ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ριάνα: Πόσα χρήματα πήρε για την εμφάνισή της στο Super Bowl

Το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί όλους

Ριάνα: Πόσα χρήματα πήρε για την εμφάνισή της στο Super Bowl

To Super Bowl αποτελεί το αθλητικό γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στον πλανήτη.

Εκατομμύρια άνθρωποι από ολόκληρο τον πλανήτη -ακόμα κι αν πολλοί εξ αυτών δεν καταλαβαίνουν ακριβώς τους κανόνες- συντονίζονται για να δουν τον τελικό του αμερικανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (σ.σ αυτό που οι Αμερικάνοι αποκαλούν ποδόσφαιρο, το δικό τους Football).

Όπως κάθε τι που «παράγεται» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έτσι και στο Super Bowl το θέαμα δεν θα μπορούσε να είναι απλό.

Άλλωστε ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας: Οι περισσότεροι μη Αμερικάνοι που το βλέπουν, το κάνουν για το σόου και όχι για τον αγώνα αυτόν καθ’ αυτόν.

Το αγωνιστικό κομμάτι αποτελεί το 1/3 του σόου. Τα υπόλοιπα 2/3 τα αποτελούν οι διαφημίσεις που προβάλλονται ανάμεσα στον αγώνα και οι οποίες έχουν κοστίσει αδιανόητα πολλά εκατομμύρια για μόλις λίγα δευτερόλεπτα προβολής, καθώς και το half time show, στο οποίο τεράστιοι αστέρες της αμερικανικής βιομηχανίας της μουσικής αναλαμβάνουν να ψυχαγωγήσουν το κοινό.

Μάλιστα, τουλάχιστον στην Ελλάδα, αυτό που συζητάμε περισσότερο είναι το κομμάτι του half time show, το οποίο κατά το παρελθόν έχει δώσει θρυλικές εμφανίσεις. Κάποιες από τις εμφανίσεις που έχουν γράψει ιστορία είναι αυτή του Prince το 2007, του Μάικλ Τζάκσον το 1993, καθώς και των Τζένιφερ Λόπεζ και Σακίρα το 2020.

Φέτος το δύσκολο αυτό έργο ανέλαβε η Ριάνα. Η σούπερ σταρ του αμερικανικού πενταγράμμου χάρισε τους εκατομμύρια τηλεθεατές ένα πολύ όμορφο σόου, ενώ το κομμάτι που… συζητά όλος ο πλανήτης, είναι η έμμεση ανακοίνωση της δεύτερης εγκυμοσύνης της, λίγους μήνες αφότου γέννησε το πρώτο της παιδί.

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι σε ένα τηλεοπτικό σόου διάρκειας 5 ωρών, το οποίο αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια στους διοργανωτές, πόσα χρήματα παίρνει ο καλλιτέχνης που τραγουδά στο ημίχρονο;

Η απάντηση θα σας εντυπωσιάσει: Τίποτα! Ναι καλά διαβάσατε, οι καλλιτέχνες δεν παίρνουν ούτε μισό δολάριο.

Σύμφωνα, λοιπόν με την πολιτική του πρωταθλήματος, το NFL καλύπτει όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την παραγωγή του σόου στο ημίχρονο, ωστόσο δεν δίνει ούτε φιλοδώρημα στους καλλιτέχνες.

Από κει και πέρα, όσον αφορά στους χορευτές οι επαγγελματίες πληρώνονται κανονικά, ενώ κάποιοι χορευτές δηλώνονται ως «εθελοντές» και δεν πληρώνονται τίποτα. Μάλιστα, το NFL έχει κατακριθεί έντονα για αυτό, ωστόσο δεν δείχνει διάθεση να αλλάξει αυτή του την πολιτική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κι αν πολλοί αναρωτιέστε για ποιον λόγο τόσο μεγάλοι τραγουδιστές δέχονται να εμφανιστούν αμισθί σε αυτό το σόου, η απάντηση βρίσκεται στην πρώτη πρόταση του κειμένου αυτού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.