Eurovision 2023: Αλλάζει ο τρόπος ψηφοφορίας ανακοίνωσε η EBU

Πώς θα αναδειχθεί ο νικητής

Eurovision 2023: Αλλάζει ο τρόπος ψηφοφορίας ανακοίνωσε η EBU

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας πρόκειται να σημειωθούν στην φετινή Eurovision, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) .

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την EBU, μόνο το τηλεοπτικό κοινό θα αποφασίσει ποιες 10 χώρες που θα προκριθούν από κάθε ημιτελικό.


Ακόμα, οι τηλεθεατές στις χώρες που δεν συμμετέχουν, θα μπορούν να ψηφίσουν διαδικτυακά και, όσον αφορά στον τελικό, οι εθνικές κριτικές επιτροπές θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο στον τελικό κατά τον οποίο ο νικητής θα αναδειχθεί σε συνδυασμό με την προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού (50%-50%).

Αναλυτικά, οι χώρες που θα προκριθούν από τους δύο ημιτελικούς, 10 από τον καθέναν, θα αποφασίζονται πλέον αποκλειστικά με βάση τις ψήφους των τηλεθεατών του διαγωνισμού και όχι με συνδυασμό ψηφοφορίας κριτικής επιτροπής και κοινού, όπως συμβαίνει από το 2009.

Επίσης, για πρώτη φορά, όσοι παρακολουθούν τον διαγωνισμό σε χώρες που δεν συμμετέχουν σε αυτόν, θα μπορούν να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια μέσω διαδικτύου.

Μάλιστα, οι ψήφοι τους θα αθροιστούν και θα μετατραπούν σε πόντους, οι οποίοι θα έχουν την ίδια βαρύτητα με τη συμμετοχή μιας χώρας τόσο στους δύο ημιτελικούς όσο και στον τελικό.

Επισημαίνεται ότι οι επαγγελματικές κριτικές επιτροπές, θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στο αποτέλεσμα του τελικού, μαζί με τους τηλεθεατές σε κάθε χώρα που συμμετέχει, αλλά πλέον και εκείνους που ψηφίζουν διεθνώς.

Το κοινό σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες θα εξακολουθεί να μπορεί να ψηφίζει μέσω SMS, κλήση ή μέσω της εφαρμογής του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.