Η ψευδαίσθηση που… μαγνητίζει. Αλήθεια, εσείς μπορείτε να καταλάβετε προς τα που κινείται αυτό το σχήμα; Η απάντηση δεν είναι όσο απλή φαντάζει..

Αριστερά; Δεξιά; Κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη σιγουριά προς τα πού κινείται αυτό το σχήμα. Πρόκειται δίχως αμφιβολία για την «Καλύτερη Ψευδαίσθηση της Χρονιάς», και το video έχει ήδη γίνει viral. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι στην προσπάθεια να… λύσουν το γρίφο, παραλίγο να αποκοιμηθούν.

Αυτή η οφθαλμαπάτη, δημιούργημα του Αμερικανού Φρανκ Φορς, κατέκτησε με άνεση τον τίτλο του 2019 για την «Καλύτερη Ψευδαίσθηση της Χρονιάς» στον αντίστοιχο ετήσιο διαγωνισμό. Και αυτή η επιγτυχία, ασφαλώς, οφείλεται στο γεγονός ότι όσο και αν συγκεντρωθείς σε αυτή την οφθαλμαπάτη, βλέποντας το σχήμα να κινείται, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το ποια είναι η φορά του…

Είναι και οι καμπύλες, που κινούνται από πάνω προς τα κάτω ή από δεξιά προς τα αριστερά και το αντίθετο», έγραψε κάποιος στο Twitter, ενώ κάποιος άλλος σημείωσε: «Αψηφά τη λογική αυτό το πράγμα, σου γυρίζει το μυαλό ανάποδα»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/SciencesMag/status/1206501832572493824