
Η Ζωή Κρονάκη, σε τηλεοπτική της συνέντευξη, αναφέρθηκε στον ηλικιακό ρατσισμό που είχε βιώσει, καθώς και για τα βήματα που φοβόταν, αρχικά, να κάνει στην τηλεόραση.
«Παρά το γεγονός ότι ακούω διαρκώς για ηλικιακό ρατσισμό και εννοείται ότι υπάρχει, εγώ το βίωσα σε πιο μικρή ηλικία. Στα 35, όταν ήμουν μάνα με δύο παιδιά, έλεγαν ότι “έλα μωρέ, περνάει ο χρόνος”.
Είχα στενοχωρηθεί πολύ, διότι έλεγα ότι τελειώνει αυτό το μετερίζι. Μου το έλεγαν και άνθρωποι της τηλεόρασης, αλλά υπήρχε και στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα» εξομολογήθηκε.
Η ίδια πάντως απέδειξε πως οι προβλέψεις εκείνες έπεσαν έξω. Με τη δική της εμπειρία ως όπλο, στέλνει ένα μήνυμα προς όλες τις γυναίκες που νιώθουν να περιορίζονται από την ημερομηνία γέννησής τους:
«Για αυτό πολλές φορές συμβουλεύω και γυναίκες, αν μπορεί να έχει αξία κάποια δική μου συμβουλή, να κυνηγούν τα όνειρά τους σε όποια ηλικία και αν είναι, να μην περιορίζουν το μυαλό τους και να μη βάζουν ταμπέλες στον εαυτό τους. Εμένα τα ωραία πράγματα μου ήρθαν μετά τα σαράντα». 
Η σχέση με τον καθρέφτη και το ενδεχόμενο ενός λίφτινγκ
Σε μια ειλικρινή τοποθέτηση για την εικόνα της και το πέρασμα του χρόνου, η Ζωή Κρονάκη παραδέχτηκε πως φροντίζει τον εαυτό της χωρίς όμως να τρέφει αυταπάτες για τις αλλαγές που φέρνει η ωριμότητα.
«Βλέπω στον εαυτό μου διαφορές, αλλιώς είναι το δέρμα στα τριάντα και αλλιώς στα σαράντα, κάνω ό,τι χρειάζεται. Έχω πει στον εαυτό μου πως κάποια στιγμή, όταν χρειαστεί, θα κάνω λίφτινγκ. Δεν το φοβάμαι» σημείωσε χαρακτηριστικά, δείχνοντας συμφιλιωμένη με τις μελλοντικές της επιλογές.
Η «ενοχή» για την ψυχαγωγία και ο ρόλος του Τάσου Ιορδανίδη
Πέρα από τα θέματα της ηλικίας, η δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στις εσωτερικές της συγκρούσεις σχετικά με το τηλεοπτικό περιεχόμενο. Παρότι δηλώνει «τηλεορασάκιας», βλέποντας από καλτ εκπομπές μέχρι το «Φως στο Τούνελ», για χρόνια ένιωθε πως η ψυχαγωγία ίσως «θόλωνε» το μορφωτικό της επίπεδο.
«Θα μπορούσα να κάνω μια κοινωνική εκπομπή. Αυτό που δεν πίστευα ότι μπορώ να κάνω με ευκολία ήταν μια ψυχαγωγική εκπομπή. Ένιωθα ενοχικά σε σχέση με την ψυχαγωγία για πάρα πολλά χρόνια, και μέχρι πού μπορώ να εκτεθώ ή μήπως πουν ότι δεν είμαι αρκετά μορφωμένη» εξήγησε, συμπληρώνοντας πως ο Τάσος Ιορδανίδη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να ξεπεράσει αυτές τις ανασφάλειες: «Ο Τάσος Ιορδανίδης με απελευθέρωσε σε αυτό το κομμάτι».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.