ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θ.Μπαζάκα: Αντιδράσεις ιερέων για τις δηλώσεις της για τα Θρησκευτικά στα σχολεία – Ζητούν τον αφορισμό της

«Θέλετε τα παιδιά μας αλιβάνιστα και άθεα;»

Θ.Μπαζάκα: Αντιδράσεις ιερέων για τις δηλώσεις της για τα Θρησκευτικά στα σχολεία – Ζητούν τον αφορισμό της

Οργισμένες αντιδράσεις, ιδιαίτερα σε κύκλους της Εκκλησίας, προκάλεσε η δήλωση της γνωστής ηθοποιού Θέμις Μπαζάκα, που υποστήριξε πως πρέπει «να πάψουν τα Θρησκευτικά» και πως πρέπει να ενταχθεί η σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της εκπομπής «Πρωινό ΣουΣου», οι ιερείς έγιναν έξαλλοι με τις παραπάνω τοποθετήσεις ενώ ο δημοσιογράφος του ekklisiaonline.gr, Ανδρέας Καραγιάννης, πρόσθεσε ότι είναι άστοχο, να βάζει κανείς στο ίδιο «καζάνι» τη συζήτηση για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο σχολείο, με το μάθημα των Θρησκευτικών.

Μάλιστα η εκπομπή παρουσίασε και την επιστολή των ιερέων Αυγουστίνου Παπανικολάου και Αγαθάγγελου Σαρηγιαννίδη, που έγραψαν μεταξύ άλλων: «ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΖΑΚΑ; Στην πρόοδο που εσείς και η αχαρακτήριστη σειρά στην οποία λαμβάνετε μέρος ευαγγελίζεστε; Στην προκλητική στάση μαθητών με σεξουαλικά υπονοούμενα στους καθηγητές τους; Στη ηθική απαξίωση των πάντων; Στην έκπτωση των χριστιανικών αξιών; Κυρία μου ανοίξτε κάποιο βιβλίο, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι χωρίς την Εκκλησία δεν θα υπήρχε το Σχολείο. Οι κληρικοί συνέβαλαν και διέσωσαν γλώσσα και παιδεία. Θέλετε τα παιδιά μας αλιβάνιστα και ΑΘΕΑ; Χωρίς προσευχή, χωρίς θρησκευτικά; Χωρίς τα 2 αυτά πανίσχυρα πνευματικά τους όπλα;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Αφορισμός και μετάνοια σου πρέπουν»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.