ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Όταν ο Αντύπας εμπνεύστηκε το «Μωρό μου καλησπέρα» από μια επίμονη θαυμάστρια

Ευτυχώς το μόνο που έμεινε από αυτή την ιστορία είναι το διαχρονικό σουξέ του που θα ακούγεται για πολλές δεκαετίες ακόμα

Όταν ο Αντύπας εμπνεύστηκε το «Μωρό μου καλησπέρα» από μια επίμονη θαυμάστρια

Το τεράστιο σουξέ «Μωρό μου καλησπέρα» του Αντύπα κρύβει μια ασυνήθιστη ιστορία πίσω από τον τρόπο που το εμπνεύστηκε ο μεγάλος τραγουδιστής.

Ο δίσκος «Καλησπέρα» κυκλοφόρησε το 1991 και ήταν ένα διπλό άλμπουμ το οποίο εκτόξευσε την καριέρα του αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή, που με την ιδιαίτερη –γεμάτη πόνο- ερμηνεία του συστήθηκε στους εκατοντάδες χιλιάδες που έσπευσαν να αγοράσουν τον δίσκο ο οποίος –φυσικά- κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων.

Από τα κομμάτια που ξεχώρισαν αναμφίβολα μπορεί κανείς να σταθεί στα πρώτα δύο που δεν είναι άλλα από το «Είμαι ανεβασμένος» και το θρυλικό «Καλησπέρα», τα οποία βέβαια εκφράζουν δύο εντελώς διαφορετικές ψυχολογικές και συναισθηματικές καταστάσεις. Προφανώς και το δεύτερο εξ αυτών αποτελεί ακόμη και σήμερα τον απόλυτο… ύμνο του καψούρη που δεν μπορεί να ξεπεράσει την απόσταση που τον χωρίζει από το αντικείμενο του πόθου του και τηλεφωνεί απλά και μόνο για να δηλώσει παρουσία και να εκδηλώσει το έρωτά του…

Ο ίδιος ο Αντύπας έχει γράψει την μουσική, ενώ τους στίχους (που λίγο-πολύ όλοι έχουμε τραγουδήσει) τους υπογράφει ο Τάκης Κωλέττης, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί πολλές φορές.

Ωστόσο η κεντρική ιδέα πίσω από αυτά τα λόγια πόνου, ζήλιας αλλά και αιώνιας καψούρας βρίσκεται πίσω από ένα περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του ίδιου του τραγουδιστή. Αν και παντρεμένος με την σύζυγό του την Στέλλα την οποία γνώρισε σε ηλικία 18 ετών όταν εκείνη είχε πάει ως πελάτισσα στο νυχτερινό κέντρο όπου αυτός τραγουδούσε, πάντοτε προσέλκυε το ενδιαφέρον των γυναικών και μία τέτοια υπήρξε η αφορμή για το θρυλικό «Καλησπέρα».

Μάλιστα την αποκάλυψη για αυτό το γεγονός την είχε κάνει πολύ αργότερα ο ίδιος ο Αντύπας ο οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξής του αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία από τις πολλές είναι η αλήθεια θαυμάστριές του (σε μια εποχή χωρίς κινητά) συνήθιζε να τον καλεί σπίτι του! «Με έπαιρνε καθημερινά τηλέφωνο και έλεγε “Μωρό μου, καλησπέρα είναι δίπλα αυτή; Σ΄αγαπώ, μου λείπεις”» αποκάλυψε. Ευτυχώς το μόνο που έμεινε από αυτή την ιστορία είναι το διαχρονικό σουξέ του που θα ακούγεται για πολλές δεκαετίες ακόμα και τίποτα άλλο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.