Βάλτε λίγο ξύδι στο πλυντήριο ρούχων – Κάνει και για μαλλακτικό!

Οι πέντε λόγοι που σίγουρα αγνοούσατε

Βάλτε λίγο ξύδι στο πλυντήριο ρούχων – Κάνει και για μαλλακτικό!

Το ξύδι είναι ένα πολυχρηστικό εργαλείο που μπορεί να δώσει τη λύση σε πολλά μικροπροβλήματα της καθημερινότητας.

Είναι εξαιρετικά χρήσιμο στην καθαριότητα του σπιτιού, στη ρουτίνα ομορφιάς και όπως θα δούμε σήμερα και στο πλύσιμο των ρούχων.

Χρησιμοποιήστε το αντί για μαλακτικό

Οι ιδιότητες του ξυδιού το καθιστούν το ιδανικό υλικό για να αντικαταστήσει το μαλακτικό ρούχων. Χρησιμοποιώντας ξύδι στην μπουγάδα, τα ρούχα σας θα είναι μαλακά και μάλιστα χωρίς να μυρίσουν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πρόσθεσε ¼ της κούπας στο τελικό ξέβγαλμα του πλυντηρίου.

Θα κάνετε οικονομία στην τσέπη

Όπως είπαμε και παραπάνω, το ξύδι είναι εξίσου αποτελεσματικό με το μαλακτικό ρούχων και σίγουρα πιο οικονομικό. Κάντε λοιπόν οικονομία και τουλάχιστον σε κάποιες από τις πλύσεις σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτό αντί για μαλακτικό.

Είναι φυσικό και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον ή το δέρμα

Σε αντίθεση με το μαλακτικό ρούχων, το ξύδι είναι φυσικό προϊόν, συνεπώς είναι φιλικό προς το περιβάλλον και προς την επιδερμίδα, ενώ τα διάφορα μαλακτικά είναι πιθανό να εμφανίσουν ερεθισμούς και φαγούρα στο δέρμα.

Προστατεύει τα χρώματα στα ρούχα

Στις πλύσεις με τα χρωματιστά ρούχα, το συγκεκριμένο υλικό είναι η καλύτερη επιλογή. Η σύστασή του είναι τέτοια που προστατεύει το χρώμα και βοηθά τα ρούχα να το διατηρήσουν αναλλοίωτο με τις πλύσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα μαύρα ρούχα των οποίων το χρώμα είθισται να ξεθωριάζει με την πάροδο του χρόνου.

Κάνει καλό στο πλυντήριο

Εκτός από το ότι κάνει τα ρούχα πιο μαλακά, παράλληλα μειώνει τη συσσώρευση αλάτων στο εσωτερικό του πλυντηρίου.

Θα αφήσει το ξύδι μυρωδιά στα ρούχα;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απάντηση είναι «όχι» και αυτό θα το διαπιστώσετε αφού τα ρούχα στεγνώσουν. Το σημαντικό βέβαια είναι να μην το παρακάνετε με τη δοσολογία. Μισή κούπα είναι υπεραρκετή για να καθαρίσουν τα ρούχα σε βάθος και να είναι μαλακά και απαλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.