ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κάνιε Γουέστ για την αισχρή διαφήμιση της Balenciaga με σαδομαζοχιστικά αρκουδάκια: «Οι σταρ δεν μιλάνε γιατί ελέγχονται»

«Όλοι οι celebrities ελέγχονται, για αυτό δεν μιλούν για την Balenciaga» είπε

Κάνιε Γουέστ για την αισχρή διαφήμιση της Balenciaga με σαδομαζοχιστικά αρκουδάκια: «Οι σταρ δεν μιλάνε γιατί ελέγχονται»

Ο Κάνιε Γουέστ ήταν κάποτε ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της Balenciaga. Ωστόσο, η συνεργασία τους διεκόπη πριν κάποιους μήνες λόγω της δημόσια υποστήριξης του καλλιτέχνη στις παραδοσιακές αξίες και στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ν.Τραμπ και η πρόσφατη καμπάνια του brand με τα σαδομαζοχιστικά αρκουδάκια στα χέρια παιδιών δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη και προπάντων ατιμώρητη.

Ο Γουέστ κάλεσε τους συναδέλφους του να καταγγείλουν την εταιρεία και τόνισε πως πολλοί από τους σταρ δεν έχουν πάρει θέση για την καμπάνια αυτή στα social media, γιατί «ελέγχονται».

Είναι ο μόνος καλλιτέχνης που έχει το θάρρος να πει τα πράγματα με το όνομά τους αδιαφορώντας για τις συνέπειες κάτι που δεν το κάνει ο κύκλος του και φυσικά η πρώην γυναίκα του Κιμ Καρντάσιαν που έχει αναγάγει τις δημόσιες σχέσεις σε επιστήμη.

Φυσικά με την κατηγορία αυτή που εξαπέλυσε ο Kanye West κατά των άλλω σταρ αποκαλύφθηκε πως πολλά από αυτά που κάνουν δημοσίως, δήθεν ως ενέργειες ακτιβισμού, είναι κατευθυνόμενα από περίεργα κέντρα εξουσίας.

«Αυτό δείχνει απλώς ότι όλες οι διασημότητες ελέγχονται. Δεν βλέπετε διασημότητες να μιλάνε για την κατάσταση αυτή στην Balenciaga», είπε στο ΤΜΖ.

«Όλες εσείς, οι διασημότητες μην τους αφήσετε να σας επηρεάσουν με κανέναν τρόπο, γιατί ελέγχονται από τους ανθρώπους που επηρεάζουν πραγματικά τον κόσμο», πρόσθεσε. «Δεν υπηρετούν τον Θεό».

Τέλος, ο ράπερ φρόντισε σε πρόσφατη εμφάνισή του να καλύψει το logo του br.and στις μπότες του, με ένα αυτοκόλλητο που γράφει «YE24».

Η διαφήμιση με τα σαδομαζοχιστικά αρκουδάκια

O άνθρωπος που φωτογράφισε παιδιά να κρατούν τσάντες-αρκουδάκια με… σαδομαζοχιστικά αξεσουάρ για λογαριασμό της Balenciaga, ανέφερε ότι δεν είχε κανέναν δημιουργικό έλεγχο ως προς το θέμα της φωτογράφισης και ότι «ήταν απλώς εκείνος που κρατούσε την κάμερα και ρύθμιζε τα φώτα».

Ο Γκαμπριέλε Γκαλιμπέρτι, που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με έγκριτα ΜΜΕ, όπως τα National Geographic, The Sunday Times, Stern, Geo, Le Monde και La Repubblica, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του Instagram, αναφορικά με τον χείμαρρο οργής που προκάλεσε online η συγκεκριμένη φωτογράφιση.

Ο Ιταλός φωτογράφος επισήμανε ότι έχει λάβει εκατοντάδες email ως αποτέλεσμα αυτής της… φαεινής ιδέας, όμως όπως λέει δεν ήταν εκείνος που επέλεξε ούτε τα απεικονιζόμενα προϊόντα ούτε τα μοντέλα:

«Δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω τις επιλογές της Balenciaga, όμως πρέπει να τονίσω ότι ότι δεν είχα καμία απολύτως εξουσιοδότηση ως προς την επιλογή των προϊόντων, των μοντέλων ή του συνδυασμού τους» σημειώνει ο Γκαλιμπέρτι.

Σε ανακοίνωσή της ωστόσο, η Balenciaga φαινόταν να ρίχνει το φταίξιμο σε εξωτερικούς συνεργάτες, ενδεχομένως και σε εκείνον.

«Οι τσάντες-αρκουδάκια μας δεν έπρεπε να εμφανίζονται στα χέρια παιδιών σε αυτήν την καμπάνια. Την έχουμε αφαιρέσει από όλες τις πλατφόρμες» σημείωσε η Balenciaga, προσθέτοντας ότι λαμβάνει αυτό το ζήτημα πολύ σοβαρά και ότι θα λάβει νομικά μέτρα κατά των υπεύθυνων για την συμπερίληψη «ακατάλληλων προϊόντων» στη φωτογράφιση.

βαλε

«Όπως συνηθίζεται στις εμπορικές φωτογραφίσεις, η καλλιτεχνική κατεύθυνση της καμπάνιας και η επιλογή των απεικονιζόμενων αντικειμένων δεν είναι στα χέρια του φωτογράφου» υπογράμμισε από τη μεριά του μέσω Instagram ο Γκαλιμπέρτι, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στους επικριτές του.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο φωτογράφος προώθησε αυτές τις εικόνες στα social media στο πλαίσιο ενός δικού του ευρύτερου πρότζεκτ με την ονομασία Toy Stories, με πρωταγωνιστές αγόρια και κορίτσια από όλον τον κόσμο που ποζάρουν στο σπίτι τους με τα αγαπημένα τους παιχνίδια.

Αν και ο ίδιος διευκρίνισε ότι στις συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν είχε τον δημιουργικό έλεγχο, πρόσθεσε ότι οι αντιδράσεις του κόσμου που τον αποκαλούσαν «παιδόφιλο» στα social media είναι υπερβολικές και θυμίζουν «λιντσάρισμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν ολίγοις όλοι λένε πως δεν φταίνε αλλά το δυσώδες αυτό αποτέλεσμα παρουσιάστηκε από… μόνο του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.