ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάντως εμείς τα μανιτάρια τα προτιμούμε «σοτέ» και όχι πυρηνικά!

Έλβις Πρίσλεϊ: Σε δημοπρασία βγαίνει η θρυλική κατοικία του Graceland – Εκεί έχει ταφεί ο τραγουδιστής

Εξοργισμένη η εγγονή του «βασιλιά του ροκ εντ ρολ»

Έλβις Πρίσλεϊ: Σε δημοπρασία βγαίνει η θρυλική κατοικία του Graceland – Εκεί έχει ταφεί ο τραγουδιστής

Σε δημοπρασία βγαίνει στις 23 Μαϊου με βάση απόφαση του δικαστηρίου για αναγκαστικό πλειστηριασμό, η ιστορική κατοικία Graceland του «βασιλιά του ροκ εντ ρολ» Έλβις Πρίσλεϊ.

Η θρυλική έπαυλη του βρίσκεται στα πρόθυρα της πώλησης σε δημοπρασία την Πέμπτη – πυροδοτώντας μια δραματική δικαστική μάχη από την εγγονή του, Ράιλι Κιού, η οποία χαρακτήρισε την διαδικασία «δόλια».

Μια ειδοποίηση από το Δικαστήριο της Κομητείας Shelby αναφέρει ότι η Graceland και η γύρω περιουσία στο Μέμφις του Τενεσί θα δημοπρατηθούν στον πλειοδότη στις 23 Μαΐου, ανέφερε το WREG-TV News. Η 34χρονη Κίου, σημερινή ιδιοκτήτρια του ακινήτου και εγγονή του «Βασιλιά», αμφισβητεί νομικά την πώληση. Κατέθεσε μήνυση χαρακτηρίζοντας τον πλειστηριασμό προσχηματικό και τη Δευτέρα, ο δικηγόρος της εξασφάλισε προσωρινό περιορισμό.

Η ακρόαση ασφαλιστικών μέτρων έχει οριστεί για αύριο Τετάρτη (22/5). Μια πηγή είπε στην Post ότι αισθάνεται βαθιά «πληγωμένη» με όσα έχουν συμβεί και «ποτέ δεν σκέφτηκε ότι ένα ιστορικό κομμάτι περιουσίας θα μπορούσε να καταλήξει στα χέρια ενός τυχαίου αγνώστου».

Το μοντέλο και ηθοποιός έγινε η νέα ιδιοκτήτρια της Graceland όταν η μητέρα της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ πέθανε σε ηλικία 54 ετών τον Ιανουάριο του 2023. Η υπόθεση προέρχεται από μια πράξη εμπιστοσύνης του 2018 που φέρεται να υπέγραψε η αείμνηστη μητέρα της και μοναχοπαίδι του Έλβις – εξασφαλίζοντας δάνειο 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων από την Naussany Investments and Private Lending LLC στο Μιζούρι. Η εταιρεία λέει ότι η Graceland χρησιμοποιήθηκε ως εγγύηση στο δάνειο, το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ.

Στις νέες δικαστικές καταθέσεις, η Kίου παλεύει ενάντια στην πώληση του συγκροτήματος ισχυριζόμενη ότι η μητέρα της δεν υπέγραψε ποτέ τίποτα και δεν δανείστηκε ποτέ χρήματα. Σε μια δήλωση στο NBC News, η Elvis Presley Enterprises – η οντότητα που διαχειρίζεται τη Graceland και τα περιουσιακά στοιχεία του Elvis Presley Trust – πρότεινε ότι η ανακοινωθείσα πώληση είναι ένα σχέδιο.

Ο Έλβις αγόρασε το κτήμα Graceland το 1957 για 102.500 δολάρια, την ίδια χρονιά που κυκλοφόρησε επιτυχίες όπως το “Blue Christmas” και το “All Shook Up”. Η Λίζα Μαρί το κληρονόμησε μετά τον θάνατό του το 1977 και άνοιξε στο κοινό ως μουσείο το 1982. Μετά τον θάνατό της τον Ιανουάριο του 2023, η Ράιλι έγινε κληρονόμος.

Το Graceland δεν είναι απλώς ένα σπίτι. Είναι ένα «ιερό» για ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα της ποπ κουλτούρας. Με έκταση 13,8 στρεμμάτων, το κτήμα προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες ετησίως που έρχονται για να γιορτάσουν την κληρονομιά του Έλβις. Η έπαυλη χτίστηκε το 1939.

Γνωστό για την εκλεκτική του διακόσμηση, το «Jungle Room» της Graceland είναι γεμάτο με πλούσια βλάστηση και μοναδικά έπιπλα που είχε αγοράσει ο Έλβις για να εκνευρίσει τον πατέρα του. Ένας δικαστής ενέκρινε την ιδιοκτησία της Graceland από τη Ράιλι, δέκα μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας της, ονομάζοντάς την ως μοναδική διαχειρίστρια της οικογενειακής περιουσίας μετά από μια νομική διαμάχη με τη γιαγιά της, Πρισίλα Πρίσλεϊ 78 ετών.

Η Λίζα Μαρί πέθανε στις 12 Ιανουαρίου του 2023 αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή στην κατοικία της στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια. Μια νεκροψία αργότερα αποκάλυψε ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε «απόφραξη του λεπτού εντέρου» που προέκυψε από προηγούμενη βαριατρική χειρουργική επέμβαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέρυσι, η Πρισίλα δήλωσε την επιθυμία της να ταφεί δίπλα στον εκλιπόντα πρώην σύζυγό της Έλβις στο κτήμα του Γκρέισλαντ μετά τον θάνατό της. Επί του παρόντος, ο Έλβις, οι γονείς του, Λίζα Μαρί, και ο γιος της Μπέντζαμιν είναι όλοι ενταφιασμένοι στο Graceland.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.