ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Eurovision 2023: Έτσι θα επιλεγεί το τραγούδι της Ελλάδας – Η ανακοίνωση του προέδρου της ΕΡΤ

Όσα είπε ο Κωνσταντίνος Ζούλας

Eurovision 2023: Έτσι θα επιλεγεί το τραγούδι της Ελλάδας – Η ανακοίνωση του προέδρου της ΕΡΤ

Σε μία πρόσφατη δήλωσή του, ο Κωνσταντίνος Ζούλας πρόεδρος της ΕΡΤ, αποκάλυψε πως το τραγούδι της Ελλάδας για τη Eurovision 2023 θα επιλεγεί τόσο από επιτροπή όσο και από το κοινό.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, αποκάλυψε την Παρασκευή (02/12) πως το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη Eurovision 2023, που θα γίνει από τις 9 έως τις 13 Μαΐου στο Λίβερπουλ για λογαριασμό της Ουκρανίας, θα αποφασισθεί τόσο από την καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ όσο και από μια επιτροπή πολιτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ1 ο Κωνσταντίνος Ζούλας, ανέφερε: «Η ΕΡΤ έχει μια επταμελή επιτροπή, η οποία κάνει το πρώτο ξεκαθάρισμα των τραγουδιών, όπως και πέρσι. Φέτος είχαμε 106 συνολικά τραγούδια που κατατέθηκαν, εκ των οποίων τα 30 ήταν αυτά που πληρούσαν τις προδιαγραφές. Εννοώ ότι είχαν και μία εταιρεία, όχι απαραίτητα δισκογραφική πίσω τους, επομένως υπήρχε μία οργανωμένη ομάδα πίσω τους. Είμαστε προ της λήψεως και της ανακοίνωσης μίας αποφάσεως, να μετέχει το κοινό για πρώτη φορά στη διαδικασία της επιλογής».

Εν συνεχεία, ο ίδιος πρόσθεσε: «Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να κάνουμε μία ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος των τηλεθεατών, προφανώς θέλω να πιστεύω ότι θα δηλώσουν συμμετοχή αυτοί που ενδιαφέρονται για τη Eurovision. Σκεφτόμαστε να φτιάξουμε μια διευρυμένη επιτροπή πολιτών, που θα έρθει στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, θα φορέσουν ακουστικά, θα ακούσουν τα υποψήφια τραγούδια, θα ψηφίσουν και η δική τους ψήφος θα μετρήσει όσο ακριβώς έβαλε και η EBU τώρα».

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας, στη συνέχεια, επεσήμανε: «Η EBU ουσιαστικά ακύρωσε τις συμμετοχές των επιτροπών στους δύο ημιτελικούς, θα ψηφίσει το κοινό. Στον τελικό, η επιλογή της επιτροπής θα είναι 49,4% και του κοινού θα είναι 50,6%. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς, δηλαδή το κοινό θα ψηφίσει σε ποσοστό 50,6% και η επιτροπή σε ποσοστό 49,4%, Δεν είναι εθνικός τελικός αυτό που περιγράφω. Είναι μια συμμετοχή αρκετά μεγάλου αριθμού, θα είναι σίγουρα πάνω από 50 και θα γίνει μέσω βιντεοσκοπημένης κλήρωσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΕΡΤ είπε: «Το μόνο που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι αυτή η επιτροπή να έχει μία ηλικιακή κατανομή. Να εκπροσωπούνται όλες οι γενιές – προφανώς οι μικρότερες γενιές περισσότερες και οι μεγαλύτερες γενιές λιγότερο. Την άλλη εβδομάδα, μάλλον, θα κάνουμε την πρόσκληση αυτή. Η διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, κ. Δώρα Χειράκη, αποφάσισε ότι δεν θα μέτεχει κανένας εκπρόσωπος και εργαζόμενος της ΕΡΤ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.