ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Eurovision 2022: Η ΕΡΤ εκκίνησε τη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού

Eurovision 2022: Η ΕΡΤ εκκίνησε τη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού

Η ΕΡΤ εκκίνησε, σήμερα Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, τη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision 2022, που θα γίνει στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρεται: «Στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΕΡΤ στον 66o διαγωνισμό τραγουδιού της Εurovision, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2022 στην Ιταλία, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση απευθύνει από σήμερα (07/09) πρόσκληση σε εταιρίες με δραστηριότητα την παραγωγή ή και διανομή ηχογραφημάτων να υποβάλουν προτάσεις για τη φετινή συμμετοχή της χώρας μας, με καταληκτική προθεσμία την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021».

Ακόμα, η ΕΡΤ επισημαίνει όσον αφορά στην ελληνική συμμετοχή στη Eurovision 2022: «Κάθε πρόταση θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη: δηλαδή να περιλαμβάνει ερμηνευτή ή ερμηνεύτρια ή γκρουπ με έξι κατ’ ανώτατον μέλη, σύμφωνα με τους κανονισμούς, και επίσης ένα έως τρία τραγούδια, που δεν έχουν κυκλοφορήσει ή παρουσιαστεί μέχρι σήμερα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ολόκληρα ή εν μέρει. Στην επιλογή της συμμετοχής θα συνεκτιμηθούν, επίσης, τυχόν καλλιτεχνική ομάδα πλαισίωσης του ερμηνευτή ή της ερμηνεύτριας και ιδέες (concept) για την προώθηση και παρουσίαση του τραγουδιού».

Επί του παρόντος, δεν έχει διασαφηνιστεί αν η ΕΡΤ θα προχωρήσει σε εθνικό τελικό ή σε ανάθεση, καθώς η κατάσταση με τον κορωνοϊό μπορεί να επηρεάσει τον προγραμματισμό, με τις περισσότερες πιθανότητες, αυτή τη στιγμή, να τείνουν προς την εσωτερική επιλογή μέσα από μια καλλιτεχνική επιτροπή.

Πάντως, επιθυμία της ΕΡΤ είναι να εκπροσωπηθεί εκ νέου με ένα τραγούδι που θα κάνει αίσθηση στο ευρωπαϊκό κοινό, το οποίο είναι άλλωστε και αυτό που κρίνει την ελληνική συμμετοχή.

Ωστόσο, τα ονόματα που φημολογούνται, όπως η Καλομοίρα (Heaven Music) ή ο Good Job Nicky (Cobalt Music), δεν αποκλείεται να καταθέσουν την πρότασή τους για τη Eurovision 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στόχος της ΕΡΤ είναι ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα από τη 10η θέση που πήρε η Stefania με το τραγούδι «Last Dance» στη Eurovision, που διεξήχθη τον περασμένο Μάιο στο Ρότερνταμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.