
Ο Αμερικανός ηθοποιός Σον Πεν, ο οποίος δεν παρέστη την Κυριακή (15/3/2026) στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκε, παρέλαβε ένα ουκρανικό «Όσκαρ», που κατασκευάστηκε από ένα βαγόνι, το οποίο είχε καταστραφεί από έναν ρωσικό βομβαρδισμό.
Σε ένα μήνυμα που ανήρτησε σήμερα στο Instagram, η ουκρανική εταιρεία σιδηροδρόμων (Ukrzaliznytsia) ανακοίνωσε πως απένειμε στον Σον Πεν αυτό το εναλλακτικό βραβείο που δημιουργήθηκε «από τον χάλυβα ενός βαγονιού το οποίο καταστράφηκε από μια ρωσική επίθεση».
Η Ukrzaliznytsia ανήρτησε ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο ηθοποιός να παραλαμβάνει αυτό το αντικείμενο: ένα λεπτό κομμάτι μεταλλικού φύλλου που έχει το σχήμα των διάσημων χρυσών αγαλματιδίων.
The CEO of @Ukrzaliznytsia has presented Sean Penn with an “Oscar” on behalf of the people of Ukraine. pic.twitter.com/f0jFJMCyeT
— SPRAVDI — Stratcom Centre (@StratcomCentre) March 17, 2026
Στο βίντεο, ο Σον Πεν λέει «σας ευχαριστώ» και χαρακτηρίζει αυτό το δώρο «θησαυρό».
Μάλιστα, στο αγαλματίδιο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αυτό το ατσάλι κάποτε μετέφερε χιλιάδες ανθρώπους, μετά δέχτηκε επίθεση από ρωσικούς πυράυλους. Δεν το λιώσαμε αλλά το σφυρηλατήσαμε προς τιμή σου, για να σου δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας».
#SeanPenn, who skipped the Academy Awards to visit #Ukraine, has been presented with a symbolic Oscar in Kyiv https://t.co/ETtLDCFtiv pic.twitter.com/HwcluzDsmh
— Arab News (@arabnews) March 17, 2026
Πιστός υποστηρικτής του Κιέβου
Το ουκρανικό σιδηροδρομικό δίκτυο έχει βρεθεί τους τελευταίους μήνες στο στόχαστρο σφοδρών βομβαρδισμών από τον ρωσικό στρατό.
Πιστός υποστηρικτής του Κιέβου μπροστά στη ρωσική επιθετικότητα, ο 65χρονος Σον Πεν είχε προσφέρει το 2022 ένα από τα δύο Όσκαρ του στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Την Κυριακή, κέρδισε ένα τρίτο χρυσό αγαλματίδιο, εκείνο του β΄ ανδρικού ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία «Μια μάχη μετά την άλλη».
Όμως, ο διάσημος ηθοποιός δεν παρέστη στην τελετή απονομής στο Λος Άντζελες για να επισκεφθεί εκ νέου την Ουκρανία, όπου συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.