Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί Έλληνες στην αυτοκτονία: Πρώην μετρ του Ν.Σφακιανάκη έδωσε τέλος στη ζωή του λόγω ανεργίας

Lockdown και διαχωρισμοί «τσάκισαν» την εστίαση

Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί Έλληνες στην αυτοκτονία: Πρώην μετρ του Ν.Σφακιανάκη έδωσε τέλος στη ζωή του λόγω ανεργίας

Ένας ακόμη άνθρωπος χάθηκε άδικα λόγω της φτώχειας και της ανεργίας που υπάρχει στη χώρα μας εξαιτίας των Μνημονίων, του lockdown και των μέτρων διαχωρισμού.

Ο πρώην μετρ του Νότη Σφακιανάκη, Σήφης Δαμανάκης, αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του στο Ηράκλειο, «βυθίζοντας» σε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας. Όπως ο ίδιος τονίζει σε σημείωμα που άφησε η ανεργία ήταν αυτή που όπλισε το χέρι του, μια ανεργία η οποία έχει εκτοξευθεί τον τελευταίο χρόνο, λόγω του lockdown, αλλά και των μέτρων που ισχύουν στην εστίαση, καθώς απαγορεύεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους.

Ο 59χρονος ήταν γνωστός σε ευρύ κύκλο, αφού εκτός από τον Νότη Σφακιανάκη στις μεγάλες πίστες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, είχε συνεργαστεί και με άλλα μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου.

Τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ηράκλειο, όπου χθες το πρωί εντοπίστηκε νεκρός από οικεία του πρόσωπα στο κλιμακοστάσιο του σπιτιού του, στην περιοχή του Ατσαλένιου. Στο σημείο κλήθηκαν η Αστυνομία και ασθενοφόρο, ωστόσο οι διασώστες του ΕΚΑΒ δεν ήταν σε θέση να του προσφέρουν βοήθεια, καθώς ο 59χρονος ήταν ήδη νεκρός.

Με την πρώτη ματιά, οι αστυνομικοί που έκαναν επιτόπια έρευνα διαπίστωσαν ότι πρόκειται για αυτοχειρία, καθώς δίπλα στο άψυχο κορμί του πρώην μετρ βρισκόταν ένα όπλο με το οποίο είχε αυτοπυροβοληθεί. Ο ιατροδικαστής που έφτασε στο σημείο διαπίστωσε ότι ο 59χρονος έφερε τραύμα στο κεφάλι. Μάλιστα, είχε αφήσει και ένα σημείωμα προς τους συγγενείς του, στο οποίο εξηγούσε τους λόγους της τραγικής απόφασής του…

Αυτά που τον λύγισαν ήταν τα οικονομικά προβλήματα, καθώς τα τελευταία χρόνια είχε βιώσει την ανεργία και βάδιζε μόνος προς το αδιέξοδο, δεδομένου ότι δεν είχε αποκτήσει οικογένεια.

Να θυμίσουμε ότι προσφάτως αυτοκτόνησε και ο ποδοσφαιριστής, Νίκος Τσουμάνης, ο οποίος σε ηλικία 31 ετών έβαλε τέλος στη ζωή του λόγω των χρεών που έσφιγγαν τη θηλειά γύρω από το λαιμό του.

Το «αντίο» του Νότη Σφακιανάκη

Ο Νότης Σφακιανάκης με μία ανάρτηση αποχαιρέτησε τον φίλο και συνεργάτη του.

«Αντίο φίλε και συνεργάτη», έγραψε.

Συντετριμμένος από την απώλεια του 59χρονου είναι και ο μουσικοσυνθέτης, Γιώργος Μουκίδης, ο οποίος αποχαιρέτησε τον φίλο του με μια σπαρακτική ανάρτηση στο Facebook, όπου έγραψε:

«1000 συγνώμη φίλε μου καλέ….

Φταίμε όλοι μας για αυτό που έκανες….

Εμείς οπλίσαμε το χέρι σου…..

Οι δικοί σου άνθρωποι…

ΤΡΑΓΙΚΟ….

Ο Σ. Δ. φίλοι μου και “φίλοι” μου αυτοκτόνησε γιατί ήτανε περήφανος….

Ο άγγελος από την Κρήτη

ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ….

Πόσο θλίψη νιώθω…..

Πόσο άδικο όλο αυτό….

ΚΡΙΜΑ….

ΑΧ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ…..

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΑ….».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.