ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σακίρα: Δικάζεται την Δευτέρα για φορολογική απάτη – Με τι ποινή είναι αντιμέτωπη

Κατηγορείται ότι εξαπάτησε τις ισπανικές αρχές

Σακίρα: Δικάζεται την Δευτέρα για φορολογική απάτη – Με τι ποινή είναι αντιμέτωπη

Η βραβευμένη με Latin Grammy τραγουδίστρια, Σακίρα, θα κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη με την κατηγορία ότι εξαπάτησε τις ισπανικές φορολογικές αρχές.

Η 46χρονη Κολομβιανή μουσικός, η οποία ζει στο Μαϊάμι με τα δύο της παιδιά, αντιμετωπίζει οκτώ χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο 24 εκατ. ευρώ, αν κριθεί ένοχη. Η υπόθεση βασίζεται στον ισχυρισμό ότι κατά τα έτη 2012-14, η Σακίρα πέρασε περισσότερους από έξι μήνες ως κάτοικος Ισπανίας, καθιστώντας την έτσι υπόχρεη, κάτι που η ίδια αρνείται.

Προκειμένου να αποδείξει ότι ήταν κάτοικος Ισπανίας, η εισαγγελία κάλεσε 117 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων, κομμωτές, καθηγητές χορού, θεραπευτές, αισθητικούς, γυναικολόγους και τον σοφέρ της.

Η τραγουδίστρια κατηγορεί τις φορολογικές αρχές ότι έκαναν εκστρατεία για να «αμαυρώσουν την εικόνα της» και να παραδειγματίσουν άλλους Ισπανούς φορολογούμενους, ενώ η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι σκόπιμα έβαλε στόχο να εξαπατήσει το δημόσιο ταμείο, κρύβοντας τα κέρδη της σε φορολογικούς παραδείσους.

«Πρόκειται για ψευδείς κατηγορίες», υποστήριξε η ίδια σε συνέντευξή της πέρυσι. «Έχω πληρώσει όλα όσα ισχυρίστηκαν ότι χρωστούσα, ακόμη και πριν καταθέσουν αγωγή. Δεν τους χρωστάω τίποτα». 

Εν μέσω φημών ότι η λεγόμενη «βασίλισσα της latin pop» απέρριψε μια συμφωνία που θα την κρατούσε μακριά από τη φυλακή, η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Όποια και αν είναι η έκβαση της υπόθεσης, η τραγουδίστρια αντιμετωπίζει ξεχωριστές κατηγορίες για μη καταβολή φόρων ύψους 6,6 εκατ. ευρώ το 2018.

Όταν η Σακίρα και ο Πικέ χώρισαν πέρυσι, εξαιτίας της σχέσης του με τη Clara Chía, 22 ετών τότε, η ίδια έκανε τεράστια επιτυχία -μια συνεργασία με τον Αργεντινό παραγωγό και DJ Bizarrap- με το «τραγούδι-σπόντες» για τον πρώην της.

Το τραγούδι προβλήθηκε 63 εκατ. φορές -μέσα σε 24 ώρες- στο YouTube. «Οι άνθρωποι στην ομάδα μου προσπάθησαν να με πείσουν να αλλάξω τους στίχους, αλλά δεν είμαι διπλωμάτισσα του ΟΗΕ», είχε δηλώσει η τραγουδίστρια. «Είμαι καλλιτέχνιδα, μα πάνω απ’ όλα είμαι γυναίκα». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την περασμένη εβδομάδα, η Shakira κέρδισε τρία βραβεία Latin Grammy, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου τραγουδιού, σε μια τελετή στη Σεβίλλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.