ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Beatles: Επέστρεψε στα charts το άλμπουμ τους μετά από 50 χρόνια

Beatles: Επέστρεψε στα charts το άλμπουμ τους μετά από 50 χρόνια

Ήταν μια μεγάλη εμπορική επιτυχία καθώς μετά την έκδοσή του, τον Σεπτέμβριο του 1969, παρέμεινε επί 11 εβδομάδες στην πρώτη θέση στο Billboard 200! Τώρα, 50 χρόνια μετά, εξακολουθεί να πουλάει. Την εβδομάδα που έληξε στις 3 Οκτωβρίου, κατέλαβε την τρίτη θέση στο Top 200 Albums chart του Rolling Stone. Και αυτό, χάρη στη «super deluxe» επανέκδοση από Apple Corps Ltd/Capitol/UMe, για να εορταστούν τα 50στά γενέθλιά του.

Το 200 Albums chart του Rolling Stone ιχνηλατεί τις πιο δημοφιλείς κυκλοφορίες δίσκων της εβδομάδας στις ΗΠΑ. Ενημερώνεται καθημερινά, και στο τέλος κάθε εβδομάδας το περιοδικό δημοσιεύει την επίσημη εκδοχή της λίστας.

Στην επανέκδοση του εμβληματικού άλμπουμ των Beatles περιλαμβάνονται τα αρχικά 17 τραγούδια (remix του παραγωγού Giles Martin – του γιου του George Martin – και του Sam Okell) καθώς και 23 demos και session recordings. To «Abbey Road» ήταν το τελευταίο άλμπουμ που ηχογράφησαν μαζί οι Beatles πριν διαλυθούν, αν και κατά πόσον αυτό ή το «Let It Be» ήταν το τελευταίο άλμπουμ τους παραμένει διαφιλονικούμενο σημείο για τους φανατικούς θαυμαστές των Σκαθαριών. Πάντως, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο ιστορικός των Beatles, Mark Lewisohn έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο Τζον Λένον, ο Πολ Μακάρτνεϊ και ο Τζορτζ Χάρισον συζητούσαν το ενδεχόμενο να ηχογραφήσουν άλμπουμ μετά το «Abbey Road».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι αποκάλυψη» είχε πει, στην εφημερίδα The Guardian, ο Lewisohn. «Τα βιβλία μάς έλεγαν ότι ήξεραν πως το “Abbey Road” ήταν το τελευταίο τους άλμπουμ… Αλλά όχι, συζητούσαν το επόμενο άλμπουμ. Και νομίζετε ότι ο Τζον ήταν αυτός που ήθελε να τους διαλύσει, αλλά όταν ακούτε τούτο εδώ, τότε αυτό δεν ισχύει. Δεν πιστεύετε ότι όλο αυτό “ξαναγράφει” ό,τι νομίζαμε πως ξέραμε;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.