ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Δεκάδες διασημότητες καταγγέλλουν με ανοιχτή επιστολή το «λιντσάρισμα» του ηθοποιού

Ο Ντεπαρντιέ χαρακτήρισε τους υπογράφοντες «θαρραλέους» και εξήρε την επιστολή.

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Δεκάδες διασημότητες καταγγέλλουν με ανοιχτή επιστολή το «λιντσάρισμα» του ηθοποιού

Δεκάδες διασημότητες καταγγέλλουν το «λιντσάρισμα» του Γάλλου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ, οποίος κατηγορείται για βιασμό.

Σχεδόν 60 Γάλλοι ηθοποιοί και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες κατήγγειλαν το «λιντσάρισμα» του ατιμασμένου θρύλου του κινηματογράφου Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ενώ αντιμετωπίζει και άλλες κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

Μια ανοιχτή επιστολή που υπογράφεται από τη Βρετανίδα ηθοποιό Σαρλότ Ράμπλινγκ, την πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας και τραγουδίστρια Κάρλα Μπρούνι και την πρώην σύντροφο του Ντεπαρντιέ, ηθοποιό Καρόλ Μπουκέ, υποστηρίζει ότι ο Γάλλος σταρ είναι θύμα ενός «χείμαρρου μίσους».

«Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι ίσως ο μεγαλύτερος από όλους τους ηθοποιούς», προστίθεται στην επιστολή που δημοσιεύθηκε στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» την ημέρα των Χριστουγέννων την οποία πλέον υπογράφουν δεκάδες.

Επιστολή στήριξης στον Ντεπαρντιέ

Ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος έχει γυρίσει περισσότερες από 200 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, κατηγορήθηκε για βιασμό το 2020 και έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση από περισσότερες από δώδεκα γυναίκες. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει δικαστική απόφαση εναντίον του, πολλοί έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις από τον ηθοποιό.

Στην επιστολή, οι υποστηρικτές του έγραψαν: «Δεν μπορούμε πλέον να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά στο λιντσάρισμα που αντιμετωπίζει».

Στην επιστολή, μεταδίδει η Guardian, αναφέρεται ότι ο Ντεπαρντιέ δέχεται επίθεση «σε πείσμα του τεκμηρίου αθωότητας από το οποίο θα είχε επωφεληθεί, όπως όλοι οι άλλοι, αν δεν ήταν ο γίγαντας του κινηματογράφου που είναι».

Ο Ντεπαρντιέ, που την Τετάρτη γίνεται 75 ετών, χαρακτήρισε τους υπογράφοντες «θαρραλέους» και εξήρε την επιστολή.

«Νομίζω ότι ήταν όμορφη», δήλωσε τηλεφωνικά στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTL.

Ο Ντεπαρντιέ παραδέχτηκε ότι του είχαν δείξει την επιστολή πριν από τη δημοσίευσή της, αλλά επέμεινε ότι δεν την είχε ζητήσει. Είπε επίσης ότι ορισμένες προσωπικότητες αρνήθηκαν να την υπογράψουν.

«Όταν οι άνθρωποι επιτίθενται στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ με αυτόν τον τρόπο, επιτίθενται στην τέχνη», αναφέρεται στην επιστολή.

«Η Γαλλία του χρωστάει πολλά. Ο κινηματογράφος και το θέατρο δεν μπορούν να τα καταφέρουν χωρίς τη μοναδική και εξαιρετική προσωπικότητά του», δήλωσαν οι διάσημοι.

H δήλωση του Μακρόν που προκάλεσε

Την περασμένη εβδομάδα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι ο Ντεπαρντιέ είχε γίνει στόχος «ανθρωποκυνηγητού», ενώ η οικογένειά του κατήγγειλε μια «πρωτοφανή συνωμοσία» εναντίον του.

«Δεν θα με δείτε ποτέ να συμμετέχω σε ανθρωποκυνηγητό … μισώ αυτού του είδους τα πράγματα», δήλωσε ο Μακρόν στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα France 5, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο να αφαιρεθεί από τον Ντεπαρντιέ ένα κρατικό βραβείο μετά από ένα ντοκιμαντέρ που έδειξε πλάνα από σεξιστική και ανάρμοστη συμπεριφορά του σταρ.

Ακτιβιστές των δικαιωμάτων καταδίκασαν τα σχόλια του Μακρόν ως «προσβολή» για όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική βία. Πολιτικοί έχουν επίσης εγκαλέσει τον Μακρόν, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Η Αν Σεσίλ Μελφέρ, επικεφαλής του Ιδρύματος Γυναικών, δήλωσε στο AFP ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», ενώ η ακτιβίστρια Εμανουέλ Ντανκούρ, της ομάδας MeTooMedias, δήλωσε «λυπημένη» και «τρομοκρατημένη» από την επιστολή.

Αλλά είπε επίσης ότι κατανοεί πώς οι φίλοι του Ντεπαρντιέ αισθάνθηκαν ότι έπρεπε να τον υπερασπιστούν.

«Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό είναι οι φίλοι μας, οι πατεράδες μας, οι σύζυγοί μας, οι γείτονές μας, οι συνάδελφοί μας, άνθρωποι που γνωρίζουμε», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υπουργός Πολιτισμού, Ρίμα Αμπντούλ Μαλάκ δήλωσε ότι ο ηθοποιός ενδέχεται να στερηθεί το παράσημο της Λεγεώνα της Τιμής, το κορυφαίο βραβείο της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.