ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θ.Καλλίρης για Τεχνητή Νοημοσύνη: «Έχω ακούσει τον Παντελίδη να τραγουδάει Αργυρό – Ήταν τρομακτικό» 

«Τώρα πια με το ΑΙ λες "γράψε μου ένα τραγούδι" και σου το γράφει»

Θ.Καλλίρης για Τεχνητή Νοημοσύνη: «Έχω ακούσει τον Παντελίδη να τραγουδάει Αργυρό – Ήταν τρομακτικό» 

Ο Θάνος Καλλίρης παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και αναφέρθηκε στο θέμα της τεχνητής νοημοσύνης και το πώς αυτή έχει διεισδύσει στη βιομηχανία της μουσικής.

«Τώρα πια με το ΑΙ λες “γράψε μου ένα τραγούδι” και σου το γράφει. Δεν το έχω επιχειρήσει αλλά γενικά παρακολουθώ από πολύ κοντά το θέμα, το τι θα δούμε στο πολύ εγγύς μέλλον είναι ασύλληπτο. Είναι τόσο καταιγιστικό και τόσο μεγάλη αυτή η χιονόμπαλα που κατρακυλάει και δεν υπάρχουν οι νόμοι παγκοσμίως να το πιάσουν και να το “δέσουν” κάπως», ανέφερε αρχικά ο Θάνος Καλλίρης.

Και πρόσθεσε: «Το πρώτο “μαγικό” πράγμα στη μουσική ήταν το κουρδιστήρι της φωνής, το λεγόμενο autotune. Στην αρχή το φοβόντουσαν, το πολεμούσαν, το κορόιδευαν και τελικά έγινε ένα standard της βιομηχανίας. Νομίζω τα standards τα επόμενα, το πώς θα προφυλαχτούμε… πρέπει κάποιοι άνθρωποι που είναι σοφοί να μας προφυλάξουν».

Στη συνέχεια, είπε: «Υπάρχει ήδη Beatles AI, τραγούδι που δεν έχουν πει οι Beatles, που είναι σαν να το λένε οι Beatles, είναι οι 4 φωνές τους. Έχω ακούσει τον Παντελίδη να τραγουδάει Αργυρό. Ήταν λίγο τρομακτικό αλλά ήταν συγκλονιστικό, ήταν σαν να ήταν ο Παντελίδης και να έχει πάρει μια κιθάρα και να τραγουδάει ένα τραγούδι του Αργυρού».

«Έχουν γίνει ήδη μελέτες και θα χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας, εκατομμύρια, από το ΑΙ στο μέλλον» δήλωσε στο τέλος ο Θάνος Καλλίρης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.