ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Tupac: Δικαστήριο έδωσε στη δημοσιότητα τα τελευταία λόγια του προτού σκοτωθεί

Ο θρυλικός ράπερ πυροβολήθηκε θανάσιμα το 1996

Tupac: Δικαστήριο έδωσε στη δημοσιότητα τα τελευταία λόγια του προτού σκοτωθεί

Τα τελευταία λόγια του θρυλικού ράπερ Tupac Shakur, ο οποίος υπέστη θανάσιμα τραύματα από πυροβολισμό στις 7 Σεπτεμβρίου 1996, αποκάλυψε δικαστήριο της Νεβάδα.

Ενώ ο κόσμος του χιπ-χοπ έχει κυκλοφορήσει πολλές συνωμοσίες για τον Tupac όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της υπόθεσης ότι δεν είναι πραγματικά νεκρός, κάποιος συνελήφθη πρόσφατα για τη δολοφονία του και τον Σεπτέμβριο ένα μεγάλο σώμα ενόρκων αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες στον Duane “Keffe D” Davis.

Τον περασμένο μήνα το σώμα ενόρκων άκουσε στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της κατάθεσης του ράπερ E.D.I Mean (πραγματικό όνομα Malcolm Greenidge), ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητο πίσω από τον Tupac κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.

Ο Shakur είχε φύγει από έναν αγώνα πυγμαχίας του Mike Tyson στο MGM Grand Hotel and Casino στο Λας Βέγκας, με τον Suge Knight, το αφεντικό της δισκογραφικής Death Row Records, να βρίσκεται επίσης στο αυτοκίνητο μαζί του. Το αυτοκίνητό του ήταν σταματημένο σε κόκκινο φανάρι όταν τον πυροβόλησαν αρκετές φορές, μεταξύ άλλων στο στήθος.

Ο Tupac μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αλλά πέθανε από τα τραύματά του έξι ημέρες αργότερα και το δικαστήριο άκουσε από τον Greenidge, ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητο πίσω από τον Tupac, ποια ήταν τα τελευταία λόγια του ράπερ προς αυτόν.

Έγγραφα από το όγδοο δικαστήριο της κομητείας Κλαρκ της Νεβάδα δείχνουν ότι ο Greenidge κατέθεσε ότι πήγε στο αυτοκίνητο του Tupac μετά τους πυροβολισμούς για να προσπαθήσει να δει σε τι κατάσταση βρισκόταν.

Ο ράπερ δήλωσε ότι ο Tupac του είπε: «Πέσε στο έδαφος, θα σε πυροβολήσουν».

Εξήγησε ότι αυτό ήταν μια αναφορά στους αστυνομικούς που θα έφταναν στο σημείο για να απαντήσουν στους πυροβολισμούς, με τον ράπερ να λέει ότι όταν κοίταξε γύρω του είδε όντως έναν αστυνομικό να τον σημαδεύει. Ο Greenidge είπε ότι συμμορφώθηκε με τις οδηγίες του αστυνομικού να πέσει κάτω και κατέθεσε ότι ο Knight είχε παροτρύνει τους τραυματιοφορείς να ελέγξουν τον Tupac.

Η αρραβωνιαστικιά του Tupac, Kidada Jones, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι θυμόταν τις τελευταίες στιγμές που πέρασε μαζί του στο νοσοκομείο. Είπε ότι της έδωσαν τα αιματοβαμμένα ρούχα του κατά την άφιξή της στο νοσοκομείο και της είπε στον Tupac: «Ξέρεις ότι σε αγαπώ; Ξέρεις ότι όλοι σε αγαπάμε;». Η Jones είπε ότι ο Tupac της έγνεψε προτού πάθει σπασμούς και πέσει σε κώμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήταν μόλις 25 ετών όταν πέθανε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.