμουν κάθε μέρα απομόνωση στο κελί. Ερχόταν ένας, άνοιγε την πόρτα και έλεγε: καλημέρα σας, είμαι του οικονομικού τμήματος. Είχε μία τσέπη σαν κι αυτές που βάζουν τα γκαρσόνια για να μην λερώνονται, με δύο μικρά τσεπάκια», ανέφερε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Περιέγραψε: «Έβαζε το ένα χέρι στη μία, έβγαζε ένα 10άρικο και από την άλλη ένα τάλιρο και μου έδινε κάθε μέρα 15 δραχμές ως αποζημίωση. Έκανα 20 μέρες στην απομόνωση. Ήταν να περάσω δίκη και, επειδή έγιναν κάποια γεγονότα έκανε ελιγμό τότε η Δικτατορία, και αποφυλακίστηκα λόγω χάριτος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ανδρέας Μικρούτσικος δεν εκτέλεσε την στρατιωτική του θητεία: «Ήταν και η αιτία να μην κάνω στρατιωτικό μετά, όπως όσοι είχαν προφυλακιστεί. Μπορούσα να το εξαγοράσω. Έπαιρνα αναβολές και μετά έγινε αυτός ο όρος, οπότε δεν πήγα στρατό. Η σύλληψη και η κράτηση έγιναν το ’72-’73. Η αποζημίωση ήταν αστεία, με αυτές τις 15 δραχμές έπαιρνες ένα σάντουιτς. Στην απομόνωση δεν έτρωγες, παρά μόνο εάν σου έφερναν κάτι οι δικοί σου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.