ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Δείτε πως θα εξοικονομήσετε χρόνο από το μαγείρεμα

Τι πρέπει να κάνετε αν είστε πολυάσχολοι

Δείτε πως θα εξοικονομήσετε χρόνο από το μαγείρεμα

Όλοι μας γνωρίζουμε πως η μαγειρική θέλει μεράκι ώστε το φαγητό να βγει γευστικό και απολαυστικό.

Τι γίνεται, όμως, όταν το μεράκι υπάρχει, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκεται ο απαραίτητος χρόνος;

Με την καθημερινότητα για τον καθένα να έχει γίνει πιο γεμάτη και πολυάσχολη από ποτέ, δείτε έξυπνους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε χρόνο από το μαγείρεμα.

Γιατί ως γνωστόν, ο χρόνος είναι χρήμα! Και δεν είναι εποχές για σπατάλες!

Φτιάξτε επιπλέον μερίδες

Ενώ φτιάχνετε τη σάλτσα ζυμαρικών, το μαγειρευτό κατσαρόλας ή μια σούπα, φτιάξτε διπλάσια (ή και τετραπλάσια) ποσότητα από αυτή που χρειάζεστε συνήθως. Καταψύξτε το υπόλοιπο σε μερίδες γεύματος και έχετε έτοιμα γεύματα για αργότερα μέσα στην εβδομάδα ή το μήνα.

Κάντε ταυτόχρονα περισσότερο από ένα πράγματα

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο αν κάνετε 2 πράγματα ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, ετοιμάστε τη σάλτσα των ζυμαρικών σας ενώ τα ζυμαρικά σας μαγειρεύονται.

Χρησιμοποιήστε φούρνο μικροκυμάτων

Είναι ευκολότερο και γρηγορότερο να ζεσταίνετε τα φαγητά σε φούρνο μικροκυμάτων από το να τα ζεσταίνετει στο φούρνο ή στην εστία. Ελέγξτε, ωστόσο, τις οδηγίες του κατασκευαστή σας σχετικά με το πώς να ζεσταίνετε καλύτερα τα διάφορα τρόφιμα χρησιμοποιώντας τον φούρνο μικροκυμάτων σας.

Χρησιμοποιήστε μικρά, λεπτά κομμάτια φαγητού

Για πραγματική εξοικονόμηση χρόνου φροντίστε τα κομμάτια των διάφορων τροφίμων που μαγειρεύετε να είναι μικρά και λεπτοκομμένα, καθώς, σίγουρα, μαγειρεύονται γρηγορότερα από τα μεγάλα κομμάτια.

Μην πετάτε τα περισσεύματα

Αποθηκεύστε τα περισσεύματα από το φαγητό της ημέρας κατάλληλα (π.χ. στο ψυγείο ή στην κατάψυξη) για ένα γρήγορο γεύμα την επόμενη μέρα. Μπορείτε, επίσης, να επαναχρησιμοποιήσετε τα περισσεύματα με δημιουργικό τρόπο, όπως για παράδειγμα το ψητό στήθος κοτόπουλου που περίσσεψε μπορεί να προστεθεί σε μια σούπα ή να γίνει νόστιμη κοτοσαλάτα με μαγιονέζα.

Μαγειρέψτε το προηγούμενο βράδυ

Μαγειρέψτε το βράδυ (όταν τα παιδιά έχουν πάει για ύπνο -αν υπάρχουν) και, αν έχετε σύντροφο, ζητήστε του να σας βοηθήσει στην προετοιμασία, όπως το κόψιμο των λαχανικών. Αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία και θα την κάνει πιο διασκεδαστική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, σημαίνει ότι χρονοβόρες συνταγές όπως σούπες, μαγειρευτά ή ψητά στο φούρνο μπορούν να μαγειρεύονται ενώ εσείς χαλαρώνετε το βράδυ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.