Όχι απλώς «τον ήπιαμε» αλλά στραφήκαμε να μας σώσει η τουρκόφιλη Αίγυπτος! Καμία ελπίδα...

Γ.Μαζωνάκης: «Το ραντεβού με τον θάνατο δεν ξέρεις πότε είναι» – Η συνέντευξη το 2016

Η συνέντευξη που επανέρχεται στο προσκήνιο

Γ.Μαζωνάκης: «Το ραντεβού με τον θάνατο δεν ξέρεις πότε είναι» – Η συνέντευξη το 2016

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Μια παλαιότερη ραδιοφωνική συνέντευξη του Γιώργου Μαζωνάκη στη Ναταλία Γερμανού επανέρχεται στην επικαιρότητα, καθώς οι αναφορές του τραγουδιστή στον θάνατο και στο απρόβλεπτο της ζωής αποκτούν ιδιαίτερη συναισθηματική βαρύτητα.

Η συνέντευξη είχε δοθεί το 2016 στον ραδιοφωνικό σταθμό Sfera 102.2. Κατά τη διάρκειά της, ο καλλιτέχνης είχε μιλήσει για τη φιλοσοφία ζωής του, την ανάγκη να ζει στο παρόν και την επιθυμία του να συνεχίσει να δημιουργεί και να εξελίσσεται.

«Το ραντεβού με τον θάνατο δεν ξέρεις πότε είναι»

Μιλώντας για τον θάνατο, ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε αναφερθεί στον φόβο που προκαλεί το άγνωστο και στην αδυναμία του ανθρώπου να γνωρίζει πότε θα έρθει το τέλος.

«Νομίζω ότι μας φοβίζει το άγνωστο, το αν πάει κάπου όλο αυτό ή αν τελικά σταματά εδώ», είχε πει, προσθέτοντας ότι θεωρούσε τον θάνατο μια μετάβαση, της οποίας ο χρόνος και ο τρόπος δεν μπορούν να προβλεφθούν.

Παράλληλα, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ήθελε να αφήνει τέτοιες σκέψεις να καθορίζουν την καθημερινότητά του. Προτεραιότητά του, όπως είχε τονίσει, ήταν να έχει υγεία και να απολαμβάνει όσα του προσφέρει η ζωή.

Η ερώτηση για το 2026 που ξεχωρίζει σήμερα

Το σημείο της συνέντευξης που επανέρχεται στο προσκήνιο είναι η ερώτηση της Ναταλίας Γερμανού για το πώς θα ήθελε να είναι ο Γιώργος Μαζωνάκης το 2026, δέκα χρόνια μετά.

Ο τραγουδιστής απέφυγε να κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια, εξηγώντας ότι προτιμούσε να επικεντρώνεται στο παρόν.

«Τώρα μου κάνεις μία ερώτηση που δεν θα στην απαντήσω. Είμαι άνθρωπος του σήμερα», είχε απαντήσει χαρακτηριστικά.

Αντί να περιγράψει ένα συγκεκριμένο μέλλον, είχε αναφερθεί σε όσα επιθυμούσε να συνεχίσουν να υπάρχουν στη ζωή του: η υγεία, η δημιουργία και η εξέλιξή του μέσα από τη μουσική.

«Αυτό που θέλω είναι να είμαι καλά με τον Γιώργο. Να μπορώ στα επόμενα χρόνια να είμαι υγιής, να κάνω ωραία τραγούδια, να εξελίσσομαι μέσα σε αυτή τη δουλειά», είχε δηλώσει.

«Νιώθω ότι είμαι στο Γυμνάσιο»

Παρά την επιτυχία και τη μακρά πορεία του στη μουσική, ο Μαζωνάκης είχε περιγράψει τον εαυτό του ως έναν καλλιτέχνη που ένιωθε ότι είχε ακόμη πολλά να μάθει και να δημιουργήσει.

«Εγώ πιστεύω ότι στη φάση που είμαι τώρα νιώθω ότι είμαι στο Γυμνάσιο. Ότι θα ήθελα να κάνω πολλά περισσότερα πράγματα και ότι έχω πολλή δουλειά να κάνω», είχε πει.

Η διάθεσή του για διαρκή εξέλιξη αποτελούσε βασικό στοιχείο της προσέγγισής του στην τέχνη, καθώς δεν θεωρούσε ότι είχε εξαντλήσει τις δυνατότητές του.

Η αναφορά στον Παντελή Παντελίδη

Στην ίδια συζήτηση, ο τραγουδιστής είχε μιλήσει και για τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα τον Φεβρουάριο του 2016.

Ο Μαζωνάκης είχε παραδεχτεί ότι η είδηση τον είχε συγκλονίσει, κυρίως επειδή τον έκανε να συνειδητοποιήσει πόσο απρόβλεπτη μπορεί να είναι η ζωή.

«Σοκαρίστηκα όταν έμαθα για τον θάνατο του Παντελή. Ο λόγος που σοκαρίστηκα εγώ ήταν γιατί ταυτίστηκα με την κατάσταση. Με το θέμα ότι δεν ξέρεις τι συμβαίνει από τη μία στιγμή στην άλλη», είχε αναφέρει.

Η επιθυμία να στηρίζει ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Πέρα από την επαγγελματική του πορεία, ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε εκφράσει και την επιθυμία του να μπορεί να προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους που αντιμετώπιζαν δυσκολίες.

«Θα ήθελα μέσα στα χρόνια αυτά να έχω το περιθώριο και τη δύναμη να είμαι κοντά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, που είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμένα αυτό», είχε δηλώσει.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.