ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τ.Σουίφτ: Το 2023 ήταν η χρονιά της – Πάνω από 100 υποψηφιότητες για βραβεία

Περισσότερες από 60 ημερομηνίες περιοδείας

Τ.Σουίφτ: Το 2023 ήταν η χρονιά της – Πάνω από 100 υποψηφιότητες για βραβεία

Το 2023 η καριέρα της Τέιλορ Σουίφτ εκτοξεύτηκε στα ύψη αν και ήταν ήδη ένα από τα πρώτα ονόματα στην μουσική βιομηχανία.

Από το να ανακηρυχθεί «Πρόσωπο της χρονιάς» από το «Time» μέχρι το να γίνει η περιοδεία της «Eras Tour» η πιο κερδοφόρα μουσική περιοδεία όλων των εποχών, η διάσημη καλλιτέχνιδα φαίνεται να έχει «μεταμορφωθεί» και να βιώνει την επιτυχία της σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

Μέσα σε ένα χρόνο, η Σουίφτ ανέβηκε στη σκηνή 24 διαφορετικών πόλεων, έφτασε στο επίπεδο της δισεκατομμυριούχου, έγινε η καλλιτέχνις με τα περισσότερα «streams» στο Spotify -πάνω από 26,1 δισεκατομμύρια ροές-, είχε 44 τραγούδια στο Hot100 chart του Billboard και η ταινία της «Eras Tour» συγκέντρωσε πάνω από 250 εκατ. δολάρια παγκοσμίως!

Όταν η Σουίφτ ανακοίνωσε ότι θα επανακυκλοφορήσει τα παλιά της άλμπουμ, πιθανότατα δεν περίμενε όλη αυτή την επιτυχία. Το 2023, κυκλοφόρησε τα άλμπουμ «Speak Now (Taylor’s Version)» – που αρχικά κυκλοφόρησε το 2010 – καθώς και το «1989 (Taylor’s Version)», το οποίο κυκλοφόρησε το 2014 και της χάρισε το άλμπουμ της χρονιάς στα Grammy.

Ενώ το αρχικό «1989» θεωρήθηκε ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της Swift, το «Taylor’s Version» είχε τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Μαζί με τα δύο άλμπουμ, η Σουίφτ κυκλοφόρησε επίσης το τραγούδι «You’re Losing Me», το οποίο ήταν ένα κομμάτι από το άλμπουμ «Midnights» του 2022.

Η απόφαση της Σουίφτ να κυκλοφορήσει το τραγούδι – το οποίο φέρεται να περιγράφει τον χωρισμό της από τον Joe Alwyn – προκάλεσε σοκ σε πολλούς θαυμαστές της, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο κομμάτι υπήρχε μόνο σε μια deluxe έκδοση του άλμπουμ.

Η Σουίφτ ξεκίνησε την περιοδεία της «Eras Tour» τον Μάρτιο και, σχεδόν, κάθε Σαββατοκύριακο ήταν στη σκηνή μέχρι τον Νοέμβριο, καταρρίπτοντας ρεκόρ στην πορεία. Οι συναυλίες διαρκούσαν πάνω από τρεις ώρες, με 44 τραγούδια από 10 άλμπουμ της,16 αλλαγές κοστουμιών και χιλιάδες -αν όχι εκατομμύρια- βραχιόλια φιλίας.

Το «Forbes», όπως και το «Bloomberg», υπολογίζει την καθαρή της αξία σε 1,1 δισ. δολάρια (διπλάσια από το 2022), την τοποθετεί ως την πέμπτη πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο, όντας επίσης η πρώτη γυναίκα από τη βιομηχανία του θεάματος που μπαίνει σε αυτή την κατάταξη, ενώ το «People» την ανακήρυξε το πιο ενδιαφέρον πρόσωπο της χρονιάς.

Αυτή η τεράστια περιοδεία έχει προκαλέσει σεισμούς, τόσο οικονομικούς (έχει συγκεντρώσει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει αποφέρει περίπου 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια) όσο και κυριολεκτικούς (τον Ιούλιο, στο Σιάτλ).

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η τραγουδίστρια ήταν υποψήφια για 106 βραβεία παγκοσμίως και πήρε πάνω από τα μισά από αυτά.

Τέλος, όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, φέτος το καλοκαίρι ξεκίνησε μια ρομαντική σχέση με τον Travis Kelce, έναν από τους πιο γνωστούς, ισχυρούς και πλούσιους παίκτες του NFL (κερδίζει 14 εκατ. δολάρια τον χρόνο). Αυτό την έφερε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μέσων ενημέρωσης, ενός κοινού που δεν είναι δικό της.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Morning Consult από τον Μάρτιο, το 53% των Αμερικανών δηλώνουν θαυμαστές της Σουίφτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.